Ο Πρόεδρος της Κύπρου θα τιμήσει την αντικατοχική εκδήλωση για την Αμμόχωστο: Παρά την απαράδεκτη πρόσκληση στον ψευτο-“δήμαρχο” της κατεχόμενης πόλης

Ο Πρόεδρος ης Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χροστοδουλίδης. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Δεδομένη είναι η παρουσία του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στην αντικατοχική εκδήλωση της Αμμοχώστου, παρά τις αντιδράσεις για την παρουσία του Τουρκοκύπριου ψευτο-“δημάρχου” της κατεχόμενης πόλης του Ευαγόρα.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες για την παρουσία στην εκδήλωση του Τουρκοκύπριου ψευτο-“δημάρχου Αμμοχώστου”, Σουλεϊμάν Ουλουτσάι.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρωινή του παρέμβαση στο κρατικό ραδιόφωνο ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου, αναφερθείς επί των αντιπαραθέσεων που ξέσπασαν, είπε ότι κατά τη συνεδρία του Δ.Σ. του Δήμου Αμμοχώστου, καταγράφηκε μόνο η διαφωνία του δημοτικού συμβούλου της ΕΔΕΚ και του εθνικιστικού ΕΛΑΜ.

Όπως είπε ο κ. Ιωάννου, «η εκδήλωση δεν θα έχει καμιά διαφορά από τις άλλες εκδηλώσεις. Θα αναφέρουμε σαφώς ποιοι είναι οι εγκάθετοι και ποιος ο εισβολέας» και συμπλήρωσε:

«Ο ΠτΔ ήταν ενήμερος. Τον ενημέρωσα εγώ προσωπικά για αυτή την πρωτοβουλία και δεν αντέδφρασε. Μάλιστα είπε ότι κάθε συνάντηση και επαφή μπορεί να είναι χρήσιμη για την επίλυση του Κυπριακού».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του OMEGAlive μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν όποιες δεύτερες σκέψεις από το Προεδρικό για να ματαιωθεί η παρουσία του Προέδρου Χριστοδουλίδη στην αντικατοχική εκδήλωση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι «η παρουσία του Προέδρου πρέπει να θεωρείται δεδομένη».

Ο Ουλουτσάι δεν θα παρευρεθεί υπό την ιδιότητα του ψευτο-«δημάρχου» Αμμοχώστου και εάν δεν διαφοροποιηθούν τα υφιστάμενα δεδομένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει κανονικά το παρών του στην εκδήλωση.

Στην εκδήλωση θα λάβει μέρος και ομάδα 12 Τουρκοκυπρίων της χορωδίας Οθέλλος. Η ομάδα, όπως ανακοινώθηκε, θα ερμηνεύσει τραγούδια για την επανένωση και την ειρήνη.

  • Σφοδρή επίθεση κατά του Σίμου Ιωάννου για την πρόσκληση

Αντιδράσεων συνέχεια μετά την ανακοίνωση από τον Δήμαρχο Αμμοχώστου για συμμετοχή και Τουρκοκυπρίων, ανάμεσά τους και ο λεγόμενος παράνομος “Δήμαρχος Αμμοχώστου”, Σουλεϊμάν Ουλουτσάι, στη φετινή αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Ο Βουλευτής Αμμοχώστου του ΔΗΚΟ, Χρίστος Σενέκης, εξέδωσε γραπτή σχετική δήλωση.

Η ενέργεια του δημάρχου Αμμοχώστου, δρα Σίμου Ιωάννου, να προσκαλέσει τον τουρκοκύπριο λεγόμενο δήμαρχο της κατεχόμενης Αμμοχώστου στη φετινή αντικατοχική εκδήλωση που διοργανώνει ο δήμος Αμμοχώστου, αποτελεί πρόκληση και στέλνει λανθασμένα μηνύματα.

Ο φορέας ενός ψευδοθεσμού της κατεχόμενης Αμμοχώστου, που ουδέποτε έχει αντιταχθεί στις τουρκικές μεθοδεύσεις για σταδιακό άνοιγμα και εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, κατά παράβαση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν μπορεί να παρευρίσκεται σε μια αντικατοχική εκδήλωση καταδίκης της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής της πατρίδας μας.

Θα είναι πάντοτε καλοδεχούμενοι σε αντικατοχικές εκδηλώσεις οι τουρκοκύπριοι, που με προσωπικό κόστος, επιλέγουν να είναι απέναντι στην κατοχική Τουρκία και στο ψευδοκράτος και όχι όσοι απολαμβάνουν τα προνόμια των ψευδοθεσμών, που έχουν παρανόμως θεσπιστεί.

Οι εν γένει προσπάθειες του δημάρχου Αμμοχώστου, δρα Σίμου Ιωάννου, και μελών του δημοτικού συμβουλίου Αμμοχώστου για δημιουργία ενός ιδεολογικοπολιτικού τετελεσμένου, δυστυχώς, διχάζουν τον κόσμο της Αμμοχώστου.

Ο απαράδεκτος Αμερικανός βουλευτής Σέσιονς στην κατεχόμενη Κύπρο μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου: Συναντήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη Τατάρ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: