Η Χιακή Ομοσπονδία και όλη η Ομογένεια τίμησαν τον Ρόμπερτ Μενέντεζ: «Πρωτοπόρος της Δικαιοσύνης, της Αλήθειας, της Ειλικρίνειας και των Ηθικών Αξιών»

Η Χιακή Ομοσπονδία τίμησε τον φιλέλληνα γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας, Χριστόδουλος Αθανασάτος




Του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΥ, Εθνικός Κήρυκας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τον χαρακτηρισμό του «μεγαλύτερου φιλέλληνα των καιρών μας» αλλά και ενός «πρωτοπόρου της δικαιοσύνης, της αλήθειας, της ειλικρίνειας και των ηθικών αξιών», τα μέλη της Χιακής Ομοσπονδίας τίμησαν τον επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ (Robert  Menendez), με το 3ο Ιόνιο Βραβείο (Ionian Medal of Honor).

Ήταν μία όμορφη τελετή που πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα, στον πολυχώρο εκδηλώσεων «Terrace on the Park».

«Είναι μεγάλη τιμή να αναγνωρίζομαι από τη Χιακή Ομοσπονδία. Το 5ο μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα, με μια απίστευτη Ιστορία, που φτάνει 8.000 χρόνια πίσω, ιστορικούς ηγέτες όπως ο Κοραής και με εξαιρετικούς ανθρώπους εδώ στη Διασπορά. Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτήν την αναγνώριση», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Μπομπ Μενέντεζ, λίγο πριν παραλάβει το Ιόνιο Βραβείο.

Εξέφρασε επανειλημμένα την εκτίμησή του στη Χίο αλλά και τους Χιώτες της ελληνικής διασποράς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο γενικός πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλης Φυρίλλας όπως επίσης στελέχη και πρώην πρόεδροι της Χιακής Ομοσπονδίας, μέλη της AHEPA, της ΠΣΕΚΑ, της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Σωματείων, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, Μπομπ Μενέντεζ, παραλαμβάνει το 3ο Ιόνιο Βραβείο, παρουσία της Πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου. Φωτογραφία: Εθνικος Κήρυκας, Χριστόδουλος Αθανασάτος

Επιπλέον, έντονη ήταν και η παρουσία της νεολαίας, αλλά και εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων και επιχειρήσεων, όπως του προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Δικηγόρων, Γεωργίου Ζαπάντη, της Ανώτερης Συμβούλου της ALMA Bank, Νάνσυς Παπαϊωάννου και της Εκτελεστικής Διευθύντριας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Αλεξάνδρας Μητσάκη.

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, μίλησε με θερμά λόγια για το έργο του Μπομπ Μενέντεζ και τη σημασία της παρουσίας του στη μάχη για τα ελληνικά εθνικά θέματα και το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο συμπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Μάρκος Μαρινάκης, κάλεσε τα μέλη της Χιακής Ομοσπονδίας και όλους τους παρευρισκόμενους, να βγουν μπροστά και να τον στηρίξουν.

Η νεοεκλεγείσα πρόεδρος, Κυριακή Καλογερά και ο απερχόμενος, Ιωάννης Κοντολιός, προλόγισαν τον Μπόμπ Μενέντεζ. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας, Χριστόδουλος Αθανασάτος

«Γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ, είστε ο μεγαλύτερος φιλέλληνας των καιρών μας. Ο γερουσιαστής Μενέντεζ αγαπάει την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά είναι φιλέλληνας επειδή νοιώθει τον πόνο μας.

Εχει δει τους στρατιώτες και τον τρόμο, ξέρει τι προκαλούν στις καρδιές των Κυπρίων. Η μάχη για τη δικαιοσύνη είναι στο DNA του γερουσιαστή. Η οικογένειά του υπέφερε στα χέρια του Κάστρο. Φίλοι μου, πρέπει να βγούμε μπροστά, μαζί του. Είναι από τους καλύτερους πολιτικούς των καιρών μας.

Ο Μπομπ Μενέντεζ πέτυχε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ. Ενας σπουδαίος φίλος, ένας σπουδαίος πολιτικός και, το σημαντικότερο για εμάς του Χιώτες, ένας νησιώτης. Οταν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας διδαχθούν Ιστορία, το όνομά σας θα είναι ψηλά. Γερουσιαστή Μενέντεζ είστε ο ήρωάς μας», ανέφερε, εν μέσω θερμού χειροκροτήματος, ο Μάρκος Μαρινάκης.

Η Χιακή Ομοσπονδία τίμησε τον Μπομπ Μενέντεζ. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας, Χριστόδουλος Αθανασάτος

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας, Κυριακή Καλογερά -η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην Ιστορία της- αλλά και ο απερχόμενος πρόεδρος, Ιωάννης Κοντολιός, οι οποίοι παρουσίασαν τον κ. Μενέντεζ.

«Αυτή η τελετή είναι αφιερωμένη 100% στον Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος έχει αποδείξει ότι σέβεται όλες τις αξίες μας ως Ελληνες και έχει αποδείξει ότι έχει ως αποστολή να τις επικοινωνεί και στους άλλους, να μοιράζεται, να καθοδηγεί και να καταδεικνύει πόσο σημαντικό είναι να σέβεται κανείς τους νόμους, τις συμφωνίες και τα σύνορα.

Μας δίνει ελπίδα και δύναμη, ότι η δικαιοσύνη, η αλήθεια και η ειλικρίνεια και οι ηθικές αξίες θα έχουν πάντα πρωτοπόρους στις κοινωνίες μας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εξακολουθούν να επικρατούν», τόνισε η κ. Καλογερά, πριν από την απονομή του βραβείου στον κ. Μενέντεζ.

Ξεκάθαρος ως προς την στάση του για τα τουρκικά F-16, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών, ήταν ο Μπομπ Μενέντεζ, τονίζοντας πως η Τουρκία θα πρέπει να αλλάξει στάση. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας, Χριστόδουλος Αθανασάτος

Τέλος, κατά την ομιλία του, ο Μπομπ Μενέντεζ, αφού ευχαρίστησε τη Χιακή Ομοσπονδία και την ελληνοαμερικανική ομογένεια προανήγγειλε, εν μέσω χειροκροτημάτων, πως, ανεξαρτήτως εκλογικών αποτελεσμάτων, δεν πρόκειται να άρει το βέτο για τα τουρκικά F-16, εφόσον η Τουρκία συνεχίσει την ίδια στάση.

Μπορεί η Τουρκία να μην ενοχλεί στο Αιγαίο, αλλά μονίμως απειλεί την Κύπρο: Παράνομη Navtex και άσκηση στις ακτές της κατεχόμενης Αμμοχώστου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: