Ο αγώνας εναντίον της διαφθοράς είναι επικίνδυνος διότι οι διεφθαρμένοι δεν χωρατεύουν: Οι δημοσιογράφοι βοηθούμε αλλά οι ηγέτες είναι αυτοί που αποφασίζουν…

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης (Α) περπατούν στο κέντρο της Αθήνας, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου στο το Μέγαρο Μαξίμου, Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Το κείμενο μας για τη διαφθορά στην Κύπρο και την Ελλάδα (ΕΔΩ), προκάλεσε αντιδράσεις και δεχθήκαμε τηλεφωνήματα και από αξιωματούχους των δύο κυβερνήσεων, οι οποίοι μας ζήτησαν να συνεχίσουμε τον αγώνα.

Είναι ένας επικίνδυνος αγώνας, βέβαια, διότι οι διεφθαρμένοι δεν χωρατεύουν. Για να μην αποκαλυφθούν θα επιχειρήσουν να …συγκαλύψουν με όποια μέσα διαθέτουν. Και διαθέτουν μέσα. Τους περιμένουμε.

Η διαφθορά δεν πατάσσεται με συγχαρητήρια, αλλά με πράξεις. Τόσο ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, όσο και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δύο νέοι πολιτικοί, πρέπει να κάνουν τη διαφορά. Να μπουν μπροστά και να κερδίσουν τον πόλεμο με τους διεφθαρμένους.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Μεγάλη τράπεζα της Μεγαλονήσου, από αυτές που έστειλαν την Κύπρο άκλαφτη στον σκληρό μηχανισμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της δεφθαρμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης, απολύει υπαλλήλους της, επειδή έχουν γνώμη και τη λένε. Ή αρνούνται να παρανομήσουν. Είμαστε αποδέκτες φρικτών καταγγελιών, ακόμα και για μπούλιγκ.

Ερευνούμε τις καταγγελίες και θα επανέλθουμε. Ίχνος αλήθειας να έχουν όσα πληροφορηθήκαμε, προκαταβολικά αναφέρουμε ότι πρόκειται για απαράδεκτη συμπεριφορά από τραπεζίτες που, όπως, προανέφερα, ευθύνονται για την καταστροφή πολλών πολιτών της Κύπρου, με το κούρεμα των καταθέσεων τους. Θα επανέλθουμε.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ, και μία ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Προκαλούμε εδώ και εβδομάδες, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να μας απαντήσει σε κάποια ανοικτά θέματα, που αφορούν την εξουσία του και ενδιαφέρουν πολλούς ανθρώπους στο νησί -ανάμεσα τους και εμάς. Επιμένει να μην δίνει στη δημοσιότητα το πόρισμα για τα τραγικά επεισόδια στη Λεμεσό και στη Χλώρακα, που κάποιοι, τέλος παντων, τα προκάλεσαν.

Ακροδεξιοί; Πράκτορες των Τούρκων που πήγαν στη Λεμεσό και τη Χλώρακα απο τα κατεχόμενα; Πράκτορες του Αττίλα που δρουν στις ελεύθερες περιοχές; Κάποιοι άλλοι; Μαφιόζοι μέλη του υπόκοσμου; Ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να απαντήσει. Διότι μπορεί και να υπήρξε προσβολή της εθνικής κυριαρχίας με ευθύνη είτε της Αστυνομίας, είτε της Εθνικής Φρουράς…

Όπως βλέπουν οι αναγνώστες μας, εμείς δεν τα παρατάμε. Αν θυμάστε, μας πήρε εννέα και πλέον μήνες, αλλά ο Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν, στο τέλος αναγκάστηκε να απαντήσει για τον δήθεν …πράκτορα του Βλαδίμηρου Πούτιν που δήθεν θα γινόταν Πρόεδρος της Κύπρου!!!!

Μιχάλης Ιγνατίου
Hellas Journal

Αν δεν κτυπήσουν τη διαφθορά, θα αποτύχουν: Ο Μητσοτάκης και ο Χριστοδουλίδης τα πήγαν εξαιρετικά στο Παρίσι, αλλά πλέον πρέπει να κοιτάξουν την ευημερία των πολιτών (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: