Η Κύπρος παραμένει στην καρδιά των Αποδήμων: Συγκλονιστική η συναυλία “Μικρή Πατρίδα, 48 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή”

Στιγμιότυπο από τη συναυλία: “Μικρή Πατρίδα, 48 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή”… Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ… Φωτογραφία: https://www.facebook.com/polyskyriacou




Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ

Οι Κύπριοι της Αμερικής ήταν μεταξύ των κύριων χορηγών της Συναυλίας «Μικρή Πατρίδα-48 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή», που εμπνεύστηκε ο καταξιωμένος Στιχουργός/Ποιητής, παιδί της Παροικίας μας στις ΗΠΑ, Πόλυς Κυριάκου, και που πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, χθες 29/7/2022, στο Σκαλί Αγλαντζιάς.

Οι χορηγοί ήταν ο Φίλιπ Κρίστοφερ, Πρόεδρος ΠΣΕΚΑ και Παγκύπριου Συνδέσμου Αμερικής, ο Σάββας Τσίβικος, Ύπατος Γραμματέας της Ομογενειακής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, ο Ανδρέας Κωμοδρόμος, πρώην Πρόεδρος Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής και η Φανή Χόλιντεϊ, Ιδρύτρια και Εκδότρια της Ιστορικής Ομογενειακής Εφημερίδας «Πρωινή».

Απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι το κυπριακό τους απασχολεί συνεχώς και ότι ο Αγώνας τους για Λευτεριά της Μικρής μας Πατρίδας συνεχίζεται.

Στη συγκλονιστική Συναυλία που ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του Νίκου Μούγιαρη, του αληθινού πατριώτη με την ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο, στην μαρτυρική του πατρίδα Κύπρο και τον Ελληνισμό, γενικότερα, έλαβαν μέρος εκτός από τον σπουδαίο ερμηνευτή Κώστα Μακεδόνα, οι εξαίρετοι συμπατριώτες μας ερμηνευτές και ερμηνεύτριες:

Κούλης Θεοδώρου, Πέτρος Κουλουμής, Βασιλική Χατζηαδάμου, Μαρίνα Βερζανλή, Μαρίλια Χαραλαμπίδη, το πολυφωνικό σχήμα/ χορωδία «Sinfonia Magistrale», με μαέστρο την Ρούλα Τυρίμου και οκταμελής ορχήστρα που αποτελείτο από τους υπέροχους Μουσικούς: Γιώργο Δημητρίου, Μπουζούκι και Λαούτο, Ανδρέα Γιανναρά, Μπουζούκι, Νίκο Πίτα, Βιολί, Μιχάλη Μέσιο, ηλεκτρικό Μπάσο, Χρίστο Χόπλαρο, Κιθάρα, Μάριο Τούμπα, Πιάνο, Γιάννο Μιχαήλ, Τραμς, και τον Μαέστρο/ Ενορχηστρωτή, Φώτη Μουσουλίδη, ο οποίος έπαιξε Ακορντεόν.

Ποιήματα απάγγειλαν η Γιάννα Λευκάτη, η Σαλώμη Ιεροπούλου, και ο Πόλυς Κυριάκου, ο οποίος είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια της συγκλονιστικής Συναυλίας, την οποίαν παρακολούθησαν όλοι οι απόδημοί μας που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Διασποράς, ο Γιώργος Νταλάρας με την σύζυγό του Άννα και πλήθος κόσμου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, ο Άξιος Πρόεδρος ΠΣΕΚΑ και Παγκυπρίου, Φίλιπ Κρίστοφερ και ο μεγάλος Ερμηνευτής, Γιώργος Νταλάρας.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), με την ευκαιρία του ετήσιου Συνεδρίου των Αποδήμων που γίνεται στον τόπο μας αυτό το καλοκαίρι και οπτικογραφήθηκε από το ΡΙΚ και θα μεταδοθεί σύντομα.

Θερμά Συγχαρητήρια στον πολυαγαπημένο μου φίλο, την Ψυχή της Συναυλίας, Πόλυ Κυριάκου, και στους υπέροχους καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες, που έλαβαν μέρος!!

Και όπως είπε ο πολυαγαπημένος μας Φίλιπ Κρίστοφερ στον χαιρετισμό του: «Ο Αγώνας μας συνεχίζεται ώσπου να επιστρέψουμε στην Κερύνεια, στη Μόρφου, στην Αμμόχωστο και σε όλους τους κατεχόμενους τόπους μας».

Κείμενο, φωτογραφίες και βίντεο: Πέτρος Πετρίδης

Ο Πόλυ Κυριάκου έγραψε τα εξής:

H “Μικρή Πατρίδα” χτες βράδυ έγινε μεγάλη πατρίδα με τόση αγάπη και συγκίνηση που μάς χαρίσατε. Ήταν μεγάλη η χαρά μας, καθώς τo αμφιθέατρο τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί φίλοι που ζουν εντός και εκτός Κύπρου, όπως και ο αγαπημένος Γιώργος Νταλάρας ο οποίος περπάτησε εκατομμύρια χιλιόμετρα τον Ελληνισμό όπου γης και έδωσε το δικό του ιδιαίτερο στίγμα στην υπόθεση της Κύπρου.

Νομίζω πως όσο ζω, οι συμπατριώτες μας που ζουν στη Διασπορά ποτέ δεν θα σταματήσουν να με κάνουν να δακρύζω. Ίσως γιατί αυτό το δρόμο – τον δρόμο της ξενιτιάς – τον γεύτηκα γερά και τον αγάπησα.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους φορείς που στάθηκαν δίπλα μου στη διοργάνωση της “Μικρής Πατρίδας”: Το Γραφείο Προεδρίας και τον κύριο Φώτη Φωτίου, όπως επίσης και την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα και τον κύριο Φίλιπ Κρίστοφερ.

Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς μας, στην ΟΠΑΠ Κύπρου, στην ΠΣΕΚΑ, στην Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής, στην Fannie Holliday, στον Nicolas Nicolaou, στον Savas Tsivicos και στον Ανδρέα Κωμοδρόμο. Στους χορηγούς επικοινωνίας ΡΙΚ και την εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Ευχαριστούμε τους ερμηνευτές μας, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Κούλη Θεοδώρου, τον Πέτρο Κουλουμή, τη Βασιλική Χατζηαδάμου, τη Μαρίνα Βερζανλή, τη Μαρίλια Χαραλαμπίδη, το πολυφωνικό σχήμα/ χορωδία «Sinfonia Magistrale» με τη μαέστρο Ρούλα Τυρίμου και την οκταμελή ορχήστρα: Γιώργο Δημητρίου, Μπουζούκι και Λαούτο, Ανδρέα Γιανναρά, Μπουζούκι, Νίκο Πίτα, Βιολί, Μιχάλη Μέσιο, ηλεκτρικό Μπάσο, Χρίστο Χόπλαρο, Κιθάρα, Μάριο Τούμπα, Πιάνο, Γιάννο Μιχαήλ, Τραμς, και τον Μαέστρο/ Ενορχηστρωτή, Φώτη Μουσουλίδη, ο οποίος έπαιξε Ακορντεόν.

Ευχαριστούμε την Ρούλα Τυρίμου μαζί με το πολυφωνικό σχήμα/χορωδία Sinfonia Magistrale.

Ευχαριστούμε τις ηθοποιούς μας Γιάννα Λευκάτη, και Σαλώμη Ιεροπούλου.

Ευχαριστούμε τον Κώστα Χαράλαμπους και την εταιρεία FX Sound για την ηχοληψία, to Skali by STS events, όπως επίσης και το ΡΙΚ που βιντεοσκόπησε τη συναυλία για να την μεταδώσει εν καιρώ στην κρατική τηλεόραση.

Ευχαριστούμε τον Chris Christodoulou, τον Christos Soteriades, τον Δήμο Γιάγκου και την Antri Panayi Kythreotou για την υπέρβασή τους.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους εσάς που ήρθατε στο Σκαλί Αγλαντζιάς για να μοιραστούμε τα τραγούδια, τα ποιήματα και το συναίσθημα που πάντα μάς χαρίζει η μνήμη της μικρής πατρίδας όταν ο Ιούλιος έρχεται και μάς χτυπάει την πόρτα για να μάς θυμίσει τις δυσκολίες αυτού του έρμου τόπου που ζούμε. Του τόπου που βρεθήκαμε να ζούμε και να αγωνιζόμαστε.

Συναυλία στη μνήμη του μεγάλου φιλάνθρωπου Νίκου Μούγιαρη: Ένας φλογερός Πατριώτης με όραμα.. Δεν ήταν άνθρωπος των τίτλων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: