Και τώρα οι δυό τους! Σούπερ ντέρμπι στη Λεωφόρο, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δίνουν το πιο σπουδαίο παιχνίδι της σεζόν 

FILE PHOTO: Ο παίκτης της ΑΕΚ Σέρτζιο Αραούχο (Α) και ο παίκτης του Παναθηναϊκού Ρούμπεν Πέρεθ (Δ) διεκδικούν την μπάλα κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου ΑΕΚ – Παναθηναϊκός για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League, στο ΟΑΚΑ, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Σπουδαία παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματοςτης Super League, όμως αυτό που δεσπόζει είναι το ντέρμπι κορυφής στη Λεωφόρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Το συναρπαστικό πρωτάθλημα της Super League συνεχίζεται σήμερα (30/04) με τρία σημαντικά παιχνίδια για την εξέλιξη των πλέι οφ, με το αθηναϊκό ντέρμπι να ξεχωρίζει καθώς ενδέχεται να βάλει μία εκ των δυο ομάδων σε θέση “ισχύος” στην κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου.

  • 20:00 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Στις 20:00 γίνεται η σέντρα και στα τρία παιχνίδια. Τα βλέμματα στρέφονται αρχικά στη Λεωφόρο, όπου οι δυο πρωτοπόροι της βαθμολογίας, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Οι “πράσινοι” προέρχονται από το σημαντικό “διπλό” στο Βόλο με 2:0, ενώ η “Ένωση” την προηγούμενη αγωνιστική έκανε… επίδειξη δύναμης στην “Opap Arena”, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με το εμφατικό 4:0.

Αμφότερες οι ομάδες έχουν από 75 βαθμούς και στοχεύουν στην κατάκτηση του τίτλου. Στο αγωνιστικό κομμάτι, o Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει κάποιον “πονοκέφαλο” με τραυματίες εκτός από τους μακροχρόνιους.

Στον αντίποδα, ο Ματίας Αλμέιδα επίσης έχει διαθέσιμα όλα του τα “όπλα” με τον Μοχαμάντι (12 συμ/- γκολ) να επιστρέφει στην “κιτρινόμαυρη” αποστολή.

  • 20:00 ΠΑΟΚ – Άρης

Την ίδια ώρα, (20:00) την προσοχή τραβάει και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη στην Τούμπα.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” βρίσκεται στην τέταρτη θέση έχοντας 60 βαθμούς και προέρχεται από τη “βαριά” ήττα με 4:0 από την ΑΕΚ, ενώ οι “κίτρινοι” είναι πέμπτοι με 47 βαθμούς και προέρχονται από τη σπουδαία επικράτηση στην έδρα τους επί του Ολυμπιακού με 2:1, με το στόχο τους για μια θέση που οδηγεί σε ένα ευρωπαϊκό “εισιτήριο” να μοιάζει… κλειδωμένος.

Στα αγωνιστικά νέα, για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Κάργας (8 συμ/- γκολ) κλήθηκε σε απολογία και υποβιβάστηκε στη δεύτερη ομάδα του “Δικέφαλου”, ενώ ο Ίνγκασον (29 συμ/3 γκολ) δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του, όπως και ο Αουγκούστο (28 συμ/4 γκολ). Από την άλλη πλευρά, για τον Τόλη Τερζή παραμένει ο “πονοκέφαλος” της απουσίας των τραυματιών Μπράμπετς (23 συμ/1 γκολ), Οντουμπάτζο (24 συμ/1 γκολ) και Μάνου Γκαρθία.

  • 20:00 Ολυμπιακός – Βόλος

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” το Βόλο, έχοντας ως στόχο την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα.

Οι “ερυθρόλευκοι” είναι στην τρίτη θέση της κατάταξης με 63 βαθμούς, ενώ οι Θεσσαλοί βρίσκονται στην έκτη θέση της βαθμολογίας με 40 βαθμούς και θέλουν να δείξουν θετικό πρόσωπο.

Οι Πειραιώτες προέρχονται από την ήττα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με 2:1 από τον Άρη, ενώ η ομάδα της Μαγνησίας αν και πάλεψε, ηττήθηκε στην έδρα της με 2:0 από τον Παναθηναϊκό.

Στον αγωνιστικό τομέα, μεγάλο πρόβλημα προέκυψε στον Ανιγκό, καθώς ο Πασχαλάκης (24 συμ/- γκολ) τραυματίστηκε και αναμένεται να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ εκτός δράσης παραμένει και ο Κανός (8 συμ/4 γκολ), με τον Γκάρι Ροντρίγκες (18 συμ/2 γκολ) να “κόβεται” ξανά από την “ερυθρόλευκη” αποστολή.

Από την άλλη μεριά, ο Κώστας Μπράτος έχει να διαχειριστεί δυο προβλήματα, αυτά του Μπαριέντος (23 συμ/2 γκολ), ο οποίος αντιμετώπισε ξαφνικό πρόβλημα υγείας, αλλά και του Οζέγκοβιτς 25 συμ/6 γκολ), ο οποίος τραυματίστηκε.//Γ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League:

  • 20:00 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (ΕΡΑΣΠΟΡ)
  • 20:00 ΠΑΟΚ – Άρης (ΕΡΑΣΠΟΡ)
  • 20:00 Ολυμπιακός – Βόλος (ΕΡΑΣΠΟΡ)

Πηγή: ertsports.gr

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Αστέρας Τρίπολης και Λαμία που παραμένουν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: