Οι Ρώσοι θα συνεχίζουν να πλιατσικολογούν λεκάνες τουαλέτας από την Ουκρανία: Απαγόρευση εξαγωγών από την ΕΕ στη Ρωσία

Ο Sergiy και η Lina παρουσιάζουν το κατεστραμμένο σαλόνι της στο χωριό Osokorivka που ανακαταλήφθηκε στην Ουκρανία, 25 Οκτωβρίου 2022. Το χωριό απελευθερώθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις στις αρχές Απριλίου, αλλά από τότε εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τα συνεχή πυρά του ρωσικού στρατού. EPA/HANNIBAL HANSCHKE




Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε την εξαγωγή λεκάνων αποχωρητηρίων στη Ρωσία σε μια προσπάθεια να τιμωρήσει τον Βλάντμιρ Πούτιν για την εισβολή του στην Ουκρανία.

Η απαγορευμένη πώληση λεκάνων εισήχθη τον Ιούλιο του 2022, αλλά μόλις μόλις αναφέρθηκε. Θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στους Ρώσους πολίτες, δεδομένου ότι ένας στους πέντε δεν έχει εσωτερικές υδραυλικές εγκαταστάσεις στα σπίτια του.

Σύμφωνα με την Telegraph, η κατάσταση είναι τόσο τρομερή που οι τουαλέτες λεηλατήθηκαν από στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία για να σταλούν πίσω στα αγαπημένα τους πρόσωπα στη Ρωσία – μια υπόθεση που είχε φέρει στο φως στο παρελθόν ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky.

Μιλώντας τον περασμένο Απρίλιο, είπε: «[Οι Ρώσοι] μιλούσαν για το μεγαλύτερο όνειρό τους, να δουν το Παρίσι και ας  πεθάνουν… το όνειρό τους τώρα είναι να κλέψουν μια λεκάνη και ας  πεθάνουν».

Και μόλις τον περασμένο μήνα τόνισε ξανά το θέμα, λέγοντας: «Ας πάρουν τις λεκάνες της τουαλέτας -θα τις χρειαστούν στο δρόμο- και ας πάνε σπίτι τους».

Η συγκεκριμένη απαγόρευση είναι μόνο μία από έναν κατάλογο αγαθών που απαγορεύεται να αγοράζει η Ρωσία από ευρωπαϊκές χώρες. Καλύπτει όλους τους ευρωπαϊκούς μπιντέδες, τις λεκάνες τουαλέτας, τα καζανάκια ξεπλύματος και τα είδη υγιεινής.

Παρά το γεγονός ότι είναι εκτός ΕΕ, η Βρετανία έχει υποστηρίξει την απαγόρευση και έχει επιβάλει κυρώσεις στις εξαγωγές « λεκανών τουαλέτας» και «ειδών τουαλέτας από πορσελάνη».

Αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να γίνουν αυστηρότερα τις επόμενες εβδομάδες καθώς πλησιάζουμε στην επέτειο ενός έτους από την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης είπε στην Telegraph: «Η τουαλέτα που ξεπλένει έχει κάνει περισσότερα για τον πολιτισμό από οποιαδήποτε άλλη εφεύρεση. Επομένως, περιορίζοντας τις εξαγωγές, απλώς προσαρμόζουμε την τεχνολογική πρόοδο της Ρωσίας με την κατάσταση του πολιτισμού της».

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk
Ελλάδα Αθήνα 

Ο Μπρους Γουίλις πάσχει πλέον από μετωποκροταφική άνοια: Η συγκινητική ανακοίνωση της οικογένειάς του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: