Ο Μπρους Γουίλις πάσχει πλέον από μετωποκροταφική άνοια: Η συγκινητική ανακοίνωση της οικογένειάς του

FILE PHOTO: Ο Μπρους Γουίλις το 2013. EPA, FACUNDO ARRIZABALAGA




Ο διάσημος ηθοποιός Μπρους Γουίλις πάσχει πλέον από μετωποκροταφική άνοια, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η οικογένειά του την Πέμπτη.

Με μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram, η πρώην σύζυγός του Ντέμι Μουρ και η Ράμερ Γουίλις, η μεγαλύτερη κόρη του πρώην ζευγαριού, έκαναν γνωστό ότι η αφασία με την οποία είχε διαγνωσθεί ο δημοφιλής ηθοποιός -πάθηση την οποία η οικογένεια ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2022-  έχει πλέον εξελιχθεί και προχωρήσει.

«Δυστυχώς, οι προκλήσεις με την επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που αντιμετωπίζει ο Bruce. Αν και αυτό είναι επώδυνο, είναι ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια σαφή διάγνωση», έγραψαν σε αναρτήσεις τους στο Instagram, τις οποίες υπογράφουν ως «Ladies of Willis/ οικογένεια Moore».

Η οικογένεια εξέφρασε επίσης «τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη της «για την απίστευτη έκρηξη αγάπης, υποστήριξης και υπέροχων ιστοριών «που λάβαμε όλοι από τότε που μοιραστήκαμε την αρχική διάγνωση του Μπρους».

Η μετωποκροταφική άνοια άνοια, γνωστή ως FTD, είναι «ένας γενικός όρος για μια ομάδα εγκεφαλικών διαταραχών που επηρεάζουν κυρίως τον μετωπιαίο και κροταφικό λοβό του εγκεφάλου», σύμφωνα με την Mayo Clinic. «Αυτές οι περιοχές του εγκεφάλου συνδέονται γενικά με την προσωπικότητα, τη συμπεριφορά και την γκλωσσική ικανότητα».

Η Mayo Clinic είπε ότι «τα σημεία και τα συμπτώματα ποικίλλουν, ανάλογα με το τμήμα του εγκεφάλου που επηρεάζεται».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

«Μερικοί άνθρωποι με μετωποκροταφική άνοια έχουν δραματικές αλλαγές στην προσωπικότητά τους και γίνονται κοινωνικά ακατάλληλοι, παρορμητικοί ή συναισθηματικά αδιάφοροι, ενώ άλλοι χάνουν την ικανότητα να χρησιμοποιούν σωστά τη γλώσσα», σύμφωνα με την έγκυρη ιατρική ιστοσελίδα.

Τον Μάρτιο, η οικογένεια είχε γνωστοποιήσει ότι ο Willis θα έβαζε τέλος στην καριέρα του -όπως και έγινε- μετά από την διάγνωση της αφασίας, η οποία, όπως είπαν, είχε επηρεάσει τις γνωστικές του ικανότητες.

Οι εκπρόσωποι των Μουρ και Γουίλις δεν απάντησαν σε αίτημα για κάποια περαιτέρω σχόλια.

Ο πρωταγωνιστής της δημοφιλούς κινηματογραφικής σειράς «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» (Die Hard) είχε διαγνωστεί πέρυσι με αφασία, μια κατάσταση που επηρεάζει την ικανότητα επικοινωνίας, λόγω εγκεφαλικής βλάβης. Έκτοτε η κατάσταση του επιδεινώθηκε, «πλέον έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια», αναφέρει η οικογένεια του Μπρους Γουίλις σε ανακοίνωσή της. «Δυστυχώς, οι δυσκολίες επικοινωνίας είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που αντιμετωπίζει ο Μπρους», εξηγεί.

Η μετωποκροταφική άνοια είναι μια νευροεκφυλιστική νόσος και οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν κενά μνήμης, αλλαγές στη συμπεριφορά ή δυσκολία στην ομιλία και την κίνηση.

«Σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία για αυτήν την ασθένεια, μια πραγματικότητα που ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να αλλάξει τα επόμενα χρόνια», συμπληρώνουν οι συγγενείς, ζητώντας από τα μέσα ενημέρωσης να συμβάλουν από την πλευρά τους στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στην εντατικοποίηση της επιστημονικής έρευνας.

Σύμφωνα με αμερικανούς ειδικούς, η μετωποκροταφική άνοια εμφανίζεται συχνότερα σε ασθενείς ηλικίας 40-65 ετών και αποτελεί το 1/5 των καταγεγραμμένων μορφών άνοιας.

Με πληροφορίες από ΝΒC

Η απόλυτη ευτυχία βρίσκεται στους Λειψούς: Υμνοι από το Reader’s Digest για το νησί της Καλυψούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: