Χρήστου και Μακρυγιάννης κυνηγάνε μια θέση στον τελικό στα 50μ. ύπτιο, στην Ντόχα: Η Δρασίδου εστιάζει στα 100 μ. ελεύθερο

FILE PHOTO: Ο Απόστολος Χρήστου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΛΩΛΗΣ




Διπλή εκπροσώπηση θα έχει η Ελλάδα στα ημιτελικά των 50μ. ύπτιο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, αφού ο Απόστολος Χρήστου προκρίθηκε ως 11ος με 25.03 και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης ως 16ος με 25.18.

Το απόγευμα (19:06) οι δύο Ελληνες κολυμβητές θα κυνηγήσουν πιο γρήγορες επιδόσεις, όπως δήλωσαν μετά την πρωινή κούρσα τους.

«Έκανα το επόμενο βήμα και περιμένω το απόγευμα να κολυμπήσω ακόμα πιο γρήγορα για να μπω στον τελικό. Βήμα-βήμα θα τα καταφέρω. Είχα δύο μέρες να ξεκουραστώ και πιστεύω ότι το απόγευμα θα είμαι καλύτερος από το πρωί» δήλωσε ο Χρήστου, ο οποίος διεκδικεί την τέταρτη παρουσία του σε τελικό στην Ντόχα, αλλά και την τέταρτη διαδοχική συμμετοχή του σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στα 50μ. ύπτιο.

Ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης από την πλευρά του είπε: «Ήμουν 16ος και χαίρομαι που θα είμαι στον ημιτελικό. Ήταν μια καλή κούρσα πιστεύω για πρωί. Το απόγευμα θέλω κάτι καλύτερο και από εκεί και πέρα ένα ατομικό ρεκόρ είναι για μένα ο μεγάλος στόχος. Πιστεύω ότι “έχω” μία επίδοση στο 24, αλλά με ό,τι καλύτερο από το 25.13 που είναι το ρεκόρ μου θα είμαι ευχαριστημένος. Η εμφάνισή μου στο 100άρι (σ.σ. όπου κατέλαβε την τέταρτη θέση) σίγουρα με έχει βοηθήσει, και το 50άρι αλλά και για την αυριανή “σκυταλοδρομία” (σ.σ. 4Χ100μ. μικτή ομαδική), όπου κυνηγάμε κάτι πολύ καλό».

Η Μαρίλεια Δρασίδου δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους ημιτελικούς των 50μ. Πρόσθιο, καθώς κατετάγη 20η με 31.49. Η πρόκριση ήταν μέσα στις δυνατότητές της, όπως εξήγησε όμως η ίδια, το τελευταίο διάστημα έχει επικεντρώσει την προσοχή της στο ελεύθερο, το στιλ δηλαδή που θα κολυμπήσει αύριο (18/2) στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική γυναικών, διεκδικώντας την Ολυμπιακή πρόκριση.

«Δεν ήταν άσχημη η κούρσα, αλλά πρέπει λίγο να δω τι λάθη έκανα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα μεγάλες προσδοκίες για το ατομικό, γιατί έχω έρθει καθαρά για την “σκυτάλη”. Αυτό είχα στο μυαλό μου και θέλω αύριο να πάω καλά στα 100μ. ελεύθερο και να πάρουμε την πρόκριση» δήλωσε η Δρασίδου και εξήγησε:

«Έχω δουλέψει περισσότερο στο ελεύθερο και στο πρόσθιο δεν είμαι σωματικά στα καλύτερά μου, δηλαδή θα έπρεπε να είμαι λίγο πιο βαριά και πιο δυνατή, ενώ στο ελεύθερο μου βγαίνει καλύτερα σε αυτή την κατάσταση. Ήξερα ότι η πρόκριση στα ημιτελικά ήταν μέσα στις δυνατότητές μου, αλλά δεν “βγήκε”. Με στεναχωρεί λιγάκι που πάντα είμαι κοντά, έχω την ευκαιρία και την χάνω. Όμως το σημαντικό σε αυτό το Παγκόσμιο είναι να πάρουμε τις Ολυμπιακές προκρίσεις. Είμαι αισιόδοξη, έχουμε πολύ ωραίο κλίμα στην ομάδα και με τα κορίτσια της “σκυτάλης”, αλλά και με τα παιδιά ολόκληρης της αποστολής. Έχουν πάρει όλοι την πρόκριση και νομίζω ήρθε και η σειρά μου. Θα τα δώσουμε όλα και ελπίζω για το καλύτερο».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Η πρόκριση του Άλεξ ντε Μάινορ οδηγεί τον Στέφανο Τσιτσιπά εκτός «top-10», μετά από πέντε χρόνια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: