Ο Πόλυς Κυριάκου και ο Γιώργος Νταλάρας ετοιμάζουν δίσκο για τα 50 χρόνια της άνανδρης τουρκικής εισβολής εναντίον της Κύπρου

O Πόλυς Κυριάκου. Στιγμιότυπο από του ΡΙΚ via Youtube https://www.youtube.com/watch?v=WBnGJZ_bwcE




O Κύπριος στιχουργός Πόλυς Κυριάκου, ο οποίος ετοιμάζει συναυλία στη Νέα Υόρκη υπό τον τίτλο «Από την Κερύνεια ως τα διόδια». Η συναυλία θα γίνει στις 2 Ιουνίου στο Merkin Hall at Kaufmann Music Centre.

Πρόκειται, όπως ανέφερε ο ίδιος ο στιχουργός, για μια συναυλία – αφιέρωμα στα τραγούδια/ποιήματα του, που αφορούν την Κύπρο, την Ελλάδα, τον έρωτα, τη ξενιτιά.

«Επιστρέφω εκεί που έζησα τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου, έχω άπειρους φίλους, έγραψα τους περισσότερους στίχους μου. Στα πολλά χρόνια, που βρισκόμουν εκεί, ξύπνησα ένα πρωί και ένιωθα ότι η νοσταλγία μου για την Κύπρο με ξεπέρασε. Τώρα την έχω βιώσει όμορφα και παράξενα την επιστροφή και μια ιδιαίτερη πατρίδα είναι η ξενιτιά μου».

Για τη συναυλία ανέφερε ότι είναι μουσικοποιητική παρουσίαση του έργου του και επτά φίλοι του τραγουδιστές και δύο ηθοποιοί θα ανεβάσουν μια πολύ συγκινητική παράσταση στη Νέα Υόρκη.

  • Ετοιμάζει δίσκο με το Γιώργο Νταλάρα για τα 50 χρόνια εισβολής

Του χρόνου συμπληρώνονται 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή και ο στιχουργός Πόλυς Κυριάκου επέλεξε 50 στίχους, εκ των οποίων ο Γιώργος Νταλάρας ξεχώρισε τους 15 και μαζί ετοιμάζουν τραγούδια για τα 50 χρόνια Εισβολής.

«Είμαι πολύ συγκινημένος γι αυτή τη δουλειά, διότι πρόκειται για ένα δίσκο που είναι γεμάτος πατρίδα. Ο Γιώργος Νταλάρας εξέφρασε την επιθυμία να μην ερμηνεύσει ο ίδιος όλα τα τραγούδια, αλλά κάποια να ερμηνεύσουν ο Παντελής Θαλασσινός, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης και άλλοι Κύπριοι ερμηνευτές», όπως αναφέρει, σημειώνoντας ότι θα θυμίζει το «Εις γην Εναλίαν».

Ο δίσκος θα περιλαμβάνει τραγούδια με στίχους και ποιήματα Πόλυ Κυριάκου. Θα είναι ένα έργο, που έρχεται για να μείνει, επισημαίνει o στιχουργός.

Mε πληροφορίες από Philenews

Ανησυχία εκφράζει η Λευκωσία για την κατάσταση στην Ιερουσαλήμ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: