Τι είναι αυτό που «σκοτώνει» τον Πρόεδρο Αναστασιάδη; Ξεσκεπάζει στο Omega TV τον Μακάριο Δρουσιώτη, λέει ότι ήταν υπάλληλος του από το 2003! (video)

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξή στους Μιχάλη Παυλίδη και Σωτήρη Παρούτη. Φωτογραφία OMEGA TV




Αποκλειστική συνέντευξη, εν είδει απολογισμού 10ετίας, παραχώρησε στο κανάλι Omega TV ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Επίσης αποκαλύπτει ότι ο Μακάριος Δρουσιώτης ήταν υπάλληλος του από το 2003, και ενώ -την ίδια στιγμη- προφανώς έκανε τον δημοσιογράφο στην εφημερίδα Πολίτης.

Αποκαλύπτει το ρόλο που θέλει να διαδραματίσει την επομένη των προεδρικών εκλογών για να αποκατασταθεί το ρήγμα στο Δημοκρατικό Συναγερμό, ομολογεί πως πληγώνεται όταν του αποδίδονται ανυπόστατες όπως είπε κατηγορίες για διαφθορά, ενώ απορρίπτει κατηγορηματικά ότι συζήτησε λύση δύο κρατών με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Πρόεδρος ανάφερε ότι «δεν θα κάνω τον δικαστή, δεν θέλω να εμπλακώ στον προεκλογικό. «Πρέπει επιτέλους να υπάρχει κάποιος που θα φροντίσει το ρήγμα αυτό να αποκατασταθεί».

Λιγότερο από δύο μήνες πριν τις εκλογές ανάδειξης του διάδοχού του, ο πρόεδρος της δημοκρατίας αφού διευκρινίζει ότι έχει ουκ ολίγες φορές ξεκαθαρίσει τη θέση του υπέρ της απόφασης της παράταξης του ΔΗ.ΣΥ, δείχνει ξεκάθαρα την έγνοια του για την επόμενη μέρα και την κατάσταση εντός του κόμματος.

Μάλιστα, σε αποκλειστική συνέντευξή του στους Μιχάλη Παυλίδη και Σωτήρη Παρούτη, δηλώνει έτοιμος να αναλάβει ξανά ρόλο αποκατάστασης της κομματικής συνοχής.

Ο Νίκος Αναστασιάδης διευκρίνισε ότι «υπήρξε διάσπαση επί Κληρίδη και κατάφερα να επανεντάξω τον κόσμο, νέα διάσπαση με το δημοψήφισμα, επανάφερα τον κόσμο, και ακολουθούσαν οι ευρωεκλογές, φοβόμασταν ότι ο ΔΗ.ΣΥ θα διαλυόταν και εξασφαλίσαμε αυτό το ποσοστό».

«Πρέπει επιτέλους να υπάρχει κάποιος που θα φροντίσει αυτό το ρήγμα να το επαναφέρει», πρόσθεσε.

-Κρατάτε αυτό το ρόλο για τον εαυτό σας;

ΠτΔ: Βεβαίως, γιατί όχι;

-Αφού είπατε ότι δεν θα αναμιχθείτε προεκλογικά.

ΠτΔ: Για το κόμμα μελλοντικά, από την πρώτη Μαρτίου δεν θα είμαι ο πρόεδρος της δημοκρατίας.

Ο θεσμικός του ρόλος, συνεχίζει, δεν του επιτρέπει να μετατραπεί σε κομματάρχη, ούτε ο ίδιος το επιθυμεί, ώστε να στρέψει τους συναγερμικούς εναντίον συναγερμικών.

ΠτΔ: «Η συνοχή διασφαλίζεται με την υπερψήφιση του Αβέρωφ Νεοφύτου»

-Δηλαδή να είναι αντιπολίτευση του Νίκου Χριστοδουλίδη;

ΠτΔ: Δεν είπα κάτι τέτοιο

ΠτΔ: Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι θα είναι αντιπολίτευση.

«Έχω την εντύπωση ότι καλύτερο είναι να είναι συλλογικές θέσεις και αποφάσεις».

Ο ΠτΔ ανέφερε ότι «δεν θέλω να εμπλακώ στον προεκλογικό. Να εμπλακώ και να δημιουργήσω έχθρα μεταξύ των οπαδών του κόμματος γιατί κάνουν άλλες επιλογές; Το καθήκον μου είναι να τους καλέσω να υπακούσουν στην απόφαση του κόμματος, να αποφύγουν τη διάσπαση. «Δεν θα κάνω τον δικαστή, εξάγεται από μόνο του, ο ένας πειθαρχεί ο άλλος εκφεύγει των διαδικασιών».

Με τη θητεία του να βαίνει προς τη δύση, ο ίδιος εξομολογείται πως παρά τα λάθη που διαπράχθηκαν, αυτό που τον πληγώνει βαθιά είναι να κατηγορείται για διαφθορά.

  • «Αυτό με σκοτώνει»

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι «δεν αρνούμαι ότι έγιναν λάθη είτε διορισμούς είτε σε αποφάσεις. Αυτό που δεν μπορώ ποτέ να αντέξω είναι ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είναι διεφθαρμένος ή εμπλέκεται σε πράξεις διαφθοράς».

Ερωτηθείς αν τον πληγώνει το γεγονός, αυτός απάντησε: «Όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε. Δεν με ενδιαφέρει η κριτική για το Κυπριακό, δεν με ενδιαφέρει η κριτική του μηδενισμού, αυτό με πληγώνει που με σκοτώνει γιατί καμία ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα είναι να σου αποδίδουν πράξεις που έχουν να κάνουν με εμπλοκή για προσωπικό όφελος».

Σε έντονο, δε, ύφος τοποθετείται, για πρώτη φορά ίσως, στα όσα του αποδίδει περί διαφθοράς στο βιβλίο του Κράτος Μαφία, ο Μακάριος Δρουσιώτης.

Υπήρξε, λέει, υπάλληλος επί παρουσίας του στον Δημοκρατικό Συναγερμό, αλλά και επί προεδρίας της Δημοκρατίας, τον οποίον, όπως είπε μπορεί να απέλυσε μετά την έκδοση άλλου βιβλίου γιατί έθετε σε κίνδυνο τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά ζήτησε από τον Χρίστο Στυλιανίδη να τον πάρει συνεργάτη του στις Βρυξέλλες.

«Οταν μετατέθηκε στις Βρυξέλλες ζήτησε να μετατεθεί η σύζυγός του και εδώ είναι το σκάνδαλο, μετατέθηκε ως δασκάλα και έπαιρνε διπλό μισθό/2,40 Το 18 έβγαλε το βιβλίο, για το 13-14 ήταν το Κράτος Μαφία. Μπορείτε να μου πείτε εάν ένας ηθικός άνθρωπος που δεν ανέχεται τη διαφθορά γιατί δεν έβγαλε το βιβλίο από το `13-14 που ήταν σε γνώση του, παρά μόνο το 22;Το βιβλίο εκδόθηκε όταν δεν θα είχε πλέον δουλειά και θα περιορίζονταν τα εισοδήματα της συζύγου του», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

Στον απολογισμό του για το Κυπριακό, αφού τόνισε ότι έπραξε το παν, ακόμα και σε σημείο να κατηγορείται, όπως είπε, ότι υπαναχώρησε, προκειμένου να επιτευχθεί λύση, ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε συζήτησε λύση δύο κρατών με τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας. Ήταν, είπε, παρερμηνεία της πρότασης για αποκέντρωση εξουσιών.

  • «Ουδέποτε συζήτησα για δύο κράτη»

Κληθείς να απαντήσει αν συζήτησε ποτέ για δύο κράτη δήλωσε:

«Ουδέποτε και το τονίζω. Υπάρχει έγγραφο του Τσαβούσογλου που εστάλη στη Λουτ από απομαγνητοφώνηση κατά τη διάρκεια εκείνης της συνάντησης που διαλαμβάνει τι είπα. Ότι κάποτε πρέπει να δουλέψουμε για να πάμε μπροστά και αν θέλαμε να το κάνουμε αυτό, σημαντικό για εμένα, άποψή μου είναι ότι πρέπει να αποφύγουμε τις συγκρούσεις, εν όψη και της αξίωσης για μια θετική ψήφο, για βέτο, να μειώσουμε τα θέματα ώστε να ξεπεραστεί ο κίνδυνος αδιεξόδου».

-Το πουλλίν επέτησε πρόεδρε;

«Θα είμαι ευθύς. Θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία, τον Ιούνιο», είπε χαρακτηριστικά.

Οι επιτυχίες της δεκαετούς του διακυβέρνησης του

Στα θετικά της δεκαετούς του διακυβέρνησης, κρατά το ΓΕΣΥ, τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του δικαστικού συστήματος, τη θέσπιση του κατώτατου μισθού και της κατώτατης σύνταξης…Στα της εσωτερικής διακυβέρνησης και της οικονομίας, απαντά με αριθμούς στα όσα του προσάπτει η αντιπολίτευση, προχωρώντας μάλιστα σε αντιπαραβολή με τα όσα παρέλαβε.

Ο Πρόεδρος συμπλήρωσε ότι «ουδείς παραγνωρίζει τις δυσκολίες γι` αυτό επανήλθαμε με μέτρα. Θα μπορούσαμε εύκολα να κάνουμε παροχολογία και να παραδώσουμε μια οικονομία, η οποία εν όψη μιας κρίσης η οποία όπως λέγεται θα είναι χρόνος ύφεσης, να δώσουμε ελλειμματικούς προϋπολογισμούς. Τι κάναμε; Παραδίδουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, κάτω του 90% δημόσιου χρέους και ανεργία από 10 κάτω του 10%».

Ολόκληρη η συνέντευξη θα προβληθεί αύριο στο πλαίσιο της Εκπομπής “Αιχμές” στις τρεις το απόγευμα.

Γεύμα Αναστασιάδη στα εγκλωβισμένα παιδιά του Ριζοκαρπάσου: Κρατάτε ζωντανή την ελπίδα πως κάποτε θα ζούν εκεί ελεύθεροι πολίτες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: