Ο γερουσιαστής Μενέντεζ αλλάζει την στρατηγική του για να επιβεβαιωθεί η αθωότητα του: Μπορεί να αποκαλύψει τα μηνύματα της συζύγου του που τον απενοχοποιούν

FILE PHOTO: epa11214884 US Senator Bob Menendez speaks to the press as he (L) and his wife, Nadine Arslanian Menendez (R), leave the federal court in New York, New York, USA. EPA, SARAH YENESEL




Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ (Robert Menendez) μπορεί να κατηγορήσει τη σύζυγό του, Ναντίν (Nadine), ότι παρέσυρε το ζευγάρι σε αυτό που οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν “εγκληματική συνωμοσία”.

Μάλιστα, μπορεί να ισχυριστεί ότι του απέκρυψε πληροφορίες, οδηγώντας τον να πιστέψει ότι «δεν συνέβαινε τίποτα παράνομο», σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι δημοσιογράφοι Benjamin Weiser και Tracey Tully γράφουν στην εφημερίδα New York Times, ότι:

“Η αποκάλυψη περιλαμβανόταν σε δύο προτάσεις σε μια νομική αναφορά που κατατέθηκε από τους δικηγόρους του κ. Menendez, οι οποίοι είχαν ζητήσει από έναν δικαστή να τις κρατήσει μυστικές επειδή περιέγραφαν μια στρατηγική δίκης που αν δημοσιοποιηθεί θα «συγκέντρωνε σίγουρα τη σημαντική προσοχή των μέσων ενημέρωσης» και «θα προκαταλάβαινε τους ενόρκους.”

Η νέα εικόνα για την υπεράσπιση του κ. Μενέντεζ έρχεται μόλις τρεις εβδομάδες πριν ο ίδιος και δύο επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ δικαστούν στο Μανχάταν, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε ένα ευρύ πρόγραμμα δωροδοκίας. Η κυρία Μενέντεζ θα δικαστεί χωριστά, τον Ιούλιο λόγω ιατρικού προβλήματος που προέκυψε. Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι.

Ο γερουσιαστής και η σύζυγός του κατηγορούνται ότι δέχτηκαν μετρητά, χρυσό και ένα πολυτελές αυτοκίνητο με αντάλλαγμα την προθυμία του κ. Μενέντεζ να χρησιμοποιήσει την πολιτική επιρροή του για να βοηθήσει υποστηρικτές του στο Νιου Τζέρσεϊ και να εξυπηρετήσει τις κυβερνήσεις της Αιγύπτου και του Κατάρ.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα αποσφράγιστα έγγραφα, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής μπορεί να καταθέσει στη δίκη του και, αν το κάνει, θα αποκαλύψει τα μηνύματά του με την κ. Μενέντεζ που «τείνουν να τον αθωώσουν», αλλά μπορεί να ενοχοποιούν τη σύζυγό του.

Τα έγγραφα αποσφραγίστηκαν από έναν δικαστή, τον Sidney H. Stein του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού Δικαστηρίου, κατόπιν αιτήματος ενός συνασπισμού ειδησεογραφικών οργανισμών.

Τίθεται σε ψηφοφορία η αμερικανική βοήθεια στο Ισραήλ και την Ουκρανία: Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ θα αποφασίσει εντός της εβδομάδας επί χωριστών νομοσχεδίων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: