Επιστολή του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ στον πρόεδρο Χριστοδουλίδη ΠτΔ για εγκύκλιο του ΥΠΑΝ σχετική με την καταστροφή του 1974

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ. PIO, Andreas Loucaides




«Παντελώς απαράδεκτο» θεωρεί ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου το γεγονός ότι απουσιάζει ο ρόλος του πραξικοπήματος στην καταστροφή του 1974 από την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, με τίτλο «Δράσεις για την θλιβερή επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή» και με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη ζητεί ενημέρωση «κατά πόσο υιοθετείτε το περιεχόμενο της εν λόγω εγκυκλίου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ που δημοσιοποιεί το περιεχόμενο της επιστολής, ο κ. Στεφάνου ζητεί επίσης ενημέρωση σχετικά με τους σχεδιασμούς – εάν και εφ’ όσον, όπως λέει, υπάρχουν – της Κυβέρνησης για διοργάνωση και προώθηση εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών με αφορμή τα 50 χρόνια από το δίδυμο έγκλημα του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.

«Είναι ισχυρή η πεποίθηση του ΑΚΕΛ ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει ξεκάθαρα το πολιτικό πλαίσιο των εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που ενδεχομένως προτίθεται να οργανώσει, από το οποίο πλαίσιο σαφώς και δεν πρέπει να απουσιάζει ή ακόμα χειρότερα να διαγράφεται ο ρόλος του πραξικοπήματος στην τραγωδία του 1974, γεγονός που θα αποτελέσει παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας και προσβολή για την ίδια την δημοκρατία και τους αγώνες του λαού μας για υπεράσπισή της», καταλήγει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ο κ. Στεφάνου.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Τουλάχιστον 1.000 στρατιώτες των ΗΠΑ στην κατασκευή της πλωτής προβλήτας στη Γάζα: Σε πλήρη λειτουργία, θα μπορεί να εξυπηρετεί 150 φορτηγά την ημέρα [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: