Η Ισπανία βιώνει το 4ο κύμα ακραίου καύσωνα και το καλοκαίρι μόλις άρχισε: Ενας νεκρός στη Σεβίλλη, θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών

FILE PHOTO: A man cools off in a fountain in the Patio de los Naranjos at the Mosque-Cathedral in Cordoba, Spain. EPA, SALAS




Τη φετινή χρονιά της μαζικής επιστροφής του τουρισμού, ακόμη και στις παραλιακές περιοχές η ζέστη είναι αποπνικτική. Πέρυσι ήταν η πιο καυτή χρονιά στην ιστορία της Ισπανίας, η οποία βιώνει το τέταρτο κύμα καύσωνα μέχρι στιγμής φέτος και το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε.

Η Ισπανία υπέστη αυτή τη Δευτέρα την κορύφωση του πρώτου καύσωνα φέτος (αν και όχι το πρώτο του έτους). Στη Σεβίλλη, όπου τα θερμόμετρα ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς, ο καύσωνας προκάλεσε τον πρώτο επίσημο θάνατο, αυτό ενός 47χρονου αγρότη από το Aznalcóllar που όργωνε στον ήλιο.

Η Κόρδοβα και η Σεβίλλη βρίσκονται υπό κόκκινη προειδοποίηση και θερμοκρασίες άνω των 35 βαθμών αναμένονται σε μεγάλες περιοχές του κέντρου και του νότου και στην κοιλάδα.

Εκτός από τον καύσωνα, αυτή τη Δευτέρα και τις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί κατά σημεία ο κίνδυνος για τοπικά ισχυρές καταιγίδες στο κέντρο και βόρεια της Χερσονήσου.

«Κάθε χρόνο θα γίνεται όλο και πιο ζεστή και θα είναι αδύνατο για εμάς να είμαστε έξω, θα είναι αδύνατο να κάνουμε οτιδήποτε», λέει απελπισμένα ένας νεαρός.

Πηγή: ertnews

Κατάρρευση κτιρίου 13 ορόφων στην Αίγυπτο: Πολλοί θαμμένοι στα ερείπια άγνωστος ο αριθμός- Διέμεναν παραθεριστές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: