Με τον Ρόμπερτ Μενέντεζ και χθες και σήμερα και αύριο! Είναι μαχητής και θα δώσει την μάχη με κάθε τρόπο… Ο φιλέλληνας γερουσιαστής δεν έχει σκύψει ποτέ το κεφάλι…

FILE PHOTO: epa10886183 Democratic Senator from New Jersey Bob Menendez (C) and his wife Nadine (C-R) depart US federal court after a hearing following his indictment this week on bribery charges in New York, New York, USA, 27 September 2023. EPA, JUSTIN LANE




Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ*

Tην Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου βρέθηκα στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του Γερουσιαστή Μενέντεζ στο Union City του New Jersey μετά την αποκάλυψη των κατηγοριών σε βάρος του, μία περιοχή με έντονο το λατινοαμερικάνικο στοιχείο.

Τον Φιλέλληνα πολιτικό τον έχω συναντήσει αρκετές φορές, σε καλές και δύσκολες στιγμές, σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον έχοντας σχηματίσει μία αρκετά πλήρη εικόνα για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του πέρα από την πολιτική του διαδρομή.

Στην αίθουσα του πανεπιστημίου του Hudson County βρέθηκαν περισσότερες από 40 κάμερες ενδεικτικό του παναμερικανικού ενδιαφέροντος που υπάρχει ενώ το παρών έδωσαν και δεκάδες υποστηρικτές του ισπανόφωνοι, Κινέζοι, Ελλαδίτες, Κύπριοι, Αρμένιοι!

Τον Γερουσιαστή Μενέντεζ σε αυτή την υποθεση δεν τον στηρίζουμε για όσα θα κανει αύριο για την Ελλάδα και την Κύπρο και την Αρμενία ή επειδη χωρίς αυτόν αποδυναμώνεται το ελληνικό λόμπυ, αλλά τον στηρίζουμε κυρίως για όσα εκανε μέχρι σήμερα που δεν έκανε κανείς άλλος!

  • Επίσης τον στηρίζουμε ολοι όσοι ξέρουμε το ήθος του, το πάθος του για την δικαιοσύνη και το ότι δεν φοβήθηκε να σταθεί μπροστά σε δικτάτορες και εισβολείς, δεν δίστασε να τα βάλει με συμφέροντα και ας ήξερε ότι τον είχαν στοχοποιήσει!

Ο Μενέντεζ πήγε ενάντια σε συμφέροντα και αν ηταν διεφθαρμένος θα είχε ενδώσει στα συμφέροντα που πολεμούσε είτε ήταν χώρες παρίες όπως η Τουρκία, το Ιράν και το Αζερμπαιτζάν είτε ήταν εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας!

Τον γερουσιαστή Μενέντεζ τον στηρίζουμε επειδή δεν μίλαγε για κατοχή και εισβολή στην Κύπρο για να αποκομίσει κέρδη πολιτικά και οικονομικά αλλά επειδή ενα καλοκαίρι ο φιλος του Τάσος Ζαμπάς τον πήρε στα κατεχόμενα και είδε την θηριωδία των Τούρκων! Και για έναν άνθρωπο όπως ο Μενέντεζ, το αίσθημα περί δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν την κόκκινη απροσπέλαστη γραμμή του!

Ο Μενέντεζ δεν ηταν στο πλευρό των Αρμενίων επειδή απλά η σύζυγος του είναι Αρμένισσα αλλά πολλά χρόνια πριν την γνωρίσει είχε εξαιρετική συνεργασία με το ANCA καθώς οποιοσδήποτε γνωρίζει από ιστορία δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος μπροστά στα εγκλήματα των Τούρκων και Αζέρων.

Για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα, οι εικόνες και το σόου του Εισαγγελέα με τις ράβδους χρυσού δεν είναι απόδειξη ενοχής! Ο χρυσός δεν είναι παράνομος και ήταν δηλωμένος στην Εφορια όπως και τα χρήματα που βρέθηκαν!

Οι εικόνες αυτές με την αγωνία της Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης να πουλήσει ένα σόου αλά μπόλυγουντ αντιθέτως αποδεικνύουν απλά το πόσο καλά σκηνοθετημένο ήταν όλο αυτό για να πλήξουν την εκστρατεία επανεκλογής του Μενέντεζ το 2024!

Ξεραμε εδώ και καιρό πως κάποιοι είχαν κινήσει γη και ουρανό για να τον θάψουν πολιτικα! Αν ήταν ένοχος δεν θα έβρισκαν τίποτα σπίτι του! Θα τα είχε κρύψει, στα Νησιά Κέιμαν, στις παρθένες Νήσους και όπου αλλού τα στέλνουν οι αληθινά διεφθαρμένοι! Απλά κάποιοι ήθελαν κάτι για να βλάψουν την εικόνα του!

Αυτό που είναι όμως πραγματικά ενδεικτικό του ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρωτοφανές κυνήγι μαγισσών είναι η στάση συναδέλφων του και φίλων του μέσα από το κόμμα του. Οι Δημοκρατικοί που έτρεξαν να ζητήσουν παραίτηση του Μενέντεζ αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και των απαιτήσεων της όλης κατάστασης.

  • Γιατί όμως όλη αυτή η βιασύνη και η υπερευαισθησία;

-Η εύθραυστη ισορροπία δυνάμεων 51-49 υπέρ των Δημοκρατικών αγχώνει και φοβίζει την Κυβέρνηση.
-Την ίδια στιγμή η θέση του Μενέντεζ θα μπορούσε να διεκδικηθεί μόνο χωρίς τον πανίσχυρο Μενέντεζ καθώς η δημοφιλία του Γερουσιαστή είχε κόψει πολλές φορές τα φτερά των αντιπάλων του και στα δύο στρατόπεδα.
-Ο Μενέντεζ ενοχλούσε εδώ και χρόνια επειδή ακριβώς δεν διαπραγματευόταν τις αξίες του, την ηθική του και την θέση του για τις διεθνείς σχέσεις! Αποτελούσε τον εφιάλτη για χώρες όπως η Τουρκία και το είδαμε με το θέμα των Φ35 και το θέμα των Φ16.

Ταυτόχρονα πολλοί ενοχλήθηκαν στην αμυντική βιομηχανία καθώς το αίσθημα περί δικαίου υπερτερούσε οικονομικών συμφωνιών και συμφερόντων! Την πρώτη φορά που κυνήγησαν τον Μενέντεζ ηταν το θέμα της Κούβας και του Ιράν, τώρα είναι το θέμα πάλι του Ιράν, της Τουρκίας και της Αζερικής επιθετικότητας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οπότε για όλους τους προαναφερομενους λόγους, σίγουρα πολλοί έχουν πολλούς λόγους να τελειώνουν με τον Μενέντεζ στο καναβάτσο. Και δυστυχώς πρόκειται για ανθρώπους που θα έπρεπε να τηρήσουν μία τίμια στάση και δεν το έπραξαν!

Τα πράγματα είναι πολύ απλά μερικές φορές! Για παράδειγμα, ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης του Νιου Τζέρσει Φιλ Μέρφι έχει ευεργετηθεί από τον Γερουσιαστη Μενέντεζ με πολλους τροπους!

  • Ο Κυβερνήτης του Νιου Τζέρσει ζήτησε την παραίτηση του φίλου του, του Μενέντεζ που εκλέγεται στο Νιου Τζέρσει από την πρώτη στιγμή σοκάροντας όσους δεν ήξεραν. Μαντέψτε ποιος σκέφτεται να τρέξει για την θέση αυτή, του γερουσιαστή, το 2024!

Η σύζυγος του Κυβερνήτη του Νιου Τζέρσει, η πρώτη κυρία του Νιου Τζέρσει, η Τάμυ Μέρφι! Με τον Μενέντεζ δεν έχει πιθανότητες. Κοίτα κάτι..δημοκρατικές συμπτώσεις!

Από την άλλη πλευρά και ενώ θα περίμενε κάποιος δριμεία επίθεση από τους ρεπουμπλικάνους αυτοί τηρούν στάση αναμονής. Μάλιστα ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Tom Cotton (R-Ark.) υπερασπίστηκε τον γερουσιαστή Bob Menendez (D-N.J.) εν μέσω εκκλήσεων για παραίτηση από τους Δημοκρατικούς νομοθέτες, λέγοντας ότι το σώμα των ενόρκων και οι ψηφοφόροι του πρέπει να καθορίσουν τη μοίρα του.

«Ο γερουσιαστής Menendez έχει το δικαίωμα να αντικρουσει τα στοιχεία της κυβέρνησης στο δικαστήριο, όπως και κάθε άλλος πολίτης. Θα πρέπει να κρίνεται από τους ενόρκους και τους ψηφοφόρους του Νιου Τζέρσεϊ, όχι από τους Δημοκρατικούς πολιτικούς που τώρα τον βλέπουν ως εμπόδιο για τα σχέδια τους στην εξουσία».

Αυτή η δήλωση ήρθε από Ρεπουμπλικανό και όχι Δημοκρατικό…Βλέπετε τα κοράκια μέσα από το κόμμα βιάστηκαν να πέσουν να φάνε τον ενοχλητικό Μενέντεζ και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Βεβαίως την ίδια στιγμή, υπάρχουν και οι τίμιες φωνές στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών και ελπίζουμε αυτές να επικρατήσουν.

Για όσους έχουν αγωνία για το τί μέλλει γενέσθαι στις καυτές υποθέσεις που αφορούν και την Ελλάδα και την Τουρκία, ο Μπεν Κάρντιν ο διάδοχος του Μενέντεζ, έχει διαχρονικά υπάρξει υποστηρικτικός προς την Ελλάδα και Κύπρο αλλά σίγουρα δεν είναι Μενέντεζ.

Μιλώντας με τον ηγέτη του HALC Εντυ Ζεμενίδη, μου υπογράμμισε την στενοχώρια αλλά και την στήριξη απέναντι στον γερουσιαστή Μενέντεζ αλλά τόνισε ότι η όλη δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια προσφέρει τα εχέγγυα για να συνεχίσουμε τον αγώνα.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να θυμηθούμε πως ο Μενέντεζ δέχτηκε και το 2015 βρώμικο πόλεμο και άντεξε! Θα αντέξει και τώρα απλά τώρα βλέπουμε πόσα σκουπίδια χαίρονται και για ποιον λόγο το κάνουν! Πολλοί εξ αυτών θα τρέχουν και πάλι για φωτογραφιες μαζί του μόλις αθωωθεί!

  • Είναι γελοίο να βλέπεις να τον δικάζουν και να τον καταδικάζουν δήθεν πατριώτες που δεν έχουν την παραμικρή εικόνα της κατάστασης. Τους Τούρκους να πανηγυρίζουν το αντιλαμβάνομαι, τους δήθεν Έλληνες που βλέπω να βγάζουν φαρμάκι απλά τους σιχαίνομαι!

Ηθικολόγοι της πλάκας, εισαγγελείς του φεησμπουκ, ημιμαθείς και αμαθείς, Ανθέλληνες και αχάριστοι, χαρτζιλικωμένοι, Τουρκολαγνοι, ανθρωπάκια φθηνά και ασήμαντα, εξυπνάκηδες, στόκοι, ψευτοπαράγοντες, προσκυνημένοι ή απλά ηλιθιοι στάζουν χολή για τον Γερουσιαστή Μενεντεζ! Ηλίθιοι που δεν ξέρουν καν πως λειτουργεί το σύστημα και τον καταδικάζουν!

Είναι η ώρα που πέφτουν οι μάσκες, η ώρα που και όσοι δεν καταλάβαιναν τον ρόλο κομμάτων, δημοσιογράφων, σχολιαστών του φβ, ανθρώπων μικρών σε ύφος και ήθος πλέον θα καταλάβουν! Αυτοί που έτρεχαν για φωτογραφία με τον Μενεντεζ να την δείξουν στο χωριό τους και στο φβ τώρα όπως και την πρώτη φορά θα κρυφτούν γιατί έτσι κάνουν οι γυμνοσάλιαγκες! Μετά την αθώωση πάλι θα εμφανιστούν αλλά τότε θα τους γυρίσουμε την πλάτη εμεις!

Ενα θα πω: ο Μενεντεζ θα αθωωθεί απέναντι σε όλους τους συκοφάντες αλλά όλοι αυτοί οι έρποντες και συμφεροντολόγοι ήδη καταδικάζονται από την κοινή γνώμη! Οι «Ελληνες» που ρίχνουν λάσπη στον Μενεντεζ το κάνουν δείχνοντας πόσο άνανδροι είναι καθώς όταν ήταν πανίσχυρος απλά χαμογελούσαν.

  • Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν πολιτικό που τόλμησε να πει και να κάνει πράγματα που δεν τολμούν να πράξουν οι πολιτικοί μας σε Ελλάδα και Κύπρο. Αν δούμε τις αντιδράσεις των Τούρκων θα καταλάβουμε και την ταύτιση στις αντιδράσεις των άθλιων αυτών τύπων με τους φίλους τους στην Τουρκία!

Αν θέλουμε να μιλήσουμε χωρίς όρους πολιτικής ορθότητας, η επίθεση σε βάρος του Μενέντεζ ειναι πρωτοφανής, άθλια και με χαρακτηριστικά υποκόσμου! Και λέω υποκόσμου με πλήρη συναίσθηση της λέξης και ένα θα πω:

Ο Μενέντεζ θα δώσει γενναία μάχη απέναντι σε Θεούς και Δαίμονες, το έχει ξανακάνει, τα έχει ξανακαταφέρει, όμως αυτή την φορά η μάχη θα είναι ακόμα πιο αδυσώπητη! Το παρασκήνιο είναι τρομακτικό όπως επίσης και οι απαράδεκτες συμπεριφορές από ανθρώπους που ο ίδιος ευεργέτησε και στήριξε!

Ο αγώνας του ΑμερικανοΚουβανού Γερουσιαστή δεν είναι προσωπικός. Είναι αγώνας της ίδιας της Αμερικής να μην υποκύψει σε συμφέροντα εσωτερικά και εξωτερικά. Οι πιέσεις για τον πολιτικό θάνατο του Μενέντεζ είναι ασφυκτικές!

Ο Μενέντεζ είναι μαχητής και θα δώσει την μάχη με κάθε τροπο. Εξάλλου ο Κουβανικής καταγωγής πολιτικός δεν είναι από αυτούς που σκύβουν το κεφάλι, ούτε από αυτούς που κρύβονται! Με τον Μενεντεζ και χθες και σήμερα και αύριο!

* Ο Δημητρης Φιλιππίδης είναι πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, απόφοιτος με Μαστερ Διεθνών Σχέσεων και Πολιτικών Επιστημών δημοσιογράφος του Hellas FM ΝΥ και ανταποκριτής του Αlpha TV Ελλάδος και Sigma TV Κύπρου

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Οι αθώοι μένουν και παλεύουν, απαντά ο κ. Μενέντεζ: Κάποιοι πολιτικάντηδες των Δημοκρατικών τον καλούν να παραιτηθεί, αντί να το απαιτούν οι αντίπαλοί του… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: