Έφτασε στο δικαστήριο της Ουάσιγκτον ο Τραμπ: Θα του απαγγελθούν κατηγορίες για συνωμοσία

epa10783517 Former US President Donald J. Trump departs a plane at Ronald Reagan Washington National Airport in Arlington, Virginia, USA, 03 August 2023. A federal grand jury has indicted Trump over his efforts to overturn the 2020 presidential election. EPA/ERIC LEE




Ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε την Πέμπτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον μετά την κατηγορία ότι συνωμότησε για να ανατρέψει την ήττα του το 2020 στις εκλογές.

Ο πρώην πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν δικαστή λίγα τετράγωνα μακριά από το κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ που οι υποστηρικτές του εισέβαλαν για να προσπαθήσουν να εμποδίσουν τη μεταβίβαση της εξουσίας.

Ο Τραμπ έφθασε στην Ουάσιγκτον γύρω στις 3 μ.μ. αφού έφθασε από το Νιου Τζέρσεϊ με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Η αυτοκινητοπομπή του διέσχισε τους πολυσύχναστους δρόμους της Ουάσινγκτον, χρησιμοποιώντας φώτα και σειρήνες – μια διαδρομή που καταγράφηκε για άλλη μια φορά από τις κάμερες.

 Ο Τραμπ θα εξεταστεί από τις αστυνομικές αρχές και θα δηλώσει αθώος ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή.

  • Στη συνέχεια αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος καθώς η υπόθεση θα προχωρήσει, επιτρέποντάς του να επανέλθει στην προεκλογική εκστρατεία, καθώς επιδιώκει να διεκδικήσει εκ νέου τον Λευκό Οίκο το 2024.

Απέναντί του πάντως ο Τραμπ θα βρει μία δικαστίνα που επανειλημμένα έχει εκφραστεί σκληρά για τα όσα έγιναν στο Καπιτώλιο. Η Τάνια Τσάτκαν, διορισμένη το 2014 επί Μπαράκ Ομπάμα, είχε μάλιστα απορρίψει τις προσπάθειες του Τραμπ να μπλοκάρει δικαστικά τις έρευνες της επιτροπής για την υπόθεση.

Με φοβούνται και με χτυπούν μέσω της Δικαιοσύνης: Ο Τραμπ ξιφουλκεί κατά Μπάιντεν * Το βράδυ ενώπιον του δικαστηρίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: