Το στοίχημα και οι προκλήσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη: Πόσο μετρά το νέο, φρέσκο, αδιάφθαρτο πρόσωπο στην πολιτική;

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στο ερευνητικό κέντρο αριστείας CYENS. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Του ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΡΦΙΤΗ

Με εξαίρεση τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και τον Γιώργο Βασιλείου, όλοι οι υπόλοιποι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1960 μέχρι σήμερα, υποδεικνύονταν εξ αρχής από ένα ή περισσότερα πολιτικά κόμματα.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αποτελεί την εξαίρεση στην νεότερη Πολιτική Ιστορία της χώρας μας, κατά την οποία ένας πολιτικός αναλαμβάνει εξ υπαρχής την πρωτοβουλία να διερευνήσει το πολιτικό πεδίο και να αξιοποιήσει τη δημοφιλία του που θα του δώσει τις δυνατότητες επικράτησης του σε προεδρικές εκλογές.

Είναι γνωστόν – όσο και αν μερίδα των πολιτικών του αντιπάλων προσπαθούν να το αμφισβητήσουν – ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης,  εισπράττοντας μια διάχυτη λαϊκή προδιάθεση, πραγματοποίησε αλλεπάλληλες επαφές και συναντήσεις με απλούς πολίτες όλων των κοινωνικών στρωμάτων και αργότερα με ομάδες πολιτών και οργανωμένα σύνολα καταγράφοντας  τα ίδια πάντα θετικά, δυνατά  και αδιαμφισβήτητα μηνύματα:

-Της απόλυτης αναγνώρισης και εκτίμησης προς το πρόσωπό του ως του επόμενου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Αυτά τα μηνύματα διαβιβάστηκαν ακολούθως από το σύνολο των πολιτών προς τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων ως συγκοινωνούντα δοχεία και ως λαϊκή εντολή προς τους κομματικούς αρχηγούς οι οποίοι σε τελικό στάδιο υπάκουσαν στις επιταγές των ιδίων των οπαδών τους.

  • Δεν είναι λοιπόν διόλου τυχαίον που όλα τα πολιτικά κόμματα – πλην του ΔΗΣΥ με τις γνωστές αντιδράσεις και παλινωδίες,  και του ΑΚΕΛ με τις μακρόχρονες περιπέτειες προς αναζήτηση υποψηφίου – τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Το γεγονός ότι με την υποψηφιότητα του κ. Χριστοδουλίδη συμπαρατάσσεται η μεγάλη πλειοψηφία όλων των πολιτικών  κομμάτων συμπεριλαμβανομένης και μεγάλης μερίδας του ΔΗΣΥ και της ευρύτερης Αριστεράς , προσδίδει στην επόμενη  διακυβέρνηση την έννοια της Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής ή ακόμα μιας εν δυνάμει Κυβέρνησης  Εθνικής Ενότητας.

Παρά τους ατυχείς, προσβλητικούς και αναχρονιστικούς χαρακτηρισμούς περί  «κοινοπραξίας συμφερόντων ,περί συνονθυλεύματος δυνάμεων και περί …αχταρμά » που εκστομίζουν όσοι προσπαθούν ανεπιτυχώς να αποδομήσουν μια πρωτόγνωρη συσπείρωση πολιτικών δυνάμεων και απλών πολιτών ,  το αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα είναι  ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει κατορθώσει να συστεγάσει κάτω από την προσωπικότητα και το πολιτικό του πρόγραμμα την επικρατέστερη δυναμική για τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές .

Σε όσους χρησιμοποιούν τέτοιους όρους , υπενθυμίζω  τις απέλπιδες προσπάθειες και διακηρύξεις όλων  σχεδόν των πολιτικών ηγετών μας για την ανάγκη συγκρότησης Κυβερνήσεων Εθνικής Ενότητας για την αντιμετώπιση των θανάσιμων κινδύνων που απειλούσαν ανέκαθεν την Πατρίδα μας ,όραμα και προοπτική που ουδέποτε υλοποιήθηκε εξαιτίας των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που εκάστοτε επικρατούσαν.(Βλέπετε πάντα, πάνω από όλα ήταν το …κόμμα μας !!!! )

Τους προκαλώ επίσης να μου υποδείξουν μια χώρα στην Ευρώπη –είτε αλλού ανά την υφήλιον – που δεν συνασπίζονται πολιτικές δυνάμεις για να σχηματίσουν Κυβερνήσεις πλειοψηφίας .Είναι και εκεί κοινοπραξίες και …αχταρμάδες ;

Το μεγάλο στοίχημα για τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη είναι να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν συνταχθεί να τον υποστηρίξουν, να συστρατεύσει τους απλούς πολίτες που προσβλέπουν στο πρόσωπό του για ένα καλύτερο αύριο και να εμπνεύσει όλους αυτούς τους συμπολίτες μας –ιδίως τα νεαρά παιδιά μας – που απελπισμένοι και αποκαρδιωμένοι από τις αλλεπάλληλες απογοητεύσεις των πολιτικών και κομματικών ηγεσιών του τόπου μας, οδηγήθηκαν  στην αδράνεια, την παραίτηση και την αδιαφορία.

  • Από τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ένα νέο, φρέσκο, αδιάφθαρτο πρόσωπο στην πολιτική, μια αποδεκτή και προσηνής φυσιογνωμία που εμπνέει τον πολίτη, ένας έντιμος πολιτικός που μπορεί να του αναθέσει το μέλλον του, το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών του.

Είναι αξιοσημείωτη η αδιαμφισβήτητη υπεροχή του Νίκου Χριστοδουλίδη σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά έναντι των υπολοίπων αντιπάλων του και αυτή η διάκριση επιβεβαιώνει στο πρόσωπό του την αναζήτηση της ανανέωσης της πολιτικής ζωής του τόπου μας και την ανάγκη να γυρίσουμε μια νέα σελίδα στα πολιτικά ήθη της χώρας μας.

Έχω την πεποίθηση ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει πλήρη επίγνωση των τεράστιων ευθυνών  που επωμίζεται με τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης της χώρας μας και πως θα ανταποκριθεί με απόλυτη επιτυχία στις προκλήσεις για την προκοπή του λαού μας και τη σωτηρία της Πατρίδας μας.

Δεν θα είναι καθόλου υπερβολή να πει κάποιος ότι η ημικατεχόμενη Πατρίδα μας ευρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας .

Στο Εθνικό μας θέμα η τουρκία εφαρμόζει πολιτική εθνικού ξεκαθαρίσματος στη βάση ενός καλά σχεδιασμένου στρατηγικού σχεδίου.

Το εσωτερικό μας μέτωπο παραμένει διαιρεμένο και αδύναμο να χαράξει μια στοιχειώδη γραμμή σωτηρίας και επιβίωσης

Οι αρχές και οι αξίες καταπατούνται μέσα σε ένα καθεστώς φαυλότητας και αναξιοκρατίας

Οι ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα του γηγενούς πληθυσμού και την κρίση στην κυπριακή οικογένεια τείνουν να μας μετατρέψουν σε μειοψηφία στην ίδια την Πατρίδα μας .

Σε όλο αυτό το θλιβερό τοπίο επιβάλλεται η συναίνεση, η σύγκλιση, η συσπείρωση και η ομοψυχία .Μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και αντιλήψεις του παρελθόντος .

Και η υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη εμπεριέχει όλες αυτές τις προϋποθέσεις για την επιτυχή διαχείριση των προκλήσεων που μας αναμένουν τα επόμενα χρόνια.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΡΦΙΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Υ.Γ.  Η άνετη και δυναμική επικράτηση του Νίκου Χριστοδουλίδη στις επερχόμενες εκλογές επιβάλλεται και για ένα ακόμα σημαντικό λόγο : Για να σταματήσει  ο ασφυκτικός διπολισμός των πολιτικών δυνάμεων μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς και η μονοπώληση του πρωταγωνιστικού τους ρόλου στην πολιτική ζωή του τόπου μας.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Αμμόχωστος και “νεκρή ζώνη”, βίοι παράλληλοι: “Ν’ αγαπάς την ευθύνη, να λές εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω”…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: