Συμπαράσταση για τους πληττόμενους από την πυρκαγιά στη Ρόδο από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου

File photo: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ




Με ανακοίνωσή της η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία διεξήχθη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, εξέφρασε τη βαθυτάτη συμπάθειά της και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας προς τον μητροπολίτη Ρόδου Κύριλλο, τις τοπικές αρχές, και τον δοκιμαζόμενο λαό από την καταστροφική πυρκαγιά.

   Αναλυτικότερα, ολόκληρο το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

«Συνήλθε την 24ην Ιουλίου 2023, υπό την προεδρίαν της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος, εν τη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης.

Εξ αφορμής της φοβεράς εν Ρόδω πυρκαϊάς το ιερόν Σώμα εξέφρασε την βαθυτάτην συμπάθειαν αυτού και της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας προς τε τον εκ των συνοδικών παρέδρων ποιμενάρχην της νήσου, απουσιάζοντα εις την Επαρχίαν του ως εικός, προς τας τοπικάς αρχάς και προς τον μεγάλως δοκιμαζόμενον λαόν, συν τη διαπύρω ευχή όπως Κύριος ο Θεός σώζη πάντοτε, κατά το πολύ Αυτού έλεος, την κληρονομίαν Του.

Εξ άλλου, κατά την διάρκειαν της συνεδρίας ταύτης, εισηγήσει της Α.Θ. Παναγιότητος και ψήφων κανονικών γενομένων υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, εκ τριπροσώπου καταρτισθέντος υπό της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης εξελέγη παμψηφεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, ο οποίος έδωκεν αυθημερόν το Μικρόν και το Μέγα Μήνυμα.

Τέλος, εξητάσθησαν άπαντα τα εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένα θέματα, εφ’ ων και ελήφθησαν αι προσήκουσαι αποφάσεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ελ. Μ.
Ελλάδα Αθήνα 

Ο “Σουλτάνος” Ερντογάν άλλαξε ρότα: Έδωσε άδεια στον Βαρθολομαίο για λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, κατάλαβε ότι του χαλά το νέο του αφήγημα στα ελληνοτουρκικά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: