Κατεβαίνει στις εκλογές σαν ανεξάρτητος ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ: Επαναλαμβάνει ότι είναι αθώος και πιστεύει ότι θα αθωωθεί στο δικαστήριο

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ σε παλαιότερη ομιλία του για το Ιράν. Φωτογραφία Flickr via Senator Bob Menendez




Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ (Bob Menendez – Δημοκρατικός από τη Νέα Ιερσέη), εξετάζει το ενδεχόμενο επανεκλογής του τον Νοέμβριο, ως ανεξάρτητος, δήλωσαν στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News δύο πηγές που μίλησαν μαζί του απευθείας.

Ο κ. Μενέντεζ, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Nadine Menendez αντιμετωπίζει 18 ομοσπονδιακές κατηγορίες, δεν έχει ακόμη δημοσίως εκφραστεί εάν θα είναι υποψήφιος ξανά φέτος. Η θητεία του λήγει τον Ιανουάριο.

Όπως έχει δηλώσει πολλές φορές και στο δικαστήριο και δημόσια πιστεύει ότι είναι αθώος και αυτό θα αποδειχθεί στη διάρκεια της δίκης, που θα ξεκινήσει στις 4 Μαϊου. Οι δικηγόροι του πιστεύουν ότι θα αποδείξουν ότι ο ίδιος προσωπικά δεν είχε καμία σχέση με όσα αναφέρει το κατηγορητήριο και οι όποιες κατηγορίες εναντίον του θα καταπέσουν.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ αποχώρησε από τη θέση του ως πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας μετά την αρχική κατηγορία εναντίον του, αλλά έχει απορρίψει τις εκκλήσεις για παραίτηση.

Το τελευταίο διάστημα τηλεφωνεί σε συμμάχους του και τους ομιλεί για τα επιτεύγματα και την καριέρα του και ετοιμάζεται να συγκεντρώσει αιτήσεις για να είναι ανεξάρτητος τον Νοέμβριο, ανέφεραν οι πηγές.

Εάν ο κ. Μενέντεζ ήταν υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς, θα έπρεπε να συγκεντρώσει 1.000 υπογραφές έως τις 25 Μαρτίου -επομένως ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του. Αλλά το να “τρέξει” ως ανεξάρτητος θα του έδινε περισσότερο χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαζόταν μόνο 800 υπογραφές μέχρι τις 4 Ιουνίου για να είναι υποψήφιος.

Εάν ο σημερινός γερουσιαστής διεκδικήσει την έδρα του ως ανεξάρτητος αυτό θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για τους Δημοκρατικούς καθώς μαθηματικά θα χάσουν την έδρα, αφού οι ψήφοι των Δημοκρατικών ψηφοφόρων θα μοιραστούν.

Εκλογές για την προεδρία του… ΚΑΠΗ των ΗΠΑ: Εκστρατεία 237 ημερών με κόστος $10 δισεκ. – Βασικός αντίπαλος για Μπάιντεν και Τραμπ, αποχή και αδιαφορία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: