Πού είναι ο Ντμίτρι Πεσκόφ; Εξαφανισμένος ο εκπρόσωπος του Πούτιν μετά την γκάφα περί «καμίας Δημοκρατίας» και «δαπανηρής γραφειοκρατίας» …

FILE PHOTO: Ο Ρώσος πρόδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και πίσω του ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ.ΠFILE PHOTO. EPA, MAXIM SHEMETOV, POOL




O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες, δηλαδή από τότε που  είπε ότι οι προεδρικές εκλογές της Ρωσίας «δεν είναι πραγματική δημοκρατία» και προέβλεψε μια νίκη της τάξης του 90% για τον Βλαντιμίρ Πούτιν το επόμενο έτος.

«Οι προεδρικές μας εκλογές δεν είναι πραγματικά δημοκρατία, είναι δαπανηρή γραφειοκρατία», είπε ο Πεσκόφ στους New York Times σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 6 Αυγούστου. «Ο κ. Πούτιν θα επανεκλεγεί το επόμενο έτος με περισσότερο από το 90 τοις εκατό των ψήφων».

Οι προεδρικές εκλογές του 2024 στη Ρωσία αναμένεται να διεξαχθούν στις 17 Μαρτίου του επόμενου έτους. Ο Πούτιν αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα την υποψηφιότητά του για μια έκτη προεδρική θητεία.

  • Σύμφωνα με τις συνταγματικές αλλαγές που έγιναν πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Πούτιν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2036.

Τα ρωσικά και τα ουκρανικά κανάλια Telegram έσπευσαν να επισημάνουν ότι ο Πεσκόφ δεν έχει πραγματοποιήσει ενημερώσεις τύπου ούτε σχολίασε στα μέσα ενημέρωσης μετά τις προαναφερθείσες δηλώσεις του. Η τελευταία του ενημέρωση ήταν στις 4 Αυγούστου, δύο ημέρες πριν από τη δημοσίευση των σχολίων του από τους Times , ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Την ημέρα της δημοσίευσης, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Πεσκόφ είπε ότι τα σχόλιά του είχαν παρερμηνευθεί .

«Ο συντάκτης του άρθρου ερμήνευσε [τα λόγια μου] με εντελώς λάθος τρόπο», είπε ο Πεσκόφ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, προσθέτοντας ότι είχε συναντηθεί και μίλησε με τον συντάκτη του άρθρου  και απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. .

Και η απάντηση ήταν η εξής: το επίπεδο στοίχισης γύρω από τον πρόεδρο είναι απολύτως άνευ προηγουμένου και μπορεί να ειπωθεί τώρα ότι αν είναι υποψήφιος [για πρόεδρος], θα επανεκλεγεί με συντριπτική πλειοψηφία στις εκλογές ».

Ο Πεσκόφ είπε ότι δήλωσε στους Times πως «ο πρόεδρος επιμένει να οργανωθούν οι εκλογές χωρίς λάθη, ότι αυτό απαιτεί η δημοκρατία».

  • Είπε επίσης στη ρωσική ιστοσελίδα ειδήσεων RBC ότι «αν και οι εκλογές είναι απαίτηση της δημοκρατίας και ο ίδιος ο Πούτιν αποφάσισε να τις διεξαγάγει, θεωρητικά είναι δυνατό να μην γίνουν».

«Επειδή είναι ήδη προφανές ότι ο Πούτιν θα εκλεγεί», είπε, σημειώνοντας ότι η δήλωσή του είναι «απολύτως προσωπική μου άποψη».

Εν τω μεταξύ, ένα κανάλι Telegram που ανήκει στη Ρωσίδα τηλεοπτική παρουσιάστρια Ξένια Σόμπτσακ ανέφερε ότι ο Πεσκόφ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διακοπές.

“Ηρεμήστε. Ο Πεσκόφ σε διακοπές. Θα επιστρέψει σε 2 ημέρες”, ανέφερε μια ανάρτηση στο κανάλι τη Δευτέρα.

Με πληροφορίες από Newsweek

Μυστήριο με το οικογενειακό αεροσκάφος του Πούτιν: Έφυγε από τη Μόσχα την παραμονή της εισβολής στην Ουκρανία [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: