Άλλο ένα κρούσμα Fake News; Το λάθος ενός εκ των προεδρικών υποψηφίων και ο “συγγραφέας” που αφαίρεσε σελίδες από τα βιβλία του

Η ανάρτηση στο Twitter του κ. Χάρη Θεοχάρους. Γράφει ότι ο “συγγραφέας” έγραψε ακόμα ένα “fake news”.




Αφηγήθηκα την περασμένη εβδομάδα ένα πολύ ενοχλητικό περιστατικό, που συνέβη στη διάρκεια της δίκης που προκάλεσε ο ταμίας και εκ των ηγετών της ΕΟΚΑ Β’, Σωκράτης Ηλιάδης εναντίον του Κώστα Βενιζέλου και του υποφαινόμενου.

Μας είχε μηνύσει για ένα σημείο του προλόγου του βιβλίου μας, «Τα Μυστικά Αρχεία του Κίσιντζερ», που είχε συγγράψει ο καθηγητής Μάριος Ευρυβιάδης. Ο Ηλιάδης διαφωνούσε με τη διαπίστωση ότι ο ίδιος συνωμοτούσε με τον Γεώργιο Γρίβα και άλλους εναντίον του Μακάριου.

Θυμίζω ότι στη διάρκεια της δίκης ο Ηλιάδης, απευθυνόμενος σε εμάς, ισχυρίστηκε ότι «θα τον προσκυνήσουμε και εμείς, όπως ο άλλος».

Και ο άλλος, σύμφωνα πάντα με τον Ηλιάδη, ο κ. Μακάριος Δρουσιώτης, ο οποίος σύμφωνα με τον ισχυρισμό του Ηλιάδη μέσα στο δικαστήριο, του απολογήθηκε και στη συνέχεια αφαίρεσε από τρία βιβλία του, αναφορές στον ταμία της ΕΟΚΑ Β’, με αποτέλεσμα τα βιβλία να θεωρούνται «νεκρά». Όταν έχουν αφαιρεθεί σελίδες από βιβλία, αυτά δεν ισχύουν.

  • Ο κ. Δρουσιώτης διετέλεσε στενός έμμισθος συνεργάτης του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, από την εποχή που ο τελευταίος ήταν πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ). Άρα υπηρέτησε τον κ. Αναστασιάδη πολλά χρόνια και αντιλαμβάνομαι ότι την ίδια στιγμή, έκανε και τον δημοσιογράφο στην εφημερίδα Πολίτης.

Ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, «συγγραφέας», δεν διέψευσε ακόμα τον Σωκράτη Ηλιάδη. Δεν μίλησε, δεν ελάλησε.

Και αυτό είναι μέγα πρόβλημα, καθώς -την ίδια στιγμή- ένας εκ των προεδρικών υποψηφίων, ο κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης, έστειλε ένα κεφάλαιο πρόσφατου πονήματος του, ζητώντας από τον πρόεδρο της Επιτροπής που ασχολείται με τη διαφθορά και τη διαφάνεια (ή κάτι τέτοιο) να το διαβάσει και να πράξει ανάλογα.

Ο κ. Μαυρογιάννης, σε μία συνέντευξη του στο Σίγμα παραδέχθηκε ότι υπάρχουν αναφορές “επιστημονικής φαντασίας” που αφορούν τον ίδιο στο δεύτερο βιβλίο του “συγγραφέα”.

Αφού ο προεδρικός υποψήφιος εντόπισε ο ίδιος τις αναφορές “επιστημονικής φαντασίας”, τότε γιατί έστειλε ένα αριθμό σελίδων και όχι και αυτές που τον αφορούν; Πρέπει να μας πει ο κ. Μαυρογιάννης…

Τι άλλο να πω εγώ; «Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος»…

Κατά τα άλλα: Ο δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Χάρης Θεοχάρους, εντόπισε σε ένα από τα βιβλία του “συγγραφέα”, ένα καραμπινάτο ψέμα. Ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είχε στενό έμμισθο συνεργάτη για πολλά χρόνια τον εν λόγω τύπο, ταξίδευσε στην Ελβετία με τον Μπόινγκ ενός Σαουδάραβα φίλου του.

Ο κ. Θεοχάρους ανακάλυψε ότι ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, οι πολιτικοί αρχηγοί, οι διπλωμάτες και οι δημοσιογράφοι, πήγαν στο Κραν Μοντανά με αεροπλάνο αεροπορικής εταιρείας (της Aegean, αν δεν κάνω λάθος). Για διάψευση ή επιβεβαίωση, πρέπει να απαντήσει ο “συγγραφέας” και πρώην στενός έμμισθος συνεργάτης του Κύπριου Προέδρου.

Τι να …ξαναπώ εγώ;

«Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος»…

Μιχάλης Ιγνατίου
Hellas Journal

Οταν αφαιρούνται σελίδες από βιβλία, αυτά δεν έχουν πλέον καμία αξία: Η δικαστική απόφαση για Ιγνατίου-Βενιζέλο που ξεγύμνωσε ένα “συγγραφέα”…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: