Η κυβέρνηση θα μελετήσει διεξοδικά τις κυρώσεις από ΗΠΑ και Βρετανίας σε 10 Κυπρίους, δήλωσε ο Βίκτωρας

FILE PHOTO: Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Φωτογραφία: Αρχείο Hellas Journal/ΚΥΠΕ




Η κυβέρνηση θα μελετήσει διεξοδικά τις κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία σε Κύπριους υπηκόους και οντότητες και θα λάβει αποφάσεις στη βάση της κείμενης νομοθεσίας και της δέσμευσης της Δημοκρατίας για μη παράκαμψη των κυρώσεων, δήλωσε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε πως στον νέο κατάλογο κυρώσεων που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες περιλαμβάνονται συνολικά 14 Κύπριοι πολίτες, εκ των οποίων οι 6 έχουν διπλή υπηκοότητα και κάποιοι άλλοι τριπλή υπηκοότητα.

Σε ό,τι αφορά στις κυρώσεις που ανακοίνωσε σε βάρος Κυπρίων το Ηνωμένο Βασίλειο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι αφορούν δύο φυσικά πρόσωπα και ένα νομικό.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπέδειξε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη αυστηρότητα την όποια παράκαμψη των κυρώσεων.

Με πληροφορίες από το ΡΙΚ

Δέκα Κύπριοι στις λίστες Αμερικανο-Βρετανικών κυρώσεων για την εισβολή στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: