Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ αποχώρησε από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας: Θα επιστρέψει μετά την αθώωση του, δήλωσε ο ηγέτης της πλειοψηφίας…




Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ (Bob Menendez) (Δημοκρατικός από τη Νέα Ιερσέη) θα παραιτηθεί από τη θέση του ως πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας μετά από το κατηγορητήριο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ (D-N.Y.) ανακοίνωσε την κίνηση αυτή την Παρασκευή το απόγευμα.

Σύμφωνα με τους κανόνες του Δημοκρατικού Συνεδρίου, ένα μέλος σε ηγετική θέση ή με προεδρία πρέπει να παραιτηθεί εάν κατηγορηθεί για κακούργημα, αλλά μπορεί να αποκατασταθεί εάν οι κατηγορίες ακυρωθούν ή μειωθούν σε μικρότερη κατηγορία.

«Ο Μπομπ Μενέντεζ ήταν αφοσιωμένος δημόσιος υπάλληλος και παλεύει πάντα σκληρά για τους ανθρώπους του Νιου Τζέρσεϊ. Έχει δικαίωμα σε δίκαιη διαδικασία και δίκαιη δίκη», ανέφερε ο κ. Σούμερ στη δήλωση του.

«Ο γερουσιαστής Μενέντεζ δικαίως αποφάσισε να παραιτηθεί προσωρινά από τη θέση του ως Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων μέχρι να επιλυθεί το θέμα», τόνισε.

Η αποχώρηση του γερουσιαστή αποτελεί μεγάλο πλήγμα στα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου, σε σημείο που θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο η ισορροπία αεροπορικών δυνάμεων στο Αιγαίο.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο νέος επικεφαλής της Επιτροπής, αν και φιλέλληνας, δεν θα αντισταθεί στις πιέσεις του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και θα προχωρήσει σε έγκριση της πώλησης των αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: