H Kύπρος θυμάται και τιμά τους ήρωές της: 12 χρόνια από τη φονική έκρηξη στο Μαρί που συγκλόνισε την Κύπρο, ο πόνος είναι ισχυρός, όπως και η οργή…

Η φονική έκρηξη άφησε πίσω της μόνο νεκρούς και μεγάλες καταστροφές. Φωτογραφία ΚΥΠΕ μέσω του Omega Channel




Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη φονική έκρηξη στο Μαρί, που στοίχισε τη ζωή σε 13 ήρωες της Κύπρου. Το ετήσιο μνημόσυνο για τους 13 πεσόντες στο Μαρί πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου.

Θυμίζουμε ότι από την έκρηξη των εμπορευματοκιβωτίων με πολεμοφόδια στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» στις 11 Ιουλίου 2011 έχασαν τη ζωή τους:

Ο Πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης, ο Αντιπλοίαρχος Λάμπρος Λάμπρου, ο Αρχικελευστής Κλεάνθης Κλεάνθους, ο ΕΠΥ Κελευστής Μιχάλης Ηρακλέους, οι ναύτες Μίλτος Χριστοφόρου, Χριστάκης Χριστοφόρου και Ανδρέας Χαραλάμπους, ο Αρχιλοχίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο Αρχιπυροσβέστης Γιώργος Γιακουμή και οι πυροσβέστες Βασίλης Κρόκος, Σπύρος Τταντής, Παναγιώτης Θεοφίλου και Αδάμος Αδάμου.

Κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη στο μνημείο πεσόντων της ΕΜΑΚ, στην Κοφίνου.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την Τρίτη 11 Ιουλίου, ημέρα μνήμης των πεσόντων πυροσβεστών μας, αμέσως μετά τη λήξη της επιμνημόσυνης δέησης στη ναυτική βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης», θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων της ΕΜΑΚ, το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ στην Κοφίνου, όπου και υπηρετούσαν τα αδικοχαμένα μέλη της υπηρεσίας.

Στην κατάθεση στεφάνων, προστίθεται, πέραν των μελών των οικογενειών των ηρώων μας, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Άννα Κουκκίδη Προκοπίου, Εκπρόσωπος του Αρχηγού Ε.Φ., ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο Αρχιπύραρχος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κοφίνου, ως επίσης και Προέδροι ή εκπρόσωποι των ΣΥ.ΠΥ.Κ. και Ο.ΣΥ.ΠΥ.Κ.

Η Πολιτεία οφείλει, μια μεγάλη και ειλικρινή απολογία για τους πεσόντες στη Ναυτική Βάση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου: Τραυμάτισε τις ψυχές όλων των πολιτών η τραγωδία στο Μαρί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: