Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Ο θρήνος για τους φοιτητές των Τεμπών στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




H ταυτοποίηση των σορών των δύο Κυπρίων φοιτητών που χάθηκαν στα Τέμπη, οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τριήμερο πένθος και οι συνεχιζόμενες ταυτοποιήσεις στην Ελλάδα, μετά το φονικό ατύχημα, κυριαρχούν στα κύρια θέματα όλων σχεδόν των εφημερίδων.

Αλλού αναφορά γίνεται στην τελετή παράδοσης-παραλαβής χθες στο ΥΠΑΜ, στην εγκατάσταση νέων καμερών στους δρόμους, σε θέματα διαφθοράς και στις εσωκομματικές εκλογές στον ΔΗΣΥ.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Η Κύπρος θρηνεί τα παιδιά της» και γράφει πως κηρύχθηκε τριήμερο πένθος μετά την ταυτοποίηση των σορών του Κυπριανού και της Αναστασίας και παράλληλα εκφράστηκε συμπαράσταση και στους Έλληνες αδελφούς.

Αλλού γράφει ότι είναι ατέλειωτος ο πόνος και μακραίνει ο κατάλογος των νεκρών από το δυστύχημα στα Τέμπη. Η «Α» σε άλλο θέμα αναφέρει ότι δήμοι και κοινότητες δύσκολα προλαβαίνουν το ορόσημο του Ιουνίου του 2024 για τη διαχείριση αποβλήτων και φιλοξενεί δηλώσεις του Προέδρου των Οικολόγων για το θέμα.

«Οι δύο αγγέλοί μας δεν μένουν πια εδώ» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρει ότι επιβεβαιώθηκε το χειρότερο και Κυπριανός και Αναστασία είναι ανάμεσα στους 57 νεκρούς των Τεμπών.

Επίσης γράφει ότι με ένα χρόνο καθυστέρηση κατατέθηκαν στη Βουλή οι κανονισμοί που ανοίγουν το δρόμο στην Αρχή κατά της Διαφθοράς να ελέγχει τη δράση των λομπιστών. Αναφέρει αλλού ότι μόνο τέλη βάζει μέχρι στιγμής η κοινοπραξία που ανέλαβε την κατασκευή της μαρίνας Λάρνακας.

Με τίτλο «Θρηνεί η Κύπρος» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι νέοι με όνειρα έσβησαν στις ράγες και ότι οδύνη και θρήνος κυριαρχούν στην Κύπρο μετά την ταυτοποίηση των σορών του Κυπριανού και της Αναστασίας.

Αλλού γράφει ότι νόμος-βούρδουλας υιοθετείται για τα ρυπογόνα οχήματα και ότι προβλέπεται διετής φυλάκιση ή και 10,000 ευρώ πρόστιμο για τις σακαράκες.

Επίσης ο «Φ» αναφέρει ότι στην τελική ευθεία είναι οι εκλογές στον ΔΗΣΥ για την θέση του Προέδρου και ότι η τραγωδία επισκίασε και την εσωκομματικη διαδικασία.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Χωρίς κατοικίες για πώληση ή ενοικίαση άφησαν τον Οργανισμό Ανάπτυξης Γης» και γράφει ότι το ΑΚΕΛ καταγγέλλει πως θυματοποιούνται νεαρά ζευγάρια και καλείται η κυβέρνηση να πάρει διορθωτικές αποφάσεις.

Αλλού αναφέρει πως στη μακάβρια λίστα των νεκρών στα Τέμπη βρίσκονται ο Κυπριανός και η Αναστασία, φοιτητές από την Κύπρο. Αλλού γράφει ότι κατέρρευσε σκαλωσιά στη Λεμεσό και καταπλάκωσε αυτοκίνητα και ότι από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

«Η Κυβέρνηση κηρύσσει τριήμερο πένθος» είναι ο τίτλος της αγγλόγλωσσης ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρει ότι εκφράζονται συλλυπητήρια μετά την ταυτοποίηση των σορών του Κυπριανού και της Αναστασίας.

Επίσης αναφέρει ότι προκαλεί οργή η υπόθεση με σκυλί που το έδεσαν σε όχημα και το έσερναν σε δρόμο. Η εφημερίδα επίσης προβάλλει το βραβείο της έξυπνης πόλης που δόθηκε στο σχέδιο ανάπλασης της Λευκωσίας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Volksblatt: Μετά από 145 χρόνια κυκλοφορίας έκλεισε η παλαιότερη εφημερίδα του Λιχτενστάιν * Έλλειψη διαφημίσεων και συνδρομών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: