Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου: Προκαλεί αίσθηση η απόφαση των Αμερικανών να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή… Σε κατάσταση επιφυλακής οι ΗΠΑ!

Στιγμιότυπο από βίντεο του ΑCTION 24




Οι Αμερικανοί συνεχίζουν την ενίσχυση των δυνάμεων τους στη Μέση Ανατολή, Διότι επιθυμούν να είναι έτοιμοι στην περίπτωση κατά την οποία χρειαστεί να ενεργοποιήσουν πολεμικά τις Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έτσι ξεκίνησε την ανταπόκριση του ο Μιχάλης Ιγνατίου στο Action24 και στο Omega Channel. Μετέδωσε τα εξής:

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν μίλησε για το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί στις επιθέσεις εναντίον του. Συμφώνησε να προχωρήσει στα σχέδια του το Εβραϊκό Κράτος. Αλλά συνέστησε κάθε προσοχή στον Μπενιαμίν Νετανιάχου για το ενδεχόμενο ανθρωπιστικής καταστροφής, η οποία συντελείται πριν ξεκινήσει καν η χερσαία επιχείρηση. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στη Γάζα.

Χθες πραγματοποιήθηκε μία ασυνήθιστη τηλεφωνική επικοινωνία. Μίλησαν ο πρόεδρος Μπάιντεν, με τον πρωθυπουργό του Καναδά, τον πρόεδρο της Γαλλίας, τον καγκελάριο της Γερμανίας και τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας και της Βρετανίας.

Όλοι υπογράμμισαν την υποστήριξή τους στο Ισραήλ και στο δικαίωμά του να αμύνεται, αλλά ζήτησαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, να τηρήσουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να προστατεύσουν τους αμάχους στις επιχειρήσεις που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στη Λωρίδα της Γάζας.

Επιστρέφοντας στην ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων, έχουμε δύο σημαντικά γεγονότα.

  • Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την αποστολή αντιπυραυλικού συστήματος THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), αλλά και περισσότερων Patriot στη Μέση Ανατολή.

Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν αναφέρει ότι:

«Κατόπιν διεξοδικών συζητήσεων με τον πρόεδρο Μπάιντεν σχετικά με πρόσφατα κλιμακούμενες ενέργειες από το Ιράν και από προσκείμενες (σε αυτό) δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, διέταξα σήμερα σειρά πρόσθετων μέτρων για την περαιτέρω ενίσχυση των θέσεων» των ΗΠΑ στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Όστιν, τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής επιπλέον στρατιωτική δύναμη, η οποία θα είναι έτοιμη να αναπτυχθεί στην περιοχή εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Αν και δεν μίλησε για συγκεκριμένο αριθμό Αμερικανών στρατιωτών, πιστεύεται ότι δεν αναφέρεται στις 2 χιλιάδες κομάντος που ήδη ανακοίνωσε το Πεντάγωνο την περασμένη εβδομάδα».

O Μιχάλης Ιγνατίου προσέθεσε επίσης τα εξής: «Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ έφτασε το θέμα στα άκρα, καθώς δήλωσε δημόσια ότι η Αμερική δεν θα διστάσει να δράσει στρατιωτικά εναντίον οποιασδήποτε “οργάνωσης” ή “χώρας” που θα προσπαθήσει να διευρύνει τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και να εκμεταλλευτεί αυτή την εξαιρετικά άσχημη κατάσταση.

«Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι στη γωνία και δεν του βγαίνει τίποτα. Οπότε δεν ήταν έκπληξη αυτή η κίνησή του να στείλει στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση το αίτημα της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Γιατί;

Διότι προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα, μετά από την προειδοποίηση των Αμερικανών ότι θα επιβάλουν κυρώσεις στην κατοχική Τουρκία για τη φιλοξενία των ηγετών της Χαμάς.

Κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο Ερντογάν έδιωξε τους ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης. ΔΕΝ ισχύει αυτό. Παραμένουν εκεί, και στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης, τα γραφεία τους είναι ανοικτά (αυτή τη στιγμή της ανταπόκρισης).

Για το θέμα της Σουηδίας να ενημερώσουμε ότι ο Ερντογάν έχει μεν την πλειοψηφία στην τουρκική Βουλή, αλλά συνεχώς λέει στους Αμερικανούς ότι δεν γνωρίζει τι θα πράξει ο ακροδεξιός εταίρος του, ο Μπαχτσελί. Θα ψηφίσει υπέρ της Σουηδίας ο Γκρίζος Λύκος; Είναι πολύ χλωμό αυτή τη στιγμή.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η ένταξη της Σουηδίας ΔΕΝ σημαίνει αποδέσμευση των αμερικανικών μαχητικών F-16 που ζητά να αγοράσει η Τουρκία. Έχουμε δρόμο για το θέμα αυτό.

Η Ουάσιγκτον έχει στοχεύσει με επίσημες πια δηλώσεις το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, και φαίνεται ότι αποφασίστηκε να εισέλθει στον πόλεμο, εάν η Τεχεράνη τολμήσει να κινηθεί όταν ξεκινήσει η χερσαία επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου: Τι είναι αυτό το σημαντικό που θα ανακοινώσει ο Πρόεδρος Μπάιντεν; Διάγγελμα στον αμερικανικό λαό για Ισραήλ και Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: