Εκδήλωση -αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη: «Γιάννης Ρίτσος ο ποιητής της Ρωμιοσύνης»

Από την αφίσα της εκδήλωσης για το Γιάννη Ρίτσο




Αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού Γιάννη Ρίτσου είναι το 8ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας με θέμα: «Γιάννης Ρίτσος. Ο ποιητής της Ρωμιοσύνης», που διοργανώνουν, το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ζωγράφειο Λύκειο, στην Κωνσταντινούπολη, από τις 17 έως τις 21 Απριλίου 2024, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, συγγραφέων, ποιητών, δημοσιογράφων, καλλιτεχνών, αλλά και μαθητών από 18 σχολεία της Ελλάδας, της Κωνσταντινούπολης, της Λευκωσίας, της Ίμβρου και του Γιοχάνεσμπουργκ.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι οι εξής:

Ο Γιάννης Ρίτσος συνομιλητής μου
Μύθοι και ιστορία στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου
Τα ερωτικά
Η ποιητική της εξορίας στο έργο του Γιάννη Ρίτσου
Ο ποιητής της Ρωμιοσύνης
Πώς το βίωμα μετουσιώνεται σε τέχνη που υπερβαίνει εαυτόν;
Παράλληλα με τις συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, θεατρικές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, περιήγηση στον Βόσπορο, στην Προποντίδα, στην Πρίγκηπο και στη Χάλκη.

Το Συνέδριο θα μεταδίδεται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας: www.livemedia.gr

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στις γερμανικές πρεσβείες σε Αθήνα, Ουάσιγκτον και Τορόντο: Για να καταβάλει το Βερολίνο τα οφειλόμενα στην Ελλάδα από την περίοδο της κατοχής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: