Μια συναυλία αφιερωμένη στην κυπριακή τραγωδία του 1974: “Κύπρος Νυν και Αεί” με γνωστούς Έλληνες και Κύπριους καλλιτέχνες στην Αγλαντζιά

Η αφίσα της εκδήλωσης “Κύπρος νυν και αεί”. Φωτογραφία Πόλυς Κυριάκου




Με τίτλο “ΚYΠΡΟΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ” το Σκαλί Αγλατζιάς θα πλημμυρίσει στις 25 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, από σπουδαία ακούσματα μεγάλων δημιουργών και ερμηνευτών, στο πλαίσιο συναυλίας που διοργανώνεται για τα 49 χρόνια από την μαύρη επέτειο της Τουρκικής εισβολής.

Η νύχτα της συναυλίας θα συγκινήσει, θα αναπολήσει, θα υπενθυμίσει, θα ξύσει ίσως πληγές. Αλλά γιατί, όχι… Άλλωστε μόνο όταν νιώθεις τον πόνο, θυμάσαι πως τελικά είσαι ακόμη ζωντανός.

Στο μουσικό αυτό αφιέρωμα θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μίλτος Πασχαλίδης, Marina Verzanli, Paris Paraschos και Χρυσάνθη Σχίζα – Chrysanthi Schiza.

Η βραδιά θα εμπλουτιστεί από τις φωνές της Χορωδίας “Αδούλωτη Κερύνεια” υπό τη διεύθυνση της Ρούλα Τυρίμου, ενώ θα συμμετέχουν οι ηθοποιοί Αστέρω Κυπριανού και Andreas Tselepos.

Την μουσική επιμέλεια και τις ενορχηστρώσεις έχει αναλάβει ο Fotis Mousoulides και την καλλιτεχνική επιμέλεια ο σπουδαίος στιχουργός, Πόλυς Κυριάκου.

Ο κ. Κυριάκου μιλώντας στο AlphaNews.Live είπε πως όλα τα τραγούδια και τα ποιήματα που θα ακουστούν το βράδυ της συναυλίας θα έχουν ως θέμα την κυπριακή τραγωδία και την πληγή που παραμένει ανοικτή εδώ και 49 χρόνια και που συνεχίζει να αιμορραγεί και να πονά τον λαό μας.

Ο ίδιος όντας έφηβος μόλις 17 χρονών, όταν ο Αττίλας χάραξε τη διαχωριστική γραμμή της ντροπής προφυγοποιώντας 150.000 ανθρώπους, δεν ξεχνά και συνεχίζει από το πόστο του καλλιτέχνη να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που θα κρατήσουν άσβεστη την ιστορική μνήμη, μέχρι την ημέρα της απελευθέρωσης.

Για τον Πόλυ Κυριάκου η τουρκική εισβολή εκτός από την τραγική εμπειρία ενός εφήβου, αποτέλεσε γεγονός που τον καθόρισε ως άνθρωπο βαθιά πληγωμένο από την προσφυγιά, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των 35 χρόνων που έζησε ως απόδημος στην Αμερική.

Στο πικρό σήμερα, ο κ. Κυριάκου θεωρεί αδιαπραγμάτευτη ηθική υποχρέωση όλων μας ανεξαιρέτως να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, για να μην πνιγούμε στη λήθη.

Ο λαός της Κύπρου, όπως μάς λέει πρέπει -και επιβάλλεται- να θυμάται την τραγική ιστορία του και με γνώμονα το δίκαιο να συνεχίζει να παλεύει γι’ αυτό με κάθε ευκαιρία και από όποιο μετερίζι κι αν βρίσκεται.

  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Για εισιτήρια

– SoldoutTickets – Τηλέφωνο: 70007705
– Kαι από όλα τα καταστήματα Stephanis – Electronics
Για online εισιτήρια πατήστε στον σύνδεσμο: ΕΔΩ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: