«Έπεσαν υπερασπιζόμενοι την ακεραιότητα της πατρίδας μας»: Ο Δένδιας για τους τρεις ήρωες του Π.Ν στα Ίμια – Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή

H ανάρτηση του Νίκου Δένδια με τις φωτογραφίες των τριών ηρωικώς πεσόντων στα Ιμια. Photo via X (twitter) Nikos Dendias




“Έπεσαν υπερασπιζόμενοι την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Υπό συνθήκες αντίξοες. Με αίσθημα καθήκοντος. Και κατέθεσαν το μέγιστο αγαθό. Τη ζωή τους”.

Αυτό έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο ” Χ ” ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, με αφορμή τη συμπλήρωση 28 ετών απο το θανάσιμο τραυματισμό των Αντιναυάρχων Χριστόδουλου Καραθανάση και Παναγιώτη Βλαχάκου και του Πλοιάρχου Έκτορα Γιαλοψού οι οποίοι έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην κρίση των Ιμίων.

Στην ανάρτηση του επισυνάπτει φωτογραφίες των τριών ηρωικώς πεσόντων γράφοντας ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ-ΒΛΑΧΑΚΟΣ-ΓΙΑΛΟΨΟΣ Ιμια 31 Ιανουαρίου 1996 “ΑΘΑΝΑΤΟΙ”.

Η Βουλή τίμησε τους πεσόντες αξιωματικούς

Επετειακή αναφορά και τήρηση ενός λεπτού σιγής πραγματοποίησε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, στη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο το οποίο κατέπεσε τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996, κατά την κρίση των Ιμίων.

Όπως επεσήμανε ο προεδρεύων στην Ολομέλεια, Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, «οι Έλληνες αξιωματικοί δεν δείλιασαν, δεν δίστασαν, δεν σκέφτηκαν ούτε στιγμή τους κινδύνους της αποστολής τους. Αυτοί είναι οι ήρωες των Ιμίων. Έπραξαν το χρέος τους και έδωσαν την ίδια τους τη ζωή στο υπέρτατο ιδανικό στο οποίο ορκίστηκαν. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πατρίδας. Με τη θυσία τους πέρασαν στο Πάνθεον της ελληνικής ιστορίας».

Ο κ. Πλακιωτάκης στην επετειακή αναφορά του, προέτρεψε όλους μας «να κλείσουμε στο μυαλό μας τη δική τους θυσία και να την κάνουμε φάρο και συνείδησης ζωής που, αν απαιτηθεί, θα έχει συνέχεια. Μόνο τότε θα μπορέσουμε όλοι μας να πούμε ότι η θυσία αυτή δεν πήγε χαμένη. Μόνο τότε όλα όσα λέμε σήμερα δεν θα είναι απλή επετειακή αναφορά αλλά συνειδητή τιμή στη χώρα μας και τους ήρωές της».

Γιατί, όπως τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, «το Αιγαίο δεν έχει γκρίζες ζώνες. Η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας είναι αδιαπραγμάτευτα».

 Ο υπουργός Εξωτερικών

«Το υπόδειγμα των τριών αξιωματικών, ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα στα Ίμια, την 31η Ιανουαρίου 1996, μας καθοδηγεί, μέρα και νύχτα, στις άοκνες προσπάθειές μας για την υποστήριξη της πατρίδας, της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή.

«Πατρίδα που δεν τιμά τους ήρωές της, δεν μπορεί να έχει μέλλον», πρόσθεσε.

Η εθνική κυριαρχία στα Δωδεκάνησα με αφορμή τα Ίμια: Να επιλέξουμε ανάμεσα στο συμβιβασμό, την υποχώρηση, τον κατευνασμό και την αξιοπρέπεια, τον αυτοσεβασμό, την αντίσταση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: