Ο Τσαβούσογλου τηλεφώνησε από την Ντόχα στον Δένδια που επισκέφθηκε το Φανάρι: Επιθυμεί συνέχιση του θετικού κλίματος με την Ελλάδα…

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, όπου παρέστη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ




Εγκάρδια μηνύματα αντάλλαξαν την Κυριακή ο Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μέσω τηλεφώνου κατά τη επίσκεψή του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Κωνσταντινούπολη για την εορτή της Ορθοδοξίας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι δεν τέθηκε θέμα συνάντησης καθώς ο Τούρκος Υπουργός βρίσκεται στην Ντόχα. Πάντως και οι δύο πλευρές φέρονται να ευνοούν τη συνέχιση του θετικού κλίματος που δημιουργήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες και να επιδιώκουν την επιστροφή στον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών μετά τις εκλογές.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο έγινε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.

Συζήτησαν για το πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Νωρίτερα ο κ. Δένδιας παρέστη στην Πατριαρχική και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή Ορθοδοξίας στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, καθώς και για τα θύματα σεισμών σε Τουρκία και Συρία.

  • Συνάντηση Φραγκογιάννη-Τσαβούσογλου στη Ντόχα

Συνάντηση και με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο περιθώριο της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τις Λιγότερο Αναπτυγμένες Χώρες που διεξάγεται από χθες στην Ντόχα.

Αντικείμενο της συνομιλίας που είχαν οι δύο πολιτικοί αποτέλεσαν οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων σε Τουρκία και Ελλάδα και η επανέναρξη της θετικής ατζέντας η οποία είχε αναβληθεί πέρυσι το καλοκαίρι, και η οποία περιλαμβάνει 25 θεματικές, σε οικονομικούς, επιχειρηματικούς και εμπορικούς κλάδους των δύο χωρών.

Ο κ. Φραγκογιάννης συμμετέχει στην διάσκεψη του ΟΗΕ (4 έως τις 9 Μαρτίου) εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό και θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στην Ολομέλεια της Διάσκεψης, ενώ θα συμμετάσχει και σε δύο στρογγυλές τράπεζες.

Στο περιθώριο της διάσκεψης ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία πραγματοποιεί συναντήσεις με σειρά ηγετών από δεκάδες χώρες με αντικείμενο την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων, ενω παράλληλα προωθεί την υποστήριξη της υποψηφιότητας της Ελλάδας στην προσπάθεια για εκλογή στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ως μη μόνιμο μέλος, για τη διετία 2025-26.

Αθλιότητες και συκοφαντίες καταγγέλλει η ΝΔ την επιδίωξη “κάποιων” να τη συνδέσουν με το σταθμάρχη: Να ονοματίσουν τον υπεύθυνο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: