Ο Μαυρογιάννης λέει ότι στο βιβλίο του “συγγραφέα” Δρουσιώτη υπάρχουν αναφορές “επιστημονικής φαντασίας” που αφορούν τον ίδιο! (video)

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης σε συνέντευξη του στο κανάλι Σίγμα. Φωτογραφία από το SIGMA TV




Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, φιλοξενήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού Σίγμα και “Στις Τομές στα Γεγονότα” και ήταν αποκαλυπτικός.

Αρχικά μίλησε για το ζήτημα των ημερών που αφορά τις ενέργειες του για τα βιβλία του “συγγραφέα” Μακάριου Δρουσιώτη, τονίζοντας ότι δεν έχει κάνει κάποια καταγγελία. Σημειώνουμε ότι ο εν λόγω συγγραφέας αφαίρεσε σελίδες από άλλα βιβλία του όταν αποδέχθηκε στο δικαστήριο ότι δεν ήταν ορθές οι αναφορές του στο ταμία της ΕΟΚΑ Β’, Σωκράτη Ηλιάδη.

«Αυτό που είπα είναι ότι έχει βγει ένα βιβλίο που περιγράφονται σημεία και τέρατα με υποθέσεις διαφθοράς. Δεν είναι σωστό να μην διερευνώνται. Αυτό που έκανα είναι να στείλω επιστολή στον Πρόεδρο της Αρχής κατά της Διαφθοράς για να διερευνηθούν οι αναφορές», είπε ο κ. Μαυρογιάννης.

Πρόσθεσε ότι ήταν αναγκαίο να γίνει. «Δεν μπορούσα να μιλάω για τη πάταξη της διαφθοράς και να μένω σιωπηλός». Συμπλήρωσε ότι υπήρξε κατακόρυφη αύξηση της διαφθοράς. «Σχεδόν όλοι μας έχουμε την εντύπωση ότι ζούμε σε μια διεφθαρμένη πολιτεία, για αυτό όταν τίθενται τέτοια ζητήματα πρέπει να βάζουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο».

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι αυτή η κυβέρνηση είναι διεφθαρμένη, ανέφερε ότι δεν μπορεί να απαντήσει με ένα ναι ή ένα όχι. «Δεν είμαι εγώ που θα δώσω τους χαρακτηρισμούς».

Μιλώντας για το δεύτερο βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη που αφορά το Κραν Μοντανά, ανέφερε ότι δεν διάβασε στο βιβλίο ότι ο κ. Δρουσιώτης θεωρεί τον Ανδρέα Μαυρογιάννη μέρος της διαφθοράς. «Όταν βγήκε το βιβλίο έδωσα συνέντευξη και αναφέρθηκα σε όσα αφορούσαν στο πρόσωπο μου. Είχα επικοινωνία με τον συγγραφέα, συζητήσαμε και του είπα τη δική μου άποψη».

Ο κ. Μαυρογιάννης διευκρίνισε ότι αν υπάρχουν 20 αναφορές στο όνομα του, οι έξι ήταν ακριβείς, μερικές ήταν πράγματα που δεν ήξερε και 2-3 ήταν επιστημονικής φαντασίας.

Όσον αφορά τις προτάσεις του για τη διαφθορά ανέφερε ότι υπάρχει πλήρης πολιτική βούληση για πάταξη τέτοιων φαινομένων. «Υπάρχουν δύο διαστάσεις. Η πρώτη είναι να δώσουμε ένα ισχυρότατο μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούμε τέτοιες πρακτικές. Η δεύτερη διάσταση είναι η τιμωρία των ενόχων και να αποδοθούν ευθύνες για όσα έγιναν».

Όσον αφορά την οικονομία, τόνισε ότι η οικονομική πολιτική θα είναι δική του πολιτική. «Ελεύθερη οικονομία και όχι κρατική οικονομία. Δεν μιλήσαμε ποτέ για κρατική πολιτική. Δεν είμαι υπέρ του κράτους παραγωγού αλλά υπερ του κράτους που εποπτεύει».

Διευκρίνισε ότι είναι εναντίον στις ιδιωτικοποιήσεις των ελάχιστων ημικρατικών οργανισμών που έμειναν και έχουν στρατηγική σημασία, όπως η Αρχή Ηλεκτρισμού. Για την ΑΤΑ ανέφερε ότι την υποστηρίζει και θέλει πλήρη επαναφορά της. «Είναι το μόνο εργαλείο που είναι στη διάθεση των εργαζομένων σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και είναι χρήσιμη για να διατηρηθεί η αγορά».

Εξήγησε ότι έχουν σχέδιο που αφορά το κράτος με σκέψεις και εισηγήσεις. «Έχουμε συζητήσει με τους εταίρους για τη μεταρρύθμιση της ΑΤΑ», είπε.

Ακόμη, ανέφερε ότι η δημοσιονομική πειθαρχία είναι αναγκαία γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και εμπιστοσύνη. «Σε καμία περίπτωση δεν θα βάλουμε τον τόπο σε περιπέτειες».

Τέλος, είπε ότι υπάρχουν εργαλεία για στήριξη των πολιτών. «Δεν είναι δυνατόν η Κύπρος να είναι τέταρτη από το τέλος στην ΕΕ στο θέμα της στήριξης των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δεν είναι νοητό να δημιουργούμε πλεόνασμα κερδοσκοπώντας σε βάρος του κόσμου από το τεράστιο ποσοστό ΦΠΑ που υπάρχει στα καύσιμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οταν αφαιρούνται σελίδες από βιβλία, αυτά δεν έχουν πλέον καμία αξία: Η δικαστική απόφαση για Ιγνατίου-Βενιζέλο που ξεγύμνωσε ένα “συγγραφέα”…

Οι συνέταιροι στην φιλοτουρκική Διζωνική, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αλληλοκατηγορούνται για τη διαφθορά στην Κύπρο: Βουτηγμένοι όλοι στη λάσπη…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: