Συνήθως αυτοί που μου επιτίθενται είναι οι Τούρκοι… Τελευταία τους μιμούνται και μερικοί συμπατριώτες μου από την Κύπρο: Λογαριάσατε λάθος είναι η απάντηση μου… (Video, Photos)

Τα μέλη του Παγκύπριου παρελαύνουν στην Πέμπτη Λεωφορο για την 50η μαύρη επέτειο της άνανδρης εισβολή και κατοχής. Φωτογραφία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια, δέχομαι ύπουλες επιθέσεις από συγκεκριμένα άτομα, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής (ΚΟΑ) -(έτσι την γνώρισα, έτσι θα συνεχίσω να την γράφω).

Ο λόγος των επιθέσεων ήταν διότι -άκουσον άκουσον- είμαι …«εχθρός» του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ. Δεν έδωσα σημασία. Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν. Δυστυχώς, θύμα των επιθέσεων ήταν και πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο. Πάλι δεν έδωσα σημασία.

Στη συνέχεια εντόπισα ότι και άλλοι, φίλοι των παραπάνω, ασκούσαν το ίδιο …σπορ. Με έβριζαν για τον Τραμπ, σάμπως και δεν έχει ο καθένας μας το δικαίωμα να υποστηρίζει μία ιδεολογία ή ένα πολιτικό ή ένα κόμμα. Φυσικά και έχουμε το δικαίωμα. Σχηματίστηκε στο τέλος μία ομάδα, η οποία πυκνά-συχνά σχολίαζε τα κείμενα μου, ότι και αν έγραφα, και συνέχιζε να με βρίζει. Με έβριζαν ακόμα και για τα …εμβόλια!

  • Ο αρχηγός τους είναι στη μικρή στενή ομάδα που κυβερνά την ΚΟΑ. Μου έκανε εντύπωση ότι ο Πρόεδρος με τον οποίο είχαμε μία έντιμη, νόμιζα, καλή φιλία, δεν έκανε τίποτα για να τους σταματήσει. Αλλά τώρα καταλαβαίνω. Ήταν αυτοί που τον στήριζαν για να επιβληθεί στην προεδρία. Καλώς. Είναι μία καλή δικαιολογία!!!

Στη συνέχεια πληροφορήθηκα ότι αυτή η μικρή ομάδα που ασκεί έλεγχο στην Ομοσπονδία, στις επαφές που έχει με αξιωματούχους της Κύπρου και της Ελλάδας, μιλούσε με πολύ άσχημα λόγια για μένα. Δεν το πίστεψα. Έβγαλα τρελούς αυτούς που με ενημέρωσαν.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την άνανδρη τουρκική εισβολή και κατοχή, διαδηλώνουν οι ομογενείς μας στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν. Φωτογραφία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Πληροφορήθηκα επίσης ότι τα υβριστικά σχόλια εναντίον μου όλα τα προηγούμενα χρόνια, είχαν την έγκριση του Προέδρου της Ομοσπονδίας. Δεν μπορούσα με τίποτα να το πιστέψω. Δυστυχώς, αυτοί που με ενημέρωσαν για τα παραπάνω, μου απέδειξαν τους ισχυρισμούς τους. Άνοιξε η γη κάτω από τα πόδια μου.

Μετά την Εθνική Παρέλαση της Πέμπτης Λεωφόρου, η οποία λόγω του άοκνου Πατριώτη Φίλιπ Κρίστοφερ αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου στην Κύπρο μας, στην άνανδρη εισβολή και κατοχή, πληροφορήθηκα ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΟΑ ενημέρωσε πολιτικό από την Ελλάδα και αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, ότι ο διχασμός της Ομογένειας, την ευθύνη του οποίου έχει αποκλειστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, οφείλεται σε εμένα και στον ηγέτη του HALC, Έντι Ζεμενίδη. Πρόκειται φυσικά για τεράστιο ψέμα.

Όσοι είμαστε απέναντι στον κ. Ελπιδοφόρο γνωρίζουμε τους λόγους. Αποκλειστικός λόγος, λοιπόν, είναι η απέχθεια που έχει για την Κύπρο.

Όχι μόνο επειδή ευλόγησε τα διπλωματικά όπλα του Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ. Αλλά διότι πιστεύει πως για την τραγωδία των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, ευθύνονται οι Ελληνοκύπριοι. Είναι και αυτό τερατώδες ψέμα. Οι Τούρκοι Αττίλες κατέστρεψαν και έδιωξαν τους Έλληνες από την Τουρκία.

Όταν, λοιπόν, πληροφορήθηκα τις αισχρές κατηγορίες εναντίον μου, και επιβεβαίωσα ότι στην παρέα είναι και ο Κύπριος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, έγραψα ένα μικρό σχόλιο στον Φιλελεύθερο της Λευκωσίας και ένα μεγαλύτερο στην ιστοσελίδα Hellas Journal (μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ).

  • Η γνωστή ομάδα των τραμπικών της Ομοσπονδίας άστραψε και βρόντηξε. Ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος παρακαλούσε όποιον έβρισκε μπροστά του να μου μιλήσει για να περάσει το …κακό, κάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στην διάρκεια της οποίας ειπώθηκαν αισχρά πράγματα εναντίον μου. Πολλά είπε και ο ίδιος. Άξιος είη ο μισθός του. Δυστυχώς δεν υπέβαλε κανείς το απλό ερώτημα: Μα γιατί; Τι προηγήθηκε;

Στη συνέχεια άρχισαν να γράφουν εναντίον μου στο Facebook και να τα διαβάζουν μόνοι τους. Έστειλαν στο μεταξύ ηλεκτρονικό μήνυμα σε πολλούς Κύπριους απόδημους και τους ζητούσαν -θα έλεγα εκβιαστικά- να με καταγγείλουν, να με βρίσουν και λοιπά. Μερικοί το έκαναν. Αυτοί θα λάβουν επιστολή από το δικηγόρο μου.

Έπεισαν ακόμα και άτομα που θεωρούσα κάπως φίλους ή είχαμε μία καλή σχέση όλα αυτά τα χρόνια που δημοσιογραφώ. Τώρα που γνωρίζουν την αλήθεια, ελπίζω να αφαιρέσουν τα απαράδεκτα σχόλια τους. Αν δεν το πράξουν θα λάβουν και αυτοί επιστολή από δικηγόρο.

  • Η αλήθεια ΔΕΝ είναι αυτή που παρουσίασε η μικρή ηγετική ομάδα της ΚΟΑ. Η αλήθεια είναι αυτή που διαβάσατε παραπάνω. Έδειξα μεγάλη υπομονή για τρία χρόνια. 

Εδώ και αρκετό καιρό δέχομαι επιθέσεις από τους Τούρκους, οι οποίοι δημοσιεύουν φωτογραφίες μου στις εθνικιστικές εφημερίδες της Τουρκίας και βίντεο με τις ερωτήσεις μου εναντίον του Ερντογάν στα κανάλια τους. Για να με φοβίσουν να σταματήσω. Δεν πρόκειται. Δέχομαι επίσης βρώμικες επιθέσεις από τους αδιόρθωτους οπαδούς του φιλοτουρκικού Σχεδίου Ανάν, που επιμένουν να παραδώσουμε την Κύπρο στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας.

Ως ο μόνος Κύπριος δημοσιογράφος στην ιστορία, που είμαι διαπιστευμένος στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεχίζω να ενοχλώ για την Κύπρο, για το Αιγαίο και τον Ελληνισμό.

Τους Τούρκους, λοιπόν, ακολούθησαν σε ύβρεις οι συμπατριώτες μου. Τα συγχαρητήρια μου. Σε όλους αυτους, λέω άξιος είη ο μισθός τους.

Στο μεγαλοστέλεχος της ΑΧΕΠΑ που έγραψε για «κίτρινη δημοσιογραφία», θα του θυμίσω ότι όπου με δει, μα όπου με συναντήσει, με φιλά σταυρωτά, μου μιλά με τα καλύτερα λόγια για τη δημοσιογραφική μου δουλειά και μου ζητά να συνεχίσω να γράφω για την Κύπρο μας. Νίκο είσαι μεγάλος υποκριτής.

Τα παιδάκια της Ελληνικής Ομογένειας με τις ελληνικές σημαίες στην Εθνική Παρέλαση της Πέμπτης Λεωφόρου. Φωτογραφία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Η εκδότρια που μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω δημοσιογράφος -και θα την ευχαριστώ και θα την τιμώ πάντα, μέχρι το τέλος του βίου μου, διότι πίστεψε σε εμένα- έκανε τραγικό λάθος. Αυτός είμαι που γράφεις Φανή μου; Είσαι σίγουρη; Όλοι αυτοί τον Φίλιπ Κρίστοφερ θέλουν να καταστρέψουν, διότι είναι νάνοι, δεν μπορούν να τον φτάσουν ποτέ.

Στον πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ τι να πει κανείς; Ηγείται της μεγαλύτερης οργάνωσης της Ομογένειας, και δεν έχει λόγο για τα εθνικά θέματα. Το μόνο του ενδιαφέρον είναι να παραμείνει στην Αρχιεπισκοπή ο Ελπιδοφόρος. Γιατί άραγε; Βράζουν και οι δύο στην ασημαντότητά τους.

Ακούστε λοιπόν. Δεν φοβήθηκα ποτέ στη ζωή μου και δεν θα αλλάξω ούτε νι από τα γραφόμενα μου.

  • Στον Φιλελεύθερο της Κυριακής, έχω γράψει το παρακάτω σχόλιο, το οποίο θα εμπλουτίσω εδώ που έχω περισσότερο χώρο. Διαβάστε το:

Ενόχλησε τους συνήθεις ύποπτους στην Αστόρια το σχόλιο μου για την Εθνική Παρέλαση της Πέμπτης Λεωφόρου του Μανχάταν και το γεγονός ότι αφιερώθηκε στην 50η μαύρη επέτειο της εισβολής.

Οι συνήθεις ύποπτοι είναι οι απολογητές του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, ο οποίος διατηρεί περίεργες ιδέες για την Κύπρο και τους Έλληνες του νησιού. Αντί να καθίσουν κάτω και να οργανώσουν μία μεγάλη εκδήλωση για την Μεγαλόνησο στις 20 Ιουλίου, δημιούργησαν «καφενείο» στο Facebook για να καθυβρίζουν αυτούς που τους χαλούν τη νιρβάνα τους, υποβάλλοντας ερωτήσεις.

Οι τύποι αυτοί, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να γεμίσουν τα παπούτσια του Φίλιπ Κρίστοφερ, του Πανίκου Παπανικολάου, του Ανδρέα Κωμοδρόμου, του Ανδρέα Κονναρή, του Κώστα Τσέντα και άλλων επιτυχημένων προέδρων της θρυλικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής (ΚΟΑ) -άραγε γιατί άλλαξαν το όνομα της; Όλους τους σέβομαι και τους τιμώ, όπως και τους απλούς ομογενείς που αφήνουν τις δουλειές και τρέχουν για την Κύπρο μας. Έχουν τον απόλυτο σεβασμό μου.

Χιλιάδες ελληνικές σημαίες κυμάτιζαν στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν στη διάρκεια της Εθνικής Παρέλασης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Για τον κ. Κωμοδρόμο θέλω να προσθέσω ότι ηγήθηκε της μαζικής τότε προσπάθειας για την πραγματοποίηση της συναυλίας του Γιώργου Νταλάρα. Χιλιάδες άνθρωποι τραγούδησαν μαζί του για την Κύπρο. Ο λόγος της μεγάλης επιτυχίας είναι αυτός: Όλοι, μα όλοι, σαν μία γροθιά, ήταν ενωμένοι για τον ιερό σκοπό της αγαπημένης μας Κύπρου. Η ενότητα είναι δυσεύρετη στις μέρες μας στην Ομοσπονδία. Όσοι δεν ακολουθούν τους τραμπικούς της ηγετικής ομάδας, είναι εχθροί. (Δέστε και το βίντεο που δημοσιεύω από εκείνη τη συναυλία. Αξίζει…).

Θα αντιπαρέλθω, λοιπόν, τις ύβρεις των ανόητων απολογητών του κ. Ελπιδοφόρου, ο οποίος έχει διχάσει την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα και έχει κατεδαφίσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Η κριτική μου αφορά αποκλειστικά την ηγετική ομάδα της ΚΟΑ, όχι την ίδια την Ομοσπονδία. Οι απλοί απόδημοι και τα κυπριακά σωματεία εργάζονται πάντα με αυτοθυσία για την Κύπρο μας. Τιμώ τα σωματεία μας, τιμώ τα μέλη τους και το έχω αποδείξει από την εποχή που εργαζόμουνα στην αγαπημένη μας Πρωινή.

  • Θα υποβάλω δύο ερωτήματα και αν χρειαστεί θα επανέλθω:

ΠΡΩΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: Για πολλά χρόνια, κάθε καλοκαίρι, επισκέπτονται την Κύπρο 30 παιδιά της Κυπριακής Παροικίας της Νέας Υόρκης, ηλικίας 14-17 ετών. Συνοδεύονται από δασκάλες και δασκάλους. Φέτος αποφασίστηκε να μην γίνει αυτό το ταξίδι. Επικοινώνησαν μαζί μας μερικοί γονείς και εξέφρασαν την οργή τους. Ποιοι έλαβαν αυτήν την απαράδεκτη απόφαση; Η κυβέρνηση της Κύπρου; Ο πρόεδρος της ταλαίπωρης Κυπριακής Ομοσπονδίας; Ποιοι ανόητοι στέρησαν από τα Κυπριόπουλα της Αμερικής αυτή τη μαγευτική εκδρομή στη γη των γονιών και των παππούδων τους;

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: Η υπεύθυνη της κυπριακής κυβέρνησης για τους απόδημους Κύπριους, έκανε πρόσφατα ταξίδι στη Νέα Υόρκη. Μας πληροφόρησαν ότι αγνόησε επιδεικτικά τα κυπριακά σωματεία. Είναι δυνατόν; Μας καταγγέλλουν ότι συναντήθηκε μόνο με πέντε-έξι άτομα σε …εστιατόριο παρακαλώ!!! Ξανά, είναι δυνατόν; Ποιος απέκλεισε από τη συνάντηση τους προέδρους των τιμημένων κυπριακών σωματείων; Μπορεί να μας απαντήσει η εν λόγω κυρία ή κάποιος άλλος ανευθυνο-υπεύθυνος;

Εν αναμονή των απαντήσεων, λοιπόν.

Εμείς οι παλιοί γνωρίσαμε την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής στις δόξες της. Ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Οι προέδροι της έρχονταν συχνά στην Ουάσιγκτον με τον Φίλιπ Κρίστοφερ και άλλους ομογενείς μας και έφερναν τα πάνω κάτω. Ξέρετε πόσες επισκέψεις έχει κάνει η Ομοσπονδία, σαν ομάδα, τα τελευταία χρόνια στην αμερικανική πρωτεύουσα; Δεν θυμάμαι καμία. Ούτε μία.

ΕΠΙΣΗΣ: Πληροφορήθηκα ότι ο Λευκός Οίκος έστειλε δύο προσκλήσεις στην ΚΟΑ για να λάβουν μέρος δύο αξιωματούχοι της στην εκδήλωση της 25ης Μαρτίου. Πρόκειται για μεγάλη τιμή. Δεν ήρθε ούτε ένας, όταν άλλες οργανώσεις παρακαλούν για μία πρόσκληση και δεν βρίσκουν. Η Κυπριακή Παροικία ΔΕΝ αντιπροσωπεύθηκε στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου. Ομιλούμε για παράνοια… Δέχομαι ότι μπορεί να μην μπορούσε ο κύριος πρόεδρος. Γιατί δεν έστειλε άλλα στελέχη;

ΑΚΟΜΑ: Στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου, ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος έχει το δικαίωμα να συναντήσει τον Πρόεδρο της Αμερικής, μαζί με μερικούς ηγέτες της Ομογένειας. Την προηγούμενη ημέρα μας ενημέρωσε ότι συναντήθηκε και με την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις. Ερωτώ τον Κύπριο πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ; Ήταν στην ομάδα των ηγετών που προσκάλεσε ο Ελπιδοφόρος στις συναντήσεις με τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ; Και αν δεν ήταν… Γιατί δεν ήταν; Γιατί τον αγνόησε ο Ελπιδοφόρος; Επειδή μήπως θα μιλούσε για την τουρκική εισβολή;

Δεν προτίθεμαι να επανέλθω. Εκτός αν απαιτηθεί. Έχω και άλλα πολλά για την συγκεκριμένη ομάδα των τραμπικών της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ειρωνεύεται, στις συζητήσεις του με αξιωματούχους της Ελλάδας και της Κύπρου, τους ακτιβιστές της Ομογένειας μας, για την πώληση των αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι χωρίς τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και λόγω κάποιων άλλων ανάρμοστων συμφωνιών, δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε αυτή την πώληση. Και όμως… Ο πρόεδρος της ΚΟΑ βρίζει τους ακτιβιστές μας. Δείχνει να χαίρεται ότι χάθηκε αυτή η μάχη. Δεν γνωρίζω τι έπραξε ο ίδιος, σαν πρόεδρος, για να βοηθήσει την προσπάθεια των ακτιβιστών μας. Αλλά έχω νέα γι’ αυτό το παλλικάρι της φακής. Μετά τις νέες απειλές του Ερντογάν και της ακύρωσης της επίσκεψης του στο Λευκό Οίκο, το θέμα των F-16 έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Για να δούμε αν κατέβει στην Ουάσιγκτον το προεδρείο για να δώσει τη μάχη με αυτούς που πραγματικά παλεύουν για τα συμφέροντα της Κύπρου και της Ελλάδας.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο Λευκός Οίκος έκλεισε την πόρτα στον ισλαμιστή Ερντογάν, επέλεξε μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας: Η ανάλυση-ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: