Η μάχη για την ανατροπή Πούτιν έχει ήδη ξεκινήσει και θυμίζει Τιτανομαχία στον Όλυμπο: Wagner εναντίον Σοϊγκού και «διαιτητής» η FSB

FILE PHOTO: Το Κρεμλίνο, έδρα της Ρωσικής προεδρίας. EPA, YURI KOCHETKOV




Ο αγώνας για την ανατροπή του Βλαντιμίρ Πούτιν και την αρπαγή του στέμματός του βρίσκεται σε εξέλιξη, λέει ο Ιγκόρ Στρέλκοφ, Ρώσος αναλυτής πολέμου και πρώην πιστός στον πρόεδρο της Ρωσίας.

«Ο αγώνας για τον πολιτικό Όλυμπο έχει ξεκινήσει μεταξύ των ομάδων που περιβάλλουν τον Πούτιν», είπε. Η μάχη για την αντικατάστασή του μαίνεται σε βαθμό που «ακόμα και εμείς μπορούμε να το παρατηρήσουμε».

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του στην Daily Mail ο WILL STEWART

Ο Στρέλκοφ -πρώην συνταγματάρχης της FSB, κλειδί για την προσάρτηση της Κριμαίας από τον Πούτιν και την υποταγή της περιοχής του Ντόνετσκ της Ουκρανίας το 2014- είναι τώρα ένθερμος επικριτής της πολεμικής στρατηγικής του Κρεμλίνου.

Μια άμεση μαζική κινητοποίηση μισού εκατομμυρίου ακόμη ανδρών είναι ο μόνος τρόπος για τον Πούτιν να αποφύγει την ήττα και την ατίμωση στον πόλεμο στην Ουκρανία, ισχυρίζεται.

Μίλησε εν μέσω ισχυρισμών ότι ο Πούτιν ενέκρινε κατ’ αρχήν μια τεράστια νέα κίνηση κινητοποίησης.

Η μάχη Πριγκόζιν και Σοϊγκού

Ο αγώνας στην κορυφή του Κρεμλίνου επικεντρώνεται στον εξεγερμένο σύντροφο του Πούτιν Yevgeny Prigozhin, επικεφαλής του ιδιωτικού στρατού Wagner, και στις πιστές δυνάμεις στο υπουργείο Άμυνας γύρω από τον αποδυναμωμένο υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu, σύμφωνα με τον Strelkov.

Άλλοι πιστεύουν ότι οι μηχανισμοί ασφαλείας γύρω από τον πρώην επικεφαλής της FSB Νικολάι Πατρούσεφ -γραμματέα του ισχυρού συμβουλίου ασφαλείας- είναι πιο πιθανό να τραβήξουν το έναυσμα στον Πούτιν σε μια προσπάθεια να σώσουν τον κυβερνητικό κύκλο της ελίτ εάν ο πόλεμος συνεχίσει να πηγαίνει στραβά.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το μπλοκ ασφαλείας παρατάσσει τον γιο του, υπουργό Γεωργίας, Ντμίτρι Πατρούσεφ, ως πρωταγωνιστή ενός πραξικοπήματος που αντικαθιστά τον Πούτιν, εάν αναγκαστεί να φύγει από πολεμικές αποτυχίες ή κακή υγεία.

Ο Στρέλκοφ θεωρεί ότι ο Πριγκόζιν, αποκαλούμενος «σεφ» του Πούτιν, ως υπεύθυνος για τα συμπόσια του Κρεμλίνου, στοχεύει να είναι μια σημαντική πολιτική δύναμη από μόνος του, και υπάρχουν ενδείξεις ότι τώρα εξασφαλίζει εξέχουσα κάλυψη στα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Υπήρξαν εικασίες ότι θέλει να γίνει υπουργός Άμυνας – ή ακόμα και πρόεδρος.

«Η ομάδα του Yevgeny Prigozhin [αρχηγός του ιδιωτικού στρατού Wagner] αντιτίθεται στην ομάδα που περιλαμβάνει τον Sergei Shoigu [Ρώσος υπουργός Άμυνας]», είπε ο Strelkov, πραγματικό όνομα Igor Girkin, πρώην υπουργός Άμυνας της λεγόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

«Έχουν ήδη ξεκινήσει τον αγώνα. Δεν τσακώνονται για τον αριθμό των οβίδων…

«Τώρα μιλάμε για το τι έρχεται μετά τον Πούτιν. Θα γίνει σε ένα ή δύο χρόνια; Δεν ξέρουμε.

«Αλλά στην πραγματικότητα ο αγώνας για τον πολιτικό Όλυμπο έχει ξεκινήσει μεταξύ των ομάδων που περιβάλλουν τον Πούτιν σε βαθμό που ακόμη και εμείς μπορούμε να το παρατηρήσουμε…»

Ο Πριγκόζιν θέλει να γίνει «πολιτικός πρωταγωνιστής» και «αυξάνει ξεκάθαρα την εξουσία του, ακόμη και δημόσια».

Ο Στρέλκοφ προειδοποίησε: «Οι τελευταίες του εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης έδειξαν ξεκάθαρα ότι τώρα τοποθετείται όχι απλώς ως διοικητής πολέμου, αλλά ως δημόσιο και πολιτικό πρόσωπο…

«Ο Πριγκόζιν αντιτίθεται στην ομάδα στην οποία είτε ηγείται είτε ανήκει ο Σόιγκου. Έχουν ήδη αρχίσει να παλεύουν. Ήταν σαν μια «φεουδαρχική» μάχη. Η στρατιωτική κρίση οδήγησε σε κρίση εξουσίας», είπε.

«Με τη σειρά της η κρίση εξουσίας θα βαθύνει τη στρατιωτική κρίση. Και θα συνεχίσει να κατεβαίνει, εκτός εάν ληφθούν επείγοντα μέτρα που ανέφερα νωρίτερα ».

Η εισβολή και η νέα επιστράτευση

Αυτό περιλαμβάνει μια σφαγή ανώτατων διοικητών και μαζική κινητοποίηση. «Θα υπάρξει δεύτερο κύμα κινητοποίησης», προέβλεψε.

«Θα αναγκαστούν να το έχουν, ένα δεύτερο και μετά ίσως ένα τρίτο κύμα. Για να κερδίσουμε στην Ουκρανία θα χρειαζόμασταν περίπου μισό εκατομμύριο ακόμη στρατιώτες ».

Το κανάλι Telegram General SVR ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν έχει εγκρίνει σχέδια να καλέσει δύο εκατομμύρια για κινητοποίηση φέτος, με κάποιους να πηγαίνουν στο μέτωπο ως τροφή για κανόνια και άλλους να εργάζονται σε βιομηχανίες που συνδέονται με τον στρατό.

Οι πρώτοι που θα κληθούν θα είναι άντρες που χρωστούν στις πρώην συζύγους τους για πληρωμές διατροφής, ισχυρίστηκε.

Μια τέτοια κίνηση για μαζική κινητοποίηση θα μπορούσε να γίνει τον επόμενο μήνα.

Ο Στρέλκοφ έχει βασική υποστήριξη μεταξύ των διοικητών του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών κάτω από το ανώτατο επίπεδο.

Μέχρι στιγμής έχει αποφύγει τη σύλληψη παρά τις σκληρές επικρίσεις του Πούτιν και των κορυφαίων υποστηρικτών του.

Ο Στρέλκοφ, 52 ετών, ένας μπλόγκερ φιλοπολεμικός, είναι μεταξύ των τριών που καταδικάστηκαν από ολλανδικό δικαστήριο πέρυσι για την κατάρριψη επιβατικού αεροσκάφους της Malaysian Airlines στο οποίο σκοτώθηκαν και οι 298 επιβαίνοντες το 2014. Παρόλα αυτά, παραμένει μια βασική φωνή στη Ρωσία για τη διεξαγωγή του πολέμου.

Με πληροφορίες από Daily Mail, WILL STEWART

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας προβλέπει ότι ο Πούτιν θα πεθάνει σύντομα: Θα χτυπάμε όλο και πιο βαθιά στη Ρωσία [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: