Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου: Τα πράγματα στο Ισραήλ είναι οριακά – Περισσότερο χρόνο για να απελευθερώσουν τους ομήρους ζητούν οι ΗΠΑ, πιέζουν για επέμβαση οι στρατιωτικοί στο Τελ Αβίβ [video]

Στιγμιότυπο από τη τηλεόραση του ACTION 24




Τις σκληρές διεργασίες που συντελούνται μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ στη σκιά της συνεχιζόμενης ομηρίας 200 και πλέον ανθρώπων και προ της σχεδιαζόμενης χερσαίας επέμβασης ανέλυσε στην ανταπόκρισή του προς το ACTION 24 o Μιχάλης Ιγνατίου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μιχάλης Ιγνατίου:

«Φαίνεται ότι έγινε αυτό που φοβόταν το Ισραήλ. Να γίνει το ίδιο όμηρος της Χαμάς, η οποία χρησιμοποιεί τους πλέον των 200 ομήρους, υπηκόους του Εβραϊκού Κράτους, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και άλλων χωρών, για να αποτρέψει τη χερσαία επίθεση για όσο μπορεί.

Δεν είναι μόνο ένα δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, που ομιλεί από αυτού, αλλά όλες οι πληροφορίες που εκπορεύονται από την αμερικανική κυβέρνηση δείχνουν ότι οι διαπραγματεύσεις για τους ομήρους καθυστερούν τη χερσαία επίθεση εναντίον της Χαμάς.

Αλλά, πάντα να θυμόμαστε ότι Ισραήλ είναι αυτό. Δεν είναι παίξε-γέλασε. Και συμβαίνει αυτό, που δεν συνέβαινε τις προηγούμενες φορές.

Οι στρατιωτικοί είναι αυτοί που πιέζουν για να γίνει η χερσαία επιχείρηση. Οι πολιτικοί είναι πιο συνετοί τούτη τη φορά. Γενικά τα πράγματα θα τα χαρακτήριζα οριακά στο Ισραήλ. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δέχεται πιέσεις για να κτυπήσει τη Χαμάς, Θέλει να εκδικηθεί τους νεκρούς της 7ης Οκτωβρίου.

Αλλά από την άλλη οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση τον παροτρύνει να δώσει χρόνο για τις διαπραγματεύσεις και να καθυστερήσει τη χερσαία επιχείρηση που σχεδίασε εναντίον της Λωρίδας της Γάζας. Θα είναι μία ευρείας κλίμακας επιχείρηση εναντίον της δύναμης πυρός της Χαμάς. Πρόκειται για 50 χιλιάδες καλά εκπαιδευμένους άνδρες οι οποίοι -όπως όλοι γνωρίζουμε- είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν για τον σκοπό, που είναι η εξαφάνιση του Ισραήλ από το χάρτη, κάτι που δεν θα γίνει ποτέ.




Η Ουάσιγκτον ζητά από την Ιερουσαλήμ αυτοσυγκράτηση μήπως επιτευχθεί η απελευθέρωση των ομήρων.

  • Αλλά, το ερώτημα παραμένει: Γιατι η Χαμάς να τους απελευθερώσει αφού μπορεί να εκβιάζει το Ισραήλ;

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν τηλεφώνησε ξανά στον πρωθυπουργό του Ισραήλ. Πέραν των γνωστών, ότι το Εβραϊκό Κράτος δικαιούται να αμυνθεί -μία φράση κλισέ που βασικά σημαίνει δικαιούται να επιτεθεί εναντίον της Χαμάς- τονίζεται η ανάγκη να να διατηρηθεί μια συνεχής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας που απαιτείται επειγόντως για τη Γάζα.

Ο Πρόεδρος χαιρέτισε την απελευθέρωση δύο επιπλέον ομήρων από τη Γάζα και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την εξασφάλιση της απελευθέρωσης όλων των εναπομεινάντων ομήρων που έχει συλλάβει η Χαμάς – συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών – και για την ασφαλή διέλευση των πολιτών των ΗΠΑ και άλλων αμάχων από τη Γάζα.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες περιφερειακής αποτροπής, ώστε να συμπεριληφθούν νέες στρατιωτικές αναπτύξεις των ΗΠΑ.

Aξιωματούχος του Πενταγώνου, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, τόνισε τα εξής:

Μπορώ να σας πω γενικά, τόνισε, ότι γνωρίζουμε ότι υπάρχει σημαντική απειλή κλιμάκωσης σε όλη την περιοχή και αυτό θα περιλάμβανε και τις δυνάμεις των ΗΠΑ.

Η συμβουλή μας σε όσους μπορεί να επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση ή να ενισχύσουν τη σύγκρουση είναι απλή: μην το κάνετε. Διατηρούμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και θα ενεργήσουμε αποφασιστικά όταν απαιτηθεί.

Αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες είναι προσπάθειες από δυνάμεις ελεγχόμενες από το Ιράν και επιδιώκουν την κλιμάκωση αυτής της σύγκρουσης.

Ο αξιωματούχος είπε και κάτι άλλο: Εχετε δει τη στόχευση των δυνάμεων των ΗΠΑ που σταθμεύουν στο Ιράκ και τη Συρία και δέχθηκαν επιθέσεις με drones και με ρουκέτες.

Αυτό που εννοεί είναι ότι οι επιθέσεις είναι οργανωμένες από το Ιράν λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου: Προκαλεί αίσθηση η απόφαση των Αμερικανών να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή… Σε κατάσταση επιφυλακής οι ΗΠΑ!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: