Οι “μαθητές”-πολιτικοί ξεπέρασαν και τους “δασκάλους” τους: Η Κύπρος εισήγαγε από την Ελλάδα και το …”σπορ” της πολιτικής διαφθοράς!!! [video]

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αθήνας. Φωτογραφία Nicos Anastasiades, @AnastasiadesCY, ΓΤΠ, PIO




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Μα δεν είναι καταπληκτικοί οι πολιτικοί στην Κύπρο; Μα δεν είναι αξιαγάπητοι; Αίφνης οι πάντες ζητούν να κτυπηθεί η διαφθορά στη ρίζα της… Και όλοι είναι έτοιμοι, ο καθένας από το …μετερίζι του, να συμβάλουν δήθεν στην καταπολέμηση ενός φαινομένου, που έγινε η απόλυτη συνήθεια στο νησί.

Όπως τόσα άλλα πράγματα, η Κύπρος εισήγαγε από την Ελλάδα και το «άθλημα» της διαφθοράς. Αλλά οι «μαθητές» (πολιτικοί) στο νησί ξεπέρασαν τους δασκάλους της «Μητέρας Πατρίδας».

Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι στην Κύπρο η διαφθορά σαρώνει το πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου η διαφθορά είναι πλέον στη ραχοκοκαλιά του κράτους. Ο κρατικός μηχανισμός είναι διεφθαρμένος: το σύστημα αυτό καθ’ αυτό, και η πλειοψηφία των κρατικών υπαλλήλων. Στην Κύπρο, διεφθαρμένο είναι το πολιτικό και το οικονομικό σύστημα.

  • Ευχόμαστε ότι η δημοσιογραφική έρευνα θα αποδείξει πολλές από τις καταγγελίες που έχουμε στα χέρια μας, με την ελπίδα ότι επιτέλους θα μπει μία τάξη. Και στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Στην Αθήνα τα πράγματα είναι …ανάποδα: Ο κρατικός μηχανισμός είναι αυτός που έχει καταστεί απόλυτα διεφθαρμένος. Αν δε πέσει στα χέρια τους ένας επιχειρηματίας, που αρνείται να πληρώσει τη μίζα, θα σταλεί στον εισαγγελέα ως …”λαθρέμπορος”.

Ερευνήσαμε μία υπόθεση με τα τελωνεία και μείναμε άφωνοι με το μέγεθος της διαφθοράς. Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε…

Πάμε και στην Κύπρο…

Η παρέμβαση, λοιπόν, του ανεξάρτητου υποψήφιου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη στον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής κατά της Διαφθοράς, Χάρη Πογιατζή, εκνεύρισε στον υπερθετικό βαθμό τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος βρισκόταν στη Γερμανία.

Άστραψε και βρόντηξε, ίσως και να πέταξε και ένα-δύο ακριβά τασάκια του πανάκριβου ξενοδοχείου στο οποίο έμενε, όταν τον πληροφόρησαν για την κίνηση του κ. Μαυρογιάννη, τον οποίο και θεωρούσε άνθρωπο της κυβέρνησης του, λόγω της θέσης που κατείχε δίπλα από τον κ. Αναστασιάδη ως διαπραγματευτής για το Κυπριακό.

Έγινε του κουτρούλη ο γάμος. Ο Κύπριος πρόεδρος με τη σειρά του ζήτησε να ερευνηθεί το περιεχόμενο βιβλίου πρώην έμμισθου συνεργάτη του στο Προεδρικό Μέγαρο και στον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ), ο οποίος στράφηκε εναντίον του, θυμωμένος επειδή ο κ. Αναστασιάδης δεν επαναδιόρισε ως Επίτροπο της Κύπρου στην Ε.Ε., τον κ. Χρήστο Στυλιανίδη, τον οποίο όμως έκανε υπουργό στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με εισήγηση του κ. Μαργαρίτη Σχοινά. Μύλος στην κυριολεξία.

  • Μου λένε ότι ο κ. Αναστασιάδης και ο πρώην έμμισθος συνεργάτης του ήταν …«αυτοκόλλητοι». Μέχρι που άρχισαν να δημιουργούνται τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις του Κύπριου προέδρου και του κ. Στυλιανίδη.
  • Ο κ. Αναστασιάδης κατηγορεί την ομάδα του πρώην Επιτρόπου ότι έδινε πληροφορίες εναντίον του σε ξένα μέσα ενημέρωσης για θέματα που αφορούσαν τη διαφθορά. Έχετε ακούσει το “bad blood” που λένε οι ξένοι; Ακόμα χειρότερα.

Μου λένε ότι ο πρώην έμμισθος συνεργάτης του κ. Αναστασιάδη τον κατηγορεί για σημεία και τέρατα. Απομένει να δούμε ποιος λέει την αλήθεια. Διότι ο εν λόγω έμμισθος συνεργάτης του Κύπριου Προέδρου είχε στο παρελθόν αφαιρέσει σελίδες από τρία βιβλία του, αποδεχόμενος ότι έγραψε αναλήθειες για τον ταμία της ΕΟΚΑ Β’, Σωκράτη Ηλιάδη.

Σε άλλες σοβαρές χώρες θα τον θεωρούσαν, δικαιολογημένα, αναξιόπιστο. Στην Κύπρο των …«Αγίων», για ένα μικρό μέρος του πληθυσμού, είναι ένας «ήρωας», που τα έβαλε με τον κ. Αναστασιάδη. Άσχετα αν για πολλά χρόνια, ο Κύπριος πρόεδρος τον τάιζε και τον πότιζε!!!

Αυτό που σίγουρα συμβαίνει, είναι ότι η διαφθορά έγινε μέρος του προεκλογικού αγώνα ενός σάπιου πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Και επειδή οι πολιτικοί και οι οικονομικοί παράγοντες -οι περισσότεροι, όχι όλοι- είναι διεφθαρμένοι, δεν θα συμβεί πάλι τίποτα.

Όλοι θα βγουν «κούππες άπαννες», όπως λένε στην Κύπρο, δηλαδή θα παραδοθούν στην κοινωνία άσπιλοι και αμόλυντοι. Με λίγα λόγια, θα αθωωθούν πανηγυρικά.

Ο κ. Μαυρογιάννης, ένας καθαρός και έντιμος άνθρωπος, έκανε δύο λάθη:

Πρώτον ταυτίστηκε με τον εν λόγω «συγγραφέα», ο οποίος -όπως ο ίδιος ο υποψήφιος κατήγγειλε- έγραψε γι’ αυτόν ιστορίες επιστημονικής φαντασίας σε άλλο βιβλίο του, και

Δεύτερον, δεν τόλμησε να βάλει στο κάδρο τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα της Κύπρου, τον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ) και το ΑΚΕΛ, που χρηματίστηκαν αποδεδειγμένα από τον Ανδρέα Βγενόπουλο με χιλιάδες ευρώ.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας κόμπαζε ότι είχε αγοράσει όλους στην Κύπρο κάτι βεβαίως που δεν επιβεβαιώνεται. Όταν έφυγε δεν άφησε στοιχεία, εκτός αν τα άφησε και εξαφανίστηκαν ή τα κρατούν ακόμα κάποιοι και θα τα χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια.

Αν ο κ. Μαυρογιάννης τους έβαζε όλους στο σακί, και όχι μόνο τον κ. Αναστασιάδη, μπορεί και να κέρδιζε με άνεση τις εκλογές. Διότι οι πολίτες βαρέθηκαν να ακούνε τις αλληλοκατηγορίες των πολιτικών χωρίς να τιμωρείται κανείς…

Κατά τα άλλα: Ο κ. Αναστασιάδης έγινε ξανά κομματάρχης του χειρίστου είδους (και ας φωνάζει όσο θέλει, όταν του τα γράφουμε). Μετά από μία συνάντηση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος λένε έχει κάποια στοιχεία στα χέρια του -για τη διαφθορά μήπως;- ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έγινε η μαζορέτα (cheerleader) του αρχηγού του ΔΗΣΥ.

Πέραν των δηλώσεων και των συγκεντρώσεων στις οποίες συμμετέχει, έδωσε εντολή στα υπουργεία για άνευ προηγουμένου παροχές. Και όλα αυτά για να αναδείξει στην προεδρία ένα εχθρό του, τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου… Επειδή τον φοβίζει, υποθέτω, το θέμα της διαφθοράς.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Επίτροποι πάνε και έρχονται… Νυν και πρώην, πρώτοι και έσχατοι. Κυκλοφορεί ότι τον νυν Επίτροπο της Ελλάδας στην Κομισιόν, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, παρέσυρε πρώην συνάδελφος και ομόλογός του, ο οποίος υποτίθεται ότι άλλα του είπε, και άλλα κατάλαβε. Του μιλούσε, φαίνεται, για τις …αρχιεπισκοπικές εκλογές και αυτός νόμισε πως η κουβέντα αφορούσε τις προεδρικές εκλογές. Και ήρθε το γλυκό και έδεσε…

Πέρα από τα αστεία, όπως τα παραπάνω, το μέγα ζήτημα παραμένει και απαιτεί απάντηση: Ποιος από τους προεδρικούς υποψήφιους είναι ο …«λαγός» του Βλαδίμηρου;

Προφανώς κανένας. Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να εκθέτουμε το ψέμα του Έλληνα Επίτροπου, διότι πάνω απ’ όλα έδειξε μία ανάρμοστη συμπεριφορά, ως ένα από τα «κακομαθημένα παιδιά» της Ε.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οταν αφαιρούνται σελίδες από βιβλία, αυτά δεν έχουν πλέον καμία αξία: Η δικαστική απόφαση για Ιγνατίου-Βενιζέλο που ξεγύμνωσε ένα “συγγραφέα”…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η Αμερική δεν θα εγκαταλείψει τους Κούρδους και τους Άραβες εταίρους της: Αυτό το μήνυμα -ό,τι και να σημαίνει- εξέπεμψε το Πεντάγωνο χθες…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: