Για ανθρωποκτονία από αμέλεια θα κατηγορηθεί ο Άλεκ Μπάλντουϊν: Για τον μοιραίο πυροβολισμό στα γυρίσματα ταινίας

FILE PHOTO: Ο Αμερικανός ηθοποιός Alec Baldwin. EPA,JUSTIN LANE




Ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας Χάλινα Χάτσινς, η οποία σκοτώθηκε στο πλατό των γυρισμάτων ταινίας όταν δέχθηκε πυρά από όπλο.

Ο Μπάλντουιν έκανε πρόβες για μία σκηνή για την ταινία «Western Rust», σε γυρίσματα που πραγματοποιούνταν σε ράντσο κοντά στο Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό, τον Οκτώβριο του 2021.

Η Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ, η υπεύθυνη για τα όπλα στην ταινία, θα κατηγορηθεί επίσης για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η εισαγγελέας της Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον τους μέχρι το τέλος του μήνα.

«Ο ηθοποιός και παραγωγός Άλεκ Μπάλντουιν και η οπλοποιός Χάνα Γκουτιέρεζ-Ριντ θα κατηγορηθούν για για ανθρωποκτονία από αμέλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Μετά από ενδελεχή εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων… Διαπίστωσα ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία».

«Κατά την άποψή μου κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και όλοι αξίζουν δικαιοσύνη», είπε.

Το ζευγάρι αντιμετωπίζει έως και 18 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 $  εάν καταδικαστεί.

Ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα τραυματίστηκε επίσης στον πυροβολισμό, αλλά οι εισαγγελείς είπαν ότι δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες σε σχέση με αυτό.

Μετά τον πυροβολισμό, ο Μπάλντουϊν είπε ότι το όπλο δεν πυροβόλησε. Πρόσθεσε ότι δεν πάτησε τη σκανδάλη στο όπλο και δεν γνώριζε ότι ήταν γεμάτο.

“Δεν ξέρω τι συνέβη σε εκείνο το πλατό. Δεν ξέρω πώς έφτασε αυτή η σφαίρα σε αυτό το όπλο. Δεν ξέρω”, είπε τον Δεκέμβριο του 2021.

Τον Οκτώβριο του 2022, ο Μπάλντουϊν και η εταιρεία παραγωγής της ταινίας κατέληξαν σε συμφωνία για ένα άγνωστο ποσό με την οικογένεια του θύματος.

Με πληροφορίες από BBC

Μανία με το γούστο των άλλων: Δεν της έφτανε το φόρεμα της Μονρόε, η Κιμ Καρντάσιαν αγόρασε και τον Σταυρό της Νταϊνα έναντι $200.000 [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: