Πως σχολίασε ο Πρόεδρος της Κύπρου τις καταγγελίες του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου για το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα και το διαχωρισμό των ελληνοτουρκικών από το Κυπριακό;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης στη Δεξίωση του Πρέσβη της Ελλάδος με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της Ελλάδος. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κλήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου περί αναβίωσης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος και για τη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης για διαχωρισμό του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά.

Ο Κύπριος Πρόεδρος απάντησε ως εξής:

«Ο στόχος και όλες οι κινήσεις μας είναι σε συντονισμό με την Ελληνική Κυβέρνηση. Υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων και προσεγγίσεων. Ήταν αυτή η κοινή προσπάθεια που οδήγησε και στον διορισμό της απεσταλμένης του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών.

Σε σχέση με τον Ενιαίο Αμυντικό Χώρο, να αναφέρω ότι σημασία έχει πολύ περισσότερο το τι γίνεται στην πράξη παρά κάποια[πράγματα]που ακούγονται πολύ ισχυρά.

Σημασία έχει τι γίνεται στην πράξη. Και μπορώ να σας πω ότι γίνονται σαφώς πολύ περισσότερα από όσα γίνονταν όταν υπήρχε το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα. Και αυτό το λέω, το γνωρίζω από πρώτο χέρι, ειδικότερα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου και της ενημέρωσης που έτυχα από τους αρμόδιους.

Ειδικότερα στα θέματα της άμυνας και της ασφάλειας, όσο περισσότερα κάνουμε και όσο λιγότερα λέμε είναι προς την ορθή κατεύθυνση.»

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι νεότερο για το σχέδιο «Αμάλθεια», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε:

«Συνεχίζεται η προσπάθεια, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και για το ταμείο, καθώς και το ενδιαφέρον από την Ευρπαϊκή Ένωση αλλά και πολλές χώρες. Είδατε την παρουσία 36 χωρών στη συνάντηση των ανώτερων αξιωματούχων που πραγματοποιήθηκεστη Λάρνακα. Συνεχίζουμε την υλοποίηση και την ενίσχυση αυτής της πρωτοβουλίας».

Διαβάστε: Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος δεν μάσησε τα λόγια του στη δοξολογία για την 25η Μαρτίου: Η Κύπρος να μην συρθεί σε διαπραγματεύσεις με τουρκικούς όρους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: