Μανία με το γούστο των άλλων: Δεν της έφτανε το φόρεμα της Μονρόε, η Κιμ Καρντάσιαν αγόρασε και τον Σταυρό της Νταϊνα έναντι $200.000 [videos]

FILE PHOTO: Ο σταυρός, η Νταϊάνα και η Καρντάσια… Κολάζ @StevenStoneUK




Η Κιμ Καρντάσιαν είναι η νέα ιδιοκτήτρια ενός κολιέ που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ο Σταυρός Attallah τέθηκε προς πώληση στον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο στο πλαίσιο της Royal and Noble Sale του χθες Τετάρτη.

Τέσσερα άτομα αναμετρήθηκαν σε έναν πόλεμο προσφορών, με την αστέρα του ριάλιτι των ΗΠΑ να κερδίζει τη δημοπρασία μετά από πέντε λεπτά.

Ο σταυρός από αμέθυστο είναι ένα μενταγιόν της δεκαετίας του 1920 από τον σχεδιαστή πολυτελών κοσμημάτων Garrard, το οποίο η πριγκίπισσα Νταϊάνα φορούσε πολλές φορές.

Φορέθηκε για πρώτη φορά από την πριγκίπισσα Νταϊάνα τον Οκτώβριο του 1987 στο φιλανθρωπικό γκαλά του Λονδίνου για την Birthright, μια φιλανθρωπική οργάνωση που προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού.

Το μενταγιόν σε σχήμα σταυρού διαθέτει μεγάλες πέτρες αμέθυστου, πλαισιωμένες από διαμάντια 5,2 καρατίων.

Αγοράστηκε για πρώτη φορά από τον επιχειρηματία Naim Attallah τη δεκαετία του 1980, ο οποίος, ως αποτέλεσμα της φιλίας του με την Νταϊάνα, της τον δάνεισε πολλές φορές. Ο μεγιστάνας πέθανε το 2021 και οι διαχειριστές της περιουσίας του έδωσαν τον σταυρό σε δημοπρασία.

Ο γιός του, Ramsay Attallah, είχε δηλώσει τον περασμένο Δεκέμβριο στο περιοδικό Vogue:

«Στα παιδικά μου χρόνια το είχαμε πάντα στο τραπέζι για το χριστουγεννιάτικο γεύμα, αλλά δεν το φόρεσε ποτέ κανείς άλλος εκτός από την Νταϊάνα και δεν το έχει δει κανείς δημόσια από τότε που πέθανε»

Η σταρ του ριάλιτι Καρντάσιαν πλήρωσε συνολικά 197.000 δολάρια για τον σταυρό, πολύ υψηλότερα από την αρχική εκτίμηση του Sotheby’s.

Ο επικεφαλής κοσμημάτων στο Sotheby’s του Λονδίνου, Κρίστιαν Σπόφορθ, δήλωσε: «Τα κοσμήματα που ανήκουν ή φορέθηκαν από την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα βγαίνουν πολύ σπάνια στην αγορά, ειδικά ένα κομμάτι όπως ο Σταυρός του Αταλάχ, που είναι τόσο πολύχρωμο, τολμηρό και διακριτικό.
«Σε κάποιο βαθμό, αυτό το ασυνήθιστο μενταγιόν συμβολίζει την αυξανόμενη αυτοπεποίθηση της πριγκίπισσας στις επιλογές κοσμημάτων και κοσμημάτων, τη συγκεκριμένη στιγμή της ζωής της».

Δεν είναι το πρώτο ιστορικό αντικείμενο μόδας για το οποίο η Καρντάσιαν έχει δείξει ενδιαφέρον.

Στο περσινό Met Gala φόρεσε ένα φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε που της είχε δανείσει το μουσείο Ripley’s Believe It or Not!

Το φόρεμα φορέθηκε από τη Μονρόε κατά τη διάρκεια της παράστασης Happy Birthday στον Αμερικανό πρόεδρο Τζον Κέννεντι, το 1962.

 

 

Με πληροφορίες από BBC

Με λένε Μάρτιν Σκορτσέζε και σας λέω πως δεν είστε μόνοι: Μήνυμα του θρυλικού σκηνοθέτη στους Ουκρανούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: