Ο Πρόεδρος Μπάιντεν κατηγορεί την Τουρκία με σκληρές κουβέντες: Θα επηρεαστεί η επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσιγκτον; Η ανάλυση-ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου (video)

Ο ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Μιχάλης Ιγνατίου με τον διευθυντή ειδήσεων και παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου, Μιχάλη Παυλίδη. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Η ανακοίνωση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν με την οποία αναγνωρίζει για τέταρτη συνεχή χρονιά τη Γενοκτονία των Αρμενίων αντιμετωπίστηκε -όπως αναμενόταν- με θυμό από την Τουρκία.

Όμως, δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή αν θα επηρεάσει και πόσο θα επηρεάσει την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον.

Πάντα με τα σημερινά δεδομένα, το Omega έχει πληροφορηθεί ότι το θέμα της επίσκεψης του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, μπήκε ξανά σε τροχιά πραγματοποίησης, λόγω κάποιων απαντήσεων που έδωσε η τουρκική πλευρά στις ερωτήσεις της Ουάσιγκτον.

Εικάζω ότι πρόκειται για τη Χαμάς, τους εναγκαλισμούς με τα στελέχη της, τα οποία έδωσαν την εντολή για τη σφαγή των Εβραίων στις 7 Οκτωβρίου της περασμένης χρονιάς και τις πληροφορίες ότι το στρατηγείο της οργάνωσης, την οποία οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν τρομοκρατική, θα μεταφερθεί στην Άγκυρα από το Κατάρ.

  • Άρα, πάντα με τα σημερινά δεδομένα, η επίσκεψη του Ερντογάν, θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Μάιο. Είναι μία απαράδεκτη απόφαση εκ μέρους του Λευκού Οίκου, την οποία σίγουρα θα πληρώσει στις προεδρικές εκλογές ο σημερινός Πρόεδρος. Εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε…

Βεβαίως, όπως ανέφερα, οι Τούρκοι πνέουν τα μένεα (ΕΔΩ) εναντίον του Αμερικανού Προέδρου. Ισχυρίστηκαν ότι η ανακοίνωση του διαστρεβλώνει δήθεν τα ιστορικά γεγονότα. Βεβαίως ψεύδονται, η Γενοκτονία είναι μία ιστορική πραγματικότητα.

Η δήλωση του κ. Μπάιντεν χαρακτηρίστηκε στην Ουάσιγκτον και μήνυμα στον Ταγίπ Ερντογάν. Αλλά δεν ξέρουμε εάν θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις για την επίσκεψη. Ο Τούρκος πρόεδρος μας έχει συνηθίσει σε αλλοπρόσαλλες αντιδράσεις.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει στο μήνυμα του ότι:

“Σήμερα, θυμόμαστε τις ζωές που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των Αρμενίων και ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να μην το ξεχάσουμε ποτέ”.

Σημειώνει ότι η εκστρατεία της σκληρότητας ξεκίνησε στις 24 Απριλίου 1915, όταν οι οθωμανικές αρχές συνέλαβαν τους Αρμένιους διανοούμενους και τους ηγέτες της κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη. Τις ημέρες, τους μήνες και τα χρόνια που ακολούθησαν, 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή οδηγήθηκαν σε θάνατο – αφήνοντας τις οικογένειες διαλυμένες, αλλάζοντας για πάντα τις γενιές.

Ο κ. Μπάιντεν πρόσθεσε και τα εξής:

Καθώς θρηνούμε αυτή την τραγωδία, τιμούμε επίσης την ανθεκτικότητα του Αρμενικού λαού. Όσοι άντεξαν ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια στην ανθρώπινη ιστορία, οι επιζώντες άρχισαν να σφυρηλατούν ένα καλύτερο μέλλον για τον κόσμο μας. Με το θάρρος και τη δέσμευση, ξαναέκτισαν τις ζωές τους.

Διατήρησαν τον πολιτισμό τους. Ενίσχυσαν τον ιστό των εθνών σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένων των δικών μας. Και είπαν τις ιστορίες τους για να εξασφαλίσουν ότι οι μαζικές φρικαλεότητες που ξεκίνησαν την ημέρα εκείνη πριν από 109 χρόνια δεν θα επαναληφθούν ποτέ ξανά.

Αυτό, υπογραμμίζει ο Αμερικανός Πρόεδρος, παραμένει ο επίσημος όρκος μας. Σήμερα -και κάθε μέρα- οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μιλούν κατά της μισαλλοδοξίας. Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στο μίσος και τη φρίκη με ελπίδα και θεραπεία.

Και, θα συνεχίσουμε να στέκουμε με όλους εκείνους που αναζητούν ένα μέλλον όπου όλοι μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και σεβασμό.

Είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Αν ήμουν ο Ερντογάν θα ντρεπόμουν για την Πατρίδα μου. Δυστυχώς, οι Τούρκοι είναι υπερήφανοι για τις δολοφονίες 1,5 εκατ. Αρμενίων…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η ανάλυση-ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου (video): Το πρόβλημα για την επίσκεψη του Ερντογάν είναι η Χαμάς… Πρέπει να μιλήσει καθαρά πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: