Καλούς αγώνες Μακαριώτατε: Είθε η ανάδειξή σας στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο να αποτελέσει ορόσημο για καλύτερες ημέρες…

FILE PHOTO: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Του ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΡΦΙΤΗ

Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου  Γεώργιε,

Ο Λαός και η Εκκλησία της Κύπρου σάς ανέδειξε πανηγυρικά ως τον νέο Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου σε καιρούς δύσκολους και χαλεπούς τόσο για το παρόν  όσο και για το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού.

Η κοινωνία μας υφίσταται αλλεπάλληλους κλυδωνισμούς και αναταράξεις από τις προσπάθειες υιοθέτησης νεοφανών θεωριών και αντιλήψεων της σύγχρονης υποκουλτούρας.

Η νεολαία μας παραμένει εκτεθειμένη και αθωράκιστη σε πρωτοφανείς κινδύνους και πειρασμούς, ενώ ελλείπει η πυξίδα που θα τους χαράξει το ταξίδι σε ασφαλή λιμάνια.

  • Η Παιδεία μας προσπαθεί να αντέξει στα κτυπήματα της παγκοσμιοποίησης και να διατηρήσει την Ελληνικότητα και τους εθνικούς προσανατολισμούς της.

Η ραγδαία δημογραφική αλλοίωση που υφίσταται η χώρα μας κατά τις τελευταίες δεκαετίες τείνει να μας μετατρέψει σε θλιβερή μειοψηφία στην ίδια την Πατρίδα μας ενώ η Πολιτεία παρακολουθεί  αδύναμη τις καταλυτικές εξελίξεις γύρω από το θέμα αυτό.

Η Χριστιανική Ορθόδοξη θρησκεία μας παλεύει να διατηρηθεί αλώβητη ανάμεσα στα αλλεπάλληλα κύματα  που εισρέουν κατά χιλιάδες στο ημικατεχόμενο νησί μας και των άλλων που εποικίζουν το κατεχόμενο κομμάτι του.

Η ίδια η Πατρίδα μας κινδυνεύει με αφανισμό και οριστική υποδούλωση ως αποτέλεσμα των μακρόχρονων σχεδιασμών και επιδιώξεων του βαθέως κράτους της Άγκυρας που σχεδίασε ήδη την κατάκτηση ολόκληρης της Κύπρου δια του σχεδίου Νιχάτ Ερίμ το 1956 – όπως πολύ καλά ο ίδιος γνωρίζετε!

Μακαριότατε,

Ο Βίος και η Πολιτεία σας απέδειξε μέχρι σήμερα ότι γνωρίζετε καλύτερον παντός άλλου τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο Κυπριακός Ελληνισμός,  αλλά και ότι έχετε πλήρη συναίσθηση των ευθυνών που συνεπάγεται το υψηλόν αξίωμα το οποίον δικαίως έχετε κατακτήσει.

Είναι καλώς γνωστόν ότι διαθέτετε απαράμιλλον σθένος, αγωνιστικότητα, ευθυκρισίαν, φιλοπατρίαν και ηθικόν παράστημα.

Η διαδικασία και το αποτέλεσμα της εκλογής σας επιβεβαίωσεν επίσης ότι αποτελείτε εχέγγυον ενότητας για την Εκκλησίαν της Κύπρου , ούτως ώστε να μπορέσει να επιτελέσει το ιερόν καθήκον της προς το χριστεπώνυμον ποίμνιον της

Μακαριότατε,

Η Εκκλησία της Κύπρου απετέλεσε την Κιβωτόν η οποία διαφύλαξε μέσα στους αιώνες τις αρχές και τις αξίες του Ελληνικού και του Χριστιανικού Πολιτισμού μας.

Αναμένουμε από εσάς, μέσα σ’ αυτά τα πέτρινα χρόνια που διερχόμαστε, να κρατήσετε αλώβητη και αβύθιστη αυτή την Κιβωτό.

  • Προσδοκούμε ότι θα σταθείτε μπροστάρης και συνοδοιπόρος των πολιτικών μας ηγετών και θα προσφέρετε τις νουθεσίες και τις ευλογίες σας για ανάταση και προκοπή.

Έχοντας το προνόμιο της γνωριμίας και της αμοιβαίας εκτίμησης και συνεργασίας μας, γνωρίζουμε καλώς τις ευαισθησίες αλλά και τις σθεναρές σας θέσεις τόσο στο εθνικό μας θέμα όσο και στο θέμα της συντελούμενης ήδη δημογραφικής αλλοίωσης  .

Για τούτο και ακλόνητη είναι η πεποίθηση μας  ότι θα συμβάλετε στο μέτρο των δυνατοτήτων σας και θα σταθείτε αρωγός και συμπαραστάτης στην Πολιτική ηγεσία για την επιτυχή διαχείριση των δύο αυτών θεμάτων που άπτονται της επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού  στη γη των Πατέρων του.

Είθε η ανάδειξή σας στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο να αποτελέσει ορόσημο για καλύτερες ημέρες.

Ανδρέας Μορφίτης
Πρόεδρος Ινστιτούτου Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Το στοίχημα και οι προκλήσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη: Πόσο μετρά το νέο, φρέσκο, αδιάφθαρτο πρόσωπο στην πολιτική;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: