Οκτώ οι νεκροί από την επίθεση σε Εκκλησία του Ιεχωβά στο Αμβούργο – Νεκρός και ο δράστης πρώην μέλος της Εκκλησίας

epa10512736 Armed police officers gather at the scene of a shooting in Hamburg, Germany, 09 March 2023. EPA/NEWS5 BEST QUALITY AVAILABLE




Σε 8 νεκρούς ανέρχεται, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, ο απολογισμός του «λουτρού αίματος» σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά στο βόρειο Αμβούργο. Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται και ο ύποπτος δράστης που περιγράφεται ως άνδρας ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών που πιστεύεται ότι ήταν πρώην μέλος των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας προανήγγειλε επίσημη ενημέρωση για το συμβάν, ενώ με ανάρτηση η αστυνομία του Αμβούργου αναφέρει: «Βρήκαμε νεκρό άτομο σε κοινοτικό κέντρο στο Γκρος Μπόρστελ που υποθέτουμε ότι θα μπορούσε να είναι ο δράστης ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα να εμπλέκονται άλλοι δράστες».

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες για τα κίνητρα του εγκλήματος», ανέφερε η αστυνομία, καλώντας τον κόσμο να μην κάνει εικασίες. Η αστυνομία ζήτησε από τους μάρτυρες να εμφανιστούν και να ανεβάσουν όποιες φωτογραφίες ή βίντεο μπορεί να έχουν σε ειδική ιστοσελίδα.

Συναγερμός για «ακραίο κίνδυνο» στην περιοχή σήμανε μέσω εφαρμογής προειδοποίησης καταστροφών, αλλά η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Γερμανίας τον ήρε λίγο μετά τις 03:00 τοπική ώρα.

Η πρώτη ειδοποίηση έφθασε στην αστυνομία λίγο μετά τις 21:15 (τοπική ώρα· στις 22:15 ώρα Ελλάδας) και αφορούσε πληροφορίες για πυροβολισμούς σε κτίριο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση Μαρτύρων του Ιεχωβά. Αστυνομικοί που βρίσκονταν ήδη στην περιοχή έσπευσαν επιτόπου κι άκουσαν άλλον έναν πυροβολισμό καθώς προσέγγιζαν το κτίριο.

Σύμφωνα με την Bild, αρχικά εντοπίστηκαν έξι νεκροί. Ο έβδομος βρέθηκε από τους αστυνομικούς στον δεύτερο όροφο, σε απόσταση από τα υπόλοιπα θύματα.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς μίλησε για «βάναυση, βίαιη πράξη». Η γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ αντέδρασε επίσης μέσω του Twitter δηλώνοντας «συγκλονισμένη από την τρομερή πράξη βίας που διαπράχθηκε εναντίον κοινότητας Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο».

Η επίθεση έλαβε χώρα στο κτίριο της Αίθουσας Βασιλείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά, ένα τριώροφο κτήριο, όπου τα μέλη είχαν συγκεντρωθεί για θρησκευτική λειτουργία.

Περίπου 175.000 άνθρωποι στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων 3.800 στο Αμβούργο, είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Mε πληροφορίες από ertnews.gr
Eλλάδα Αθήνα 

Λουτρό αίματος στο Αμβούργο: Ενοπλοι άνοιξαν πυρ σε εκκλησία μαρτύρων του Ιεχωβά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: