Παραδέχθηκε επιτέλους ο “συγγραφέας” ότι συμβιβάστηκε με τον ταμία της ΕΟΚΑ Β’: Εμείς τον αντιμετωπίσαμε στο Δικαστήριο και τον νικήσαμε…

Τα εξώφυλλα των βιβλίων του Μακάριου Δρουσιώτη από τα οποία αφαίρεσε σελίδες αποδεχόμενος ότι περιέχουν αναλήθειες. Φωτογραφία Harry Theocharous, Twitter @TheocharousH




Ο γνωστός “συγγραφέας” για τον οποίο ο ανεξάρτητος προεδρικός υποψήφιος, Ανδρέας Μαυρογιάννης ισχυρίστηκε ότι δημοσιεύει πληροφορίες «επιστημονικής φαντασίας» στα βιβλία του, απάντησε για την κατηγορία του Σωκράτη Ηλιάδη, ότι του απολογήθηκε.

Ο τελευταίος είναι γνωστός ως ταμίας της ΕΟΚΑ Β’ και εκ των ηγετών της, ο οποίος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ήταν ο πιο στενός συνεργάτης του Γεωργίου Γρίβα.

Θυμίζω ότι ο Ηλιάδης είπε, και παρουσίασε τη μεταξύ τους συμφωνία, ότι ο “συγγραφέας” απολογήθηκε και απέσυρε σελίδες από τρία βιβλία του. Όπως έχω τονίσει, όταν αποσύρονται σελίδες από βιβλία, αυτά «αυτοκαταργούνται».

Ο συγγραφέας επιτέλους παραδέχεται τον συμβιβασμό, τον οποίο προσπαθεί να δικαιολογήσει. Τέτοιοι συμβιβασμοί ΔΕΝ δικαιολογούνται ποτέ (ΕΔΩ).

Στο έγγραφο που παρέδωσε ο Ηλιάδης, ανάμεσα στα άλλα αναφέρονται και τα εξής:

Ο κ. (Μιχάλης) Παπαπέτρου εκ μέρους του Μακάριου Δρουσιώτη έκαμε τις πιο κάτω τρεις απολογίες εκ μέρους του πελάτου του:

ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΓΗ: Ο Μακάριος Δρουσιώτης συγγραφέας του βιβλίου «Η εισβολή της Χούντας στην Κύπρο» αποσύρει το περιεχόμενο στην σελ. 142 του πιο πάνω βιβλίου το οποίον αναφέρεται στον Σωκράτη Ηλιάδη, στον οποίο εκφράζει τη λύπη του.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΓΩΓΗ: Ο Μακάριος Δρουσιώτης συγγραφέας του βιβλίου «Το άγνωστο παρασκήνιο της εισβολής» αποσύρει το δημοσίευμα στην σελ. 234 του βιβλίου του που αναφέρεται στον Σωκράτη Ηλιάδη, και εκφράζει τη λύπη του.

ΤΡΙΤΗ ΑΓΩΓΗ: Ο Μακάριος Δρουσιώτης συγγραφέας του βιβλίου «ΕΟΚΑ Β’ και C.I.A.» αποσύρει το περιεχόμενο στη σελ. 147 του πιο πάνω βιβλίου, το οποίον αναφέρεται στον κ. Σωκράτη Ηλιάδη στον οποίον εκφράζει τη λύπη του.

Όσον αφορά τα αμερικανικά απόρρητα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, στη δίκη του Ηλιάδη εναντίον του υποφαινόμενου και του Κώστα Βενιζέλου, αυτά ήταν δικά μας, και ήταν προϊόν της δικής μας δημοσιογραφικής έρευνας.

Μάλιστα, με εντολή του Δικαστηρίου, επέστρεψα δύο φορές στην Ουάσιγκτον για να επιβεβαιωθούν τα έγγραφα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τη διαδικασία του «apostille», επειδή η πλευρά του Ηλιάδη τα αμφισβήτησε ως ψεύτικα και κατασκευασμένα. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι ήταν δικά του αποχαρακτηρισμένα απόρρητα έγγραφα. Το Δικαστήριο δέχθηκε την επιστολή του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που ανέφερε ότι τα έγγραφα ήταν γνήσια.

Το ένα μάλιστα εκ των εγγράφων, απέσυρε από τον φάκελο του Ηλιάδη η CIA κατά τη διάρκεια της δίκης, ενέργεια πρωτόγνωρη για όσους από εμάς έχουμε εμπειρία με την ανεύρεση εγγράφων. Αλλά στο μεταξύ το είχαμε και το επιβεβαιώσαμε.

Τα υπόλοιπα που γράφει ο συγγραφέας είναι για γέλια. Σημασία έχει ότι ο Κώστας Βενιζέλος και ο υποφαινόμενος παλέψαμε στο δικαστήριο και κερδίσαμε τον Σωκράτη Ηλιάδη, ενώ ο ίδιος λιποτάκτησε και εξέφρασε «τη λύπη του» στον πιο στενό συνεργάτη του Γρίβα, ταμία της ΕΟΚΑ Β’ και εκ των ηγετών της.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ: Ας επαναλάβουμε ότι επειδή κατέγραψε στα τελευταία βιβλία του ένα σωρό ισχυρισμούς για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας του οποίου υπήρξε στενότατος και έμμισθος συνεργάτης, είναι καλό να γνωρίζουμε αν ισχύουν οι κατηγορίες του “συγγραφέα” εναντίον του κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Ως πρώην έμμισθος υπάλληλος, γνωρίζει, υποθέτω, πράγματα εκ των έσω, αφού λάμβανε μέρος και σε συναντήσεις, όπου ακούγονταν απόρρητες πληροφορίες. Είχε και πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα, άκουγε και τις ενημερώσεις της ΚΥΠ προς τον Κύπριο Πρόεδρο.

Ζητούμε, λοιπόν, την αλήθεια, επειδή κατηγορεί τον κ. Αναστασιάδη για σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς…

Ήδη αποδείχθηκε και το ψέμα ότι ο Κύπριος Πρόεδρος ταξίδευσε στην Ελβετία με το Μπόινγκ Σαουδάραβα επιχειρηματία. Ο κ. Αναστασιάδης και η κυπριακή αποστολή ταξίδευσαν με αεροπλάνο ιδιωτικής εταιρείας, τα έξοδα του οποίου πλήρωσε η κυπριακή κυβέρνηση. Δεν επιτρέπεται, ένας «συγγραφέας» και πρώην έμμισθος συνεργάτης του κ. Αναστασιάδη, να κάνει τέτοια λάθη…

Έγραφα την περασμένη Κυριακή και επαναλαμβάνω:

Αναμένουμε τις “αποκαλύψεις” (με ή χωρίς εισαγωγικά) για τον κ. Αναστασιάδη, από τον “συγγραφέα”-έμμισθο υπάλληλο του Κύπριου Προέδρου. Τα ψέματα τελείωσαν κ. Αναστασιάδη. Δεν μπορεί να κρύβεται κανείς πια. Πρέπει να αποκαλύψετε και εσείς όσα γνωρίζετε…

Ο εν λόγω «συγγραφέας» πρέπει να απαντήσει και στο πιο βασικό ερώτημα: Από πότε ήταν έμμισθος συνεργάτης του κ. Αναστασιάδη; Λέει από το 2003. Είναι σίγουρος; Επίσης: Ήταν ταυτόχρονα και δημοσιογράφος του Πολίτη; Ακόμα: Τι είδους υπηρεσίες πρόσφερε στον Πρόεδρο; Έπαιρνε αποφάσεις και για την Κύπρο; Ακόμα: γιατί στο τέλος τον πρόδωσε…

Μιχάλης Ιγνατίου
Hellas Journal

Ο Αναστασιάδης λέει ότι ο υπάλληλος του Δρουσιώτης ζήτησε να πάει στις Βρυξέλλες και η σύζυγός του: Έπαιρνε διπλό μισθό, υποστήριξε… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: