Οι Γάλλοι καθαρίζουν πυρετωδώς τον Σηκουάνα ενόψει Ολυμπιακών Aγώνων [video]

FILE PHOTO: Fans and athletes dancing with the Olympics Paris 2024 official mascots during a parade in the banks of the Seine River, near Eiffel Tower, in Paris, France, 25 July 2023. Paris 2024 holds a parade as athletes welcoming the Olympic Torch after it was revealed earlier on 25 July 2023. EPA/MOHAMMED BADRA




Για να κρατήσουν τη μεγάλη τους υπόσχεση για τα νερά του Σηκουάνα, οι γαλλικές αρχές έχουν πραγματικά ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου αντοχής για τον καθαρισμό των υδάτων του προκειμένου να γίνει ξανά εκεί εφικτή η κολύμβηση.

Oι πρώτοι που θα επωφεληθούν θα είναι οι αθλητές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών με αγωνίσματα όπως 10 χιλιομέτρων ελεύθερης κολύμβησης, τρίαθλο και παρά-τρίαθλο με εκκίνηση στην καρδιά της πρωτεύουσας, στην περίφημη γέφυρα Αλεξάνδρου του ΙΙΙ στο ύψος του Μεγάρου των Απομάχων (Les Invalides).

«Θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας και η ποιότητα των υδάτων θα είναι καλή» δηλώνει με αισιοδοξία ο Πιέρ Ραμπατάν, αθλητής ο ίδιος και σύμβουλος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Δημαρχείο Παρισίων.

Το τίμημα του φιλόδοξου εγχειρήματος υπολογίζεται στο 1,4 δισ. ευρώ σε βάθος οκταετίας. Η αποτελεσματικότητα στον καθαρισμό των λυμάτων βασίζεται μεταξύ άλλων και σ’ έναν νέο εξοπλισμό δύο μονάδων διαχείρισης λυμάτων με λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας για πρόσθετη επεξεργασία.

«Οι Ολυμπιακοί επιτάχυναν τις επενδύσεις» εξηγεί ο Ραμπατάν και σύμφωνα με τον ίδιο, το κολύμπι για τους Παριζιάνους θα ξεκινήσει το 2025.

Με πληροφορίες από DW

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: