Ο Αρειος Πάγος αποφασίζει για το κόμμα Κασιδιάρη: Aπόψε η ανακήρυξη κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές

FILE PHOTO: Ο πρώην βουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης, νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Λίγες ώρες απέμειναν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου που θα κληθεί να αποφασίσει – μεταξύ άλλων – αν το κόμμα Κασιδιάρη θα κατέβει ή όχι στις εκλογές 2023.

Μέχρι απόψε αναμένεται να γίνει η ανακήρυξη των κομμάτων, των συνδυασμών κομμάτων και των μεμονωμένων υποψηφίων που έχουν υποβάλει αίτηση για να συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τρίτης αναμένεται από την Διάσκεψη Α1 ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου η ανακήρυξη των κομμάτων που θα πάρουν μέρος στις εκλογές.

Μαζί, θα κριθεί και η νομιμότητα της συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη, «Έλληνες».

Ηδη, οι Αρεοπαγίτες του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, από τον πρώτο έλεγχο που πραγματοποίησαν για τη νομιμότητα των σημάτων και τις επωνυμίες των κόμματων, έθεσαν εκτός των βουλευτικών εκλογών το κόμμα “Πατριωτική Ένωση” των Μπογδάνου Εμφιετζόγλου και το “Πατρίδα” της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Ακόμα τέθηκε εκτός εκλογών το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου “Ελληνες Χριστιανοδημοκράτες” καθώς δεν κατέθεσε στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών τα αναγκαία, προβλεπόμενα από την εκλογική νομοθεσία, έγγραφα.

Υπενθυμίζεται πως απορρίφθηκε το αίτημα Κασιδιάρη για εξαίρεση τριών δικαστών του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, που τους κατηγορούσε για αμεροληψία και για προπαρασκευαστικές ενέργειες με σκοπό να αποκλειστεί το κόμμα του από τις εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews

Τσίπρας από Δραπετσώνα: «Φέτος, θα τη γιορτάσουμε δυο φορές την Εργατική Πρωτομαγιά, και την 1η του Μάη και την 21η του Μάη»- Δώστε την ψήφο σας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: