Η συνάντηση των δύο αδίστακτων δολοφόνων: Πως ο “Σουλτάνος” Ερντογάν πούλησε τον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι για τα πετροδόλαρα της Σαουδικής Αραβίας (video)

Islamist President Recep Tayyip Erdoğan arrived in the Qatari capital Doha to pay a visit at the invitation of Emir Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani of Qatar. Photo via Turkish Presidency




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ – Hellas Journal

Όταν έγινε γνωστό, από τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν, ότι ήταν ο νεαρός αιμοβόρος πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που έδωσε την εντολή για να δολοφονηθεί ο Τζαμάλ Κασόγκι, ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας έγινε κυριολεκτικά …Τούρκος!

Απείλησε θεούς και δαίμονες και μίλησε με τα πιο σκληρά και τα πιο απαξιωτικά λόγια για τον μπιν Σαλμάν, ο οποίος απολάμβανε χαμογελαστός στο παλάτι του το …έργο του. Και ποιο ήταν αυτό το έργο; Μα η δολοφονία του μεγαλύτερου επικριτή του και οι εξαλλοσύνες του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ήταν φανερό για τον Πρίγκηπα ότι θα έκλεινε το στόμα του, εάν έπεφταν μερικά δισεκατομμύρια δολάρια.

Διότι στο τέλος, αυτός είναι ο Τούρκος πρόεδρος. Ένας εκβιαστής που φωνάζει ή σιωπά ανάλογα με το συμφέρον του και βέβαια το τίμημα.

Τότε, ο Πρίγκηπας τον αγνόησε. Ο Ερντογάν, την ίδια στιγμή, για να τον εκβιάσει, διέρρεε αποδείξεις για την ευθύνη του μπιν Σαλμάν στα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ). Συνεργάστηκε με την εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ, στην οποία εργαζόταν ο μαχητής δημοσιογράφος, για να δημοσιευθούν τα στοιχεία που ενοχοποιούσαν τον Πρίγκηπα.

  • Ο τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για να είμαστε ορθοί δημοσιογραφικά, δημόσια εξέφραζε θλίψη για την άνανδρη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου και ιδιωτικά υποστήριζε τον Πρίγκηπα. Ήταν μία κατάσταση για την οποία ο καθένας ντρεπόταν, αν είχε ίχνος σεβασμού στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στην Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Ποιο ήταν το τέλος της ιστορίας; Μετά από μερικούς μήνες δημόσιας οργής και αγανάκτησης, ο Πρίγκηπας …ασήμωσε τον Ερντογάν και αυτός ξέχασε το μεγάλο έγκλημα που συντελέστηκε από τα τσιράκια του μπιν Σαλμάν, μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο δημοσιογράφος, που κατακρεουργήθηκε από τους απεσταλμένους δολοφόνους του Πρίγκηπα ξεχάστηκε. Ποιος ασχολείται πια; Θα έλεγα μόνο η Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του. Ακόμα και η Ουάσιγκτον Ποστ, που τότε έκανε αγώνα για τη δικαίωση του Τζαμάλ Κασόγκι, δεν ασχολείται.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε προχθές τη Σαουδική Αραβία και βρέθηκε γονατιστός, τρόπος του λέγειν, μπροστά στον αιμοβόρο διάδοχο του Βασιλιά. Φεύγοντας από το Παλάτι, που κτίστηκε με το αίμα των μεταναστών, πήρε μαζί του …σακούλες με πετροδόλαρα.

Υπογράφηκαν πολλές εμπορικές συμφωνίες -θα δείξει το μέλλον αν θα υλοποιηθούν- και ανακοινώθηκε ότι το βασίλειο του Ριάντ συμφώνησε για τη μεγαλύτερη σύμβαση εξαγωγών-εισαγωγών στον τομέα της άμυνας στην ιστορία της κατοχικής Τουρκίας.

Όλα αυτά έπρεπε να προκαλούν την απόλυτη οργή στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες. Έπρεπε… Διότι ουδείς θα ασχοληθεί για το γεγονός ότι ο Ερντογάν, αφού χρησιμοποίησε τη δολοφονία του δημοσιογράφου στη συνέχεια αντάλλαξε την ένοχη σιωπή του με τις εμπορικές και στρατιωτικές συμφωνίες, με τον ίδιο τον δολοφόνο του: τον Πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας.

  • Βεβαίως, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, τη δουλειά του κάνει. Αυτός που είναι ο πλέον απαράδεκτος σε τούτη την ιστορία είναι ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας, το SPA,μετέδωσε ότι ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας και ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψαν οικονομικές συμφωνίες στους τομείς της ενέργειας, των άμεσων επενδύσεων και των επικοινωνιών, κατά τη συνάντησή τους.

Όπως είδαμε στο σχετικό βίντεο, ήταν γελοίοι οι υπουργοί των δύο χωρών, που ο ένας μετά τον άλλο, σηκώνονταν σαν στρατιωτάκια, για να υπογράψουν τις συμφωνίες.

Η τελευταία συμφωνία αφορούσε τα δύο συμβόλαια του Βασιλείου με την τουρκική εταιρεία Baykar, για την αγορά προφανώς drones.

Μετά τις υπογραφές, ο Ερντογάν πήρε αγκαζέ την Εμινέ και αναχώρησε για το Κατάρ, όπου και εκεί έτυχε «θριαμβευτικής» υποδοχής.

Και σε όλο αυτό το σκηνικό, της συνάντησης των επαγγελματιών δολοφόνων, προσπαθούν να μπουν σφήνα η Ελλάδα και η Κύπρος. Ο Πρίγκηπας, κρατά πάντα ανοικτή την πόρτα στην Αθήνα και τη Λευκωσία, επειδή είναι κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνο γι’ αυτό, ας μην τρέφουμε αυταπάτες.

Ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, έλκεται μόνο από τους αιμοφόρους ηγέτες, όπως ο Ερντογάν. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν δέχονται με κανένα τρόπο να παίξουν στο γήπεδο του Πρίγκηπα.

Εκεί χωράνε ηγέτες όπως ο Ερντογάν. Οι δικοί μας είναι …αρνιά, και εννοώ, πολιτικοί με έντονο το στοιχείο του σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τους προτιμώ έτσι και ας μην εξασφαλίσουν ούτε ένα πετροδόλαρο για τις οικονομίες τους.

Δυστυχώς, ο κόσμος στον οποίο ζούμε προσφέρει χώρο για να διαπραγματευθούν, μόνο στους εκβιαστές, όπως ο Ερντογάν. Οπότε, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χριστοδουλίδης, ας μην σκεφθούν καθόλου, όταν οι διεφθαρμένοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών φέρουν ενώπιον τους τη βελτίωση των σχέσεων της Ε.Ε. με την κατοχική δύναμη.

Εκεί, δημοκρατικά και ελεύθερα, να καταθέσουν ότι η Ενωμένη Ευρώπη δεν μπορεί να έχει σχέση με ηγέτες, όπως ο Ερντογάν, και με χώρες όπως η κατοχική Τουρκία.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Μήπως είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, όπως και με τα F-35 που ΔΕΝ πήρε ποτέ η Τουρκία; Κάποια γεγονότα ομοιάζουν με τη νέα υπόθεση των F-16, οι νομοθέτες απλά δεν συμφωνούν (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: