«Ο ηγούμενος της Μονής έλεγε ότι είδε κομμάτι από το Σώμα του Χριστού στο άγιο ποτήριο», αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορηθεί ο Ησαϊας

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος. EPA, KATIA CHRISTODOULOU




Ξεκάθαρο μήνυμα πως η υπόθεση με το σκάνδαλο της Μονής του Οσίου Αββακούμ θα διαλευκανθεί πλήρως και θα αποδοθούν ευθύνες, έστειλε μέσω νέας συνέντευξης του αυτή την φορά στην εφημερίδα «η Καθημερινή» ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος.

Ρίχνοντας ευθύνες σε εκείνους που διέπραξαν τα αδικήματα, σε εκείνους που είχαν ευθύνη της επιστασίας τους, αλλά και στην ίδια την Ιερά Σύνοδο που δεν έδειξε περισσότερη αυστηρότητα.

«Δεν θα κατηγορήσουμε τον Μητροπολίτη Ταμασού για κάτι που έφερε ο ίδιος στη δημοσιότητα. Μιλώντας εκ των υστέρων, ίσως θα έπρεπε να θέσει πιο αυστηρά κριτήρια και πλαίσια μέσα στα οποία να κινούνταν στη συγκεκριμένη Μονή, έπρεπε να δείξει περισσότερη προσοχή σε αυτούς τους νέους ανθρώπους που έβαλε εκεί για να ιδρύσουν ένα μοναστήρι.

Το είπε και ο ίδιος ότι τον ξεγέλασαν», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος στην «Καθημερινή», δηλώνοντας άγνοια για τα θαύματα και θεραπείες που διαφήμιζε η Μονή.

  • «Είδε τάχα το σώμα του Χριστού»

«Στο σημείο που λέγονται σήμερα δεν το άκουσα, ούτε το φανταζόμουν. Εκείνο που άκουσα είναι ότι ο ηγούμενος Νεκτάριος είπε ότι είδε μέσα στο Άγιο Ποτήριο ένα κομμάτι κρέας και ότι ήταν για μέρες στα δόντια του που ουσιαστικά, ήταν μια απάτη. Είδε τάχα το Σώμα του Χριστού. (…) Το είπα στον Άγιο Ταμασού και από τότε μού είπε ότι έχει κάποιες υποψίες και τις εξετάζει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πάντως οι μοναχοί μίλησαν με τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο το βράδυ της 5ης Μαρτίου και ζητούσαν συγγνώμη ωστόσο μετά απέσυραν και την υπογραφή τους και την ομολογία τους, με τον Μακαριώτατο να υπεραμύνεται των χειρισμών του μητροπολίτη αναφέροντας πως έδρασε γρήγορα για να διαφυλάξει μαρτυρίες, και αναφέρθηκε στα όσα προβλήθηκαν στην ιερά σύνοδο.

«Στη Σύνοδο είδαμε κάποιες σκηνές για εκείνα που φημολογούνται ότι έγιναν. Είναι όλα απαράδεκτα όσα είδαμε», είπε επίσης ο Αρχιεπίσκοπος.

Κωνσταντίνα Δημητρίου, Omega TV

Μπροστά στη σκακιέρα του Κυπριακού: Το Βερολίνο και ο Γκουτέρες αναμένουν τα αποτελέσματα της Ολγκίν και την Άγκυρα για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: