Ο Αναστασιάδης λέει ότι ο υπάλληλος του Δρουσιώτης ζήτησε να πάει στις Βρυξέλλες και η σύζυγός του: Έπαιρνε διπλό μισθό, υποστήριξε… (video)

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Φωτογραφία Omega TV




Αποκλειστική συνέντευξη, παραχώρησε στο κανάλι Omega της Κύπρου ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, η οποία προβλήθηκε στο πλαίσιο της εκπομπής «Αιχμές».

Για πρώτη φορά μίλησε για τον έμμισθο πρώην υπάλληλο του, όπως τον χαρακτήρισε, Μακάριο Δρουσιώτη, ο οποίος αφού εκμεταλλεύθηκε για πολλά χρόνια τον κ. Αναστασιάδη, στη συνέχεια στράφηκε εναντίον του κατηγορώντας τον για διαφθορά.

Ο κ. Αναστασιάδης τον έστειλε μάλιστα στις Βρυξέλλες, όταν έμεινe άνεργος. Έστειλε και αυτόν και την σύζυγο του, η οποία έπαιρνε διπλό μισθό μάλιστα, όπως υποστήριξε στην συνέντευξη στο Omega.

Ο Κύπριος Πρόεδρος τόνισε ότι:

«Δεν αρνούμαι ότι έγιναν λάθη είτε διορισμούς είτε σε αποφάσεις. Αυτό που δεν μπορώ ποτέ να αντέξω είναι ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είναι διεφθαρμένος ή εμπλέκεται σε πράξεις διαφθοράς».

Ερωτηθείς αν τον πληγώνει το γεγονός, αυτός απάντησε:

«Όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε. Δεν με ενδιαφέρει η κριτική για το Κυπριακό, δεν με ενδιαφέρει η κριτική του μηδενισμού, αυτό με πληγώνει που με σκοτώνει γιατί καμία ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα είναι να σου αποδίδουν πράξεις που έχουν να κάνουν με εμπλοκή για προσωπικό όφελος».

Σε έντονο, δε, ύφος τοποθετείται, για πρώτη φορά ίσως, στα όσα του αποδίδει περί διαφθοράς στο βιβλίο του, ο Μακάριος Δρουσιώτης.

Υπήρξε, λέει, υπάλληλος επί παρουσίας του στον Δημοκρατικό Συναγερμό, αλλά και επί προεδρίας της Δημοκρατίας, τον οποίον, όπως είπε μπορεί να απέλυσε μετά την έκδοση άλλου βιβλίου γιατί έθετε σε κίνδυνο τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά ζήτησε από τον Χρίστο Στυλιανίδη να τον πάρει συνεργάτη του στις Βρυξέλλες.

«Οταν μετατέθηκε στις Βρυξέλλες ζήτησε να μετατεθεί η σύζυγός του και εδώ είναι το σκάνδαλο, μετατέθηκε ως δασκάλα και έπαιρνε διπλό μισθό/2,40 Το 18 έβγαλε το βιβλίο, για το 13-14 ήταν το Κράτος Μαφία. Μπορείτε να μου πείτε εάν ένας ηθικός άνθρωπος που δεν ανέχεται τη διαφθορά γιατί δεν έβγαλε το βιβλίο από το `13-14 που ήταν σε γνώση του, παρά μόνο το 22;Το βιβλίο εκδόθηκε όταν δεν θα είχε πλέον δουλειά και θα περιορίζονταν τα εισοδήματα της συζύγου του», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος, αποκαλύπτει το ρόλο που θέλει να διαδραματίσει την επομένη των προεδρικών εκλογών για να αποκατασταθεί το ρήγμα στο Δημοκρατικό Συναγερμό, ενώ ομολογεί πως πληγώνεται όταν του αποδίδονται ανυπόστατες όπως είπε κατηγορίες για διαφθορά.

Επιπλέον, απορρίπτει κατηγορηματικά ότι συζήτησε λύση δύο κρατών με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Κληθείς να απαντήσει αν συζήτησε ποτέ για δύο κράτη δήλωσε:

«Ουδέποτε και το τονίζω. Υπάρχει έγγραφο του Τσαβούσογλου που εστάλη στη Λουτ από απομαγνητοφώνηση κατά τη διάρκεια εκείνης της συνάντησης που διαλαμβάνει τι είπα. Ότι κάποτε πρέπει να δουλέψουμε για να πάμε μπροστά και αν θέλαμε να το κάνουμε αυτό, σημαντικό για εμένα, άποψή μου είναι ότι πρέπει να αποφύγουμε τις συγκρούσεις, εν όψη και της αξίωσης για μια θετική ψήφο, για βέτο, να μειώσουμε τα θέματα ώστε να ξεπεραστεί ο κίνδυνος αδιεξόδου».

«Δεν μου επιτρέπεται ο ρόλος του κομματάρχη»

Μάλιστα, στην αποκλειστική συνέντευξή του στους Μιχάλη Παυλίδη και Σωτήρη Παρούτη, δηλώνει έτοιμος να αναλάβει ξανά ρόλο αποκατάστασης της κομματικής συνοχής.

Ο Νίκος Αναστασιάδης διευκρίνισε ότι «υπήρξε διάσπαση επί Κληρίδη και κατάφερα να επανεντάξω τον κόσμο, νέα διάσπαση με το δημοψήφισμα, επανάφερα τον κόσμο, και ακολουθούσαν οι ευρωεκλογές, φοβόμασταν ότι ο ΔΗ.ΣΥ θα διαλυόταν και εξασφαλίσαμε αυτό το ποσοστό».

«Πρέπει επιτέλους να υπάρχει κάποιος που θα φροντίσει αυτό το ρήγμα να το επαναφέρει», πρόσθεσε.

-Κρατάτε αυτό το ρόλο για τον εαυτό σας;

ΠτΔ: Βεβαίως, γιατί όχι;

-Αφού είπατε ότι δεν θα αναμιχθείτε προεκλογικά.

ΠτΔ: Για το κόμμα μελλοντικά, από την πρώτη Μαρτίου δεν θα είμαι ο πρόεδρος του κράτους.

Ο θεσμικός του ρόλος, συνεχίζει, δεν του επιτρέπει να μετατραπεί σε κομματάρχη, ούτε ο ίδιος το επιθυμεί, ώστε να στρέψει τους συναγερμικούς εναντίον συναγερμικών.

ΠτΔ: «Η συνοχή διασφαλίζεται με την υπερψήφιση του προέδρου του κόμματος».

Ο ΠτΔ ανέφερε ότι «δεν θέλω να εμπλακώ στον προεκλογικό αγώνα. Θέλετε να μπω και να εμπλακώ και να δημιουργώ έχθρα μεταξύ των οπαδών του κόμματος γιατί κάνουν άλλη επιλογή; Το καθήκον μου είναι να τους καλέσω να υπακούσουν στην απόφαση του κόμματος, για να αποφευχθεί η διάσπαση.

Ταυτόχρονα έδωσε απαντήσεις για το εάν αυτή η Τουρκική προκλητικότητα μπορεί να μετουσιωθεί σε ένα επεισόδιο.

«Ανησυχείτε από όλα αυτά που συμβαίνουν; Ανησυχείτε από τις απειλές;

«Ανησυχώ ως προς την υλοποίηση του στόχου δεν θεωρώ ότι θα ήταν δυνατό υπό τις παρούσες συνθήκες να επισυμβεί κάτι σοβαρότερο, οι παραβιάσεις της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης βεβαίως θα πραγματοποιούνται η προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους σε αυτά τα σημεία ανησυχώ αλλά μια ευρύτερη σύρραξη όχι δεν θεωρώ ότι είναι αυτό που ενδιαφέρει την Τουρκία η κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου αλλά η δημιουργία μιας υποτελούς δυνάμεως είτε κρατιδίου ή εκείνο που είναι εξίσου σημαντικό αν εις βάθος χρόνου αποτύχει η αναγνώριση του ψευδοκράτους είναι η ενσωμάτωση».

Στον απολογισμό του για το Κυπριακό, τόνισε ότι έπραξε το παν, ακόμα και σε σημείο να κατηγορείται, όπως είπε, ότι υπαναχώρησε, προκειμένου να επιτευχθεί λύση. Ελπίδα, συμπλήρωσε, για οποιεσδήποτε εξελίξεις θα υπάρξει αναλόγως των αποτελεσμάτων των εκλογών στην Τουρκία και των νέων προσανατολισμών που μπορεί να έχει η νέα κυβέρνηση, ενώ συνέδεσε τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει στον τομέα των εξοπλισμών η Άγκυρα, εάν, όπως είπε, συνεχίσει με την ίδια προκλητική ρητορική.

Ο Νίκος Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στα σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησης του. Το ΓεΣΥ, η συνταγματική μεταρρύθμιση για περιορισμό των προεδρικών θητειών στις δύο, η δημιουργία υφυπουργείων, η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η θέσπιση κατώτατου μισθού και η κατώτατη μηνιαία σύνταξη είναι μεταξύ άλλων αυτά που ξεχωρίζει, σημειώνοντας ότι αντιμετώπισε την οικονομική κρίση και την κρίση της πανδημίας, επιτυχώς.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στο γερουσιαστή Μενέντεζ για τις θέσεις που διαχρονικά διατηρεί στο Κυπριακό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: