«Rust» η μοιραία ταινία για τον Άλεκ Μπάλντουιν: Θα δικαστεί για ανθρωποκτονία μετά τη χρήση όπλου στα γυρίσματα με αληθινές σφαίρες-Σοκ στο Χόλιγουντ [videos]

FILE ΠΗΟΤΟ US actor Alec Baldwin EPA/JASON SZENES




Ο Άλεκ Μπάλντουιν θα δικαστεί τον Ιούλιο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μετά τον θανατηφόρο πυροβολισμό που κόστισε τη ζωή στην διευθυντήτρια φωτογραφίας του γουέστερν του «Rust», αποφάσισε Αμερικανός δικαστής τη Δευτέρα.

Η δίκη του ηθοποιού, πρωταγωνιστή και παραγωγού αυτής της ταινίας, έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει λίγο λιγότερο από δύο εβδομάδες μεταξύ 9 και 19 Ιουλίου ενώπιον δικαστηρίου στο Νέο Μεξικό (νοτιοδυτικά), σύμφωνα με αναφορές. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 18 μηνών.

Τα γυρίσματα του Rust μετατράπηκαν σε δράμα τον Οκτώβριο του 2021 σε ένα ράντσο στο Νέο Μεξικό, στα νοτιοδυτικά των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Άλεκ Μπάλντουιν είχε σημαδέψει με ένα όπλο που υποτίθεται ότι περιείχε μόνο κενές σφαίρες, αλλά ένα πολύ πραγματικό βλήμα είχε σκοτώσει την κινηματογραφίστρια Χάλινα Χάτσινς και  τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Αυτή η σπάνια είδηση ​​σόκαρε το Χόλιγουντ και προκάλεσε εκκλήσεις για απαγόρευση των πυροβόλων όπλων στα πλατό. Ο 65χρονος ηθοποιός αρνείται ότι πάτησε τη σκανδάλη και πάντα υποστήριζε ότι ήταν σίγουρος ότι το όπλο του ήταν ακίνδυνο.

Η οπλουργός δείχνει με το δάχτυλο την ευθύνη του Μπάλντουιν

Κατηγορούμενη και αυτή για ανθρωποκτονία από αμέλεια, η οπλουργός στην ταινία Hannah Gutierrez-Reed δικάζεται αυτήν τη στιγμή χωριστά. Η εισαγγελία την κατηγορεί για αμέλεια, η οποία την οδήγησε να εισαγάγει πραγματικά πυρά στο σετ. Σύμφωνα με την εισαγγελία, η οπλουργός κατανάλωσε κοκαΐνη, κάνναβη και αλκοόλ εκτός του ωραρίου της και πιθανότατα την επηρέσαν την ημέρα της τραγωδίας.

Η υπεράσπισή της απαντά ότι δεν έγινε καμία τοξικολογική ανάλυση και ρίχνει την ευθύνη στον Άλεκ Μπάλντουιν , ο οποίος φέρεται να πήρε ελαφρά τους κανόνες ασφαλείας στα γυρίσματα και ήταν μέρος μιας παραγωγής με περιορισμένο προϋπολογισμό, με άρωμα ερασιτεχνισμού εκείνη την εποχή.

Ο ηθοποιός, ωστόσο, διώκεται ως ηθοποιός, όχι για τον ρόλο του ως παραγωγού, στο τέλος μιας έρευνας που σημαδεύτηκε από πολλές ανατροπές και αδυναμίες.

Ένα μέλος των γυρισμάτων έχει ήδη καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση

Οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια εναντίον του άρθηκαν για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο, αφού νέα στοιχεία έρευνας μπορούσαν να υποστηρίξουν τη θεωρία ενός ακούσιου πυροβολισμού.

Όμως κατηγορήθηκε ξανά τον Ιανουάριο. Επειδή σύμφωνα με το περιοδικό Variety, μια νέα αξιολόγηση του εν λόγω όπλου, που πραγματοποιήθηκε αυτό το καλοκαίρι, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσε να είχε ενεργοποιηθεί μόνο με το πάτημα της σκανδάλης. Ένα άλλο μέλος των γυρισμάτων έχει ήδη καταδικαστεί για αυτή την υπόθεση.

Ο πρώτος βοηθός σκηνοθέτη της ταινίας, ο Ντέιβ Χολς, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή τον περασμένο Μάρτιο, αφού συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του. Είχε δώσει το όπλο στην καρδιά του δράματος στον Μπάλντουιν, διαβεβαιώνοντάς τον ότι δεν ήταν επικίνδυνο.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Η δίκη του «Hotel California»: Οι «κλεμμένοι» στίχοι του διάσημου τραγουδιού των “Eagles” που κατηγορήθηκε ως ύμνος στον σατανά και η ανήλικη πόρνη στο δωμάτιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: