Στο αρχείο οι καταγγελίες για την Ελληνογαλλίδα Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Δεν προέκυψε αδίκημα για την ιατρό κατέληξε το Πρωτοδικείο Παρισίων

FILE PHOTO: Φωτογραφία που είχε αναρτήσει η Χρυσούλα Ζαχαροπουλου στον λογαριασμό της στο Twitter κατά την προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Twitter, @CZacharopoulou




Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε πως αποφάσισε να θέσει στο Αρχείο και να μη δώσει νομική συνέχεια στις καταγγελίες για άσκηση γυναικολογικής βίας που είχαν γίνει κατά της Ελληνογαλλίδας Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, ιατρού και σήμερα υπουργού Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών στην κυβέρνηση της Γαλλίας.

Οι καταγγελίες έγιναν τον Ιούνιο του 2022, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, από τρεις γυναίκες ασθενείς οι οποίες κατηγόρησαν την εξειδικευμένη στην αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης Ζαχαροπούλου πως όταν ασκούσε την ιατρική, τις υπέβαλλε χωρίς τη συγκατάθεση τους σε επώδυνες γυναικολογικές εξετάσεις, κατηγορώντας την -με βάση διατάξεις του γαλλικού Δικαίου- για βιασμό.

Γεγονός που μεταξύ άλλων προκάλεσε και την αντίδραση των συναδέλφων γυναικολόγων της Ζαχαροπούλου που θεώρησαν αδόκιμο τον όρο «βιασμός» σε περίπτωση γυναικολογικής εξέτασης.

Μετά την προκαταρκτική έρευνα που ακολούθησε, η εισαγγελία του Παρισιού κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προέκυψε κανένα αδίκημα και έθεσε την υπόθεση στο Αρχείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή Μ. Σπινθουράκη
Παρίσι, France

Λαμπρός εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 1ης Απριλίου 1955, στη Λάρισα: “Η  Ε.Ο.Κ.Α. δίδαξε στον κόσμο πως οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: