Απορίες και ερωτηματικά: Mήπως οι Κινέζοι το κάνουν καλύτερα; Τα νούμερα με τον Covid μάλλον δικαιώνουν την πολιτική τους! (video)

epa10355144 A handout photo made available by the Saudi Royal Court shows Saudi King Salman bin Abdulaziz Al Saud (R) welcoming Chinese President Xi Jinping (L) signing documents during his visit in Riyadh, Saudi Arabia, 08 December 2022. EPA, BANDAR ALJALOUD, HANDOUT




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Πραγματικά δεν τους πιάνεις πουθενά τους προβοκάτορες των δυτικών μέσων ενημέρωσης. Τόσο καιρό κατηγορούσαν την Κίνα για την διαχείριση της πανδημίας με την αυστηρή πολιτική “zero covid”, αποδίδοντας της ανελεύθερες και αυταρχικές πρακτικές υγειονομικής προφύλαξης που έθιγαν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Προδίκαζαν μάλιστα αιματηρές λαικές εξεγέρσεις και νέες…Τιενανμέν. Τώρα που η μεγάλη αυτή χώρα, μπροστά ασφαλώς και στο εμφανές κύμα κόπωσης από τα περιοριστικά μέτρα δύο και πλέον ετών, επιχειρεί να ξεσφίξει τα λουριά, χαλαρώνοντας τις διαδικασίες ελέγχου και καραντίνας, δέχεται και πάλι τα συντονισμένα πυρά των «ανθρωπιστών» της Δύσης, επειδή-τάχα-οδηγεί τον πληθυσμό σε υψηλή επιδημική έκθεση με κίνδυνο απώλειας εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπινων ζωών!

Πρώτη και καλύτερη η «έγκυρη» αμερικανική εφημερίδα «Νιού Γιορκ Τάιμς», με άρθρο της, στις 2 Δεκεμβρίου, υπό τον κινδυνολογικό τίτλο: «Καθώς η κυβέρνηση χαλαρώνει τους περιορισμούς για τον Covid, η Κίνα αντιμετωπίζει νέες πανδημικές απειλές», εφιστά την προσοχή στην πιθανότητα μαζικών μολύνσεων και επακόλουθων θανάτων.

Από την αρχή αυτής της πανδημίας, η Κίνα φταίει για…όλα τα κακά. Σύμφωνα με την συνομωσιολογική θεωρία που ποτέ δεν αποδείχτηκε οι Κινέζοι δημιούργησαν τον συγκεκριμένο ιό στα εργαστήρια της Ουχάν, και από εκεί είτε από λάθος, είτε…σκοπίμως τον διέσπειραν σε ολόκληρο τον κόσμο. Μόνο που αν υποθέσουμε ότι ο ιός ήταν πράγματι εργαστηριακός, είναι αμφίβολο με ποιανού εντολή και ευθύνη γίνονταν τα πειράματα, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις αμερικανικής ανάμιξης.

  • Ηδη αναμένεται σεισμός στις ΗΠΑ με το βιβλίο του Δρ. Αντριου Χάφ, διακεκριμένου επιστήμονα που εργαζόταν σε απόρρητα αμερικανικά προγράμματα βιολογικού πολέμου και δείχνει ως υπεύθυνους για την δημιουργία και διασπορά του Covid-19  τα πρώην αφεντικά του!

Ανεξάρτητα όμως από το «τις πταίει», δηλαδή την γενεσιουργό αιτία της πανδημίας των ημερών μας, οι Κινέζοι βγήκαν εξ΄αρχής μπροστά με την πολιτική «μηδενικής ανοχής», χάρις σε ένα πολύ απλό και απολύτως ανθρωπιστικό σκεπτικό το οποίο αναλύεται σε τρείς προτάσεις:

Η Κίνα είναι μια τεράστια χώρα με έναν πληθυσμό 1,4 δις που έχει κάνει μεν τεράστια τεχνολογική πρόοδο και κυριαρχεί στις διεθνές αγορές, αλλά δεν διαθέτει τις υποδομές για την ταυτόχρονη περίθαλψη εκατομμυρίων ασθενών. Η φιλοσοφία των Κινέζων ήταν ότι καλύτερα να υποφέρουν για λίγο οι πολλοί παρά να «θυσιαστεί» ένα μεγάλο τμήμα του περισσότερο ευάλωτου πληθυσμού, άνθρωποι δηλαδή μεγαλύτερης ηλικίας ή με υποκείμενα νοσήματα.

Το επιχείρημα σηκώνει αντίκρουση, μόνο από την πλευρά μιας ναζιστικής αντίληψης ευγονικής που στην αρχή της πανδημίας εξέφρασε και ο Σόιμπλε λέγοντας ότι όλοι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε και μερικά χρόνια παραπάνω ζωής δεν παίζουν ρόλο μπροστά στην ευημερία του έθνους και της οικονομίας. Δεν μας ενδιαφέρουν οι γέροι και ανήμποροι ήταν το μήνυμα του πρώην Γερμανού υπουργού οικονομικών.

Στην πορεία τα κινεζικά μέτρα αποδείχτηκαν σκληρά, αλλά και εξόχως αποτελεσματικά. Το αποδεικνύουν οι αριθμοί: Μέχρι λοιπόν την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η Κίνα είχε μόλις 355 χιλιάδες κρούσματα και λιγότερους από 6 χιλιάδες νεκρούς.

Αντιστοίχως στις ΗΠΑ με το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Κίνας, τα κρούσματα ξεπέρασαν τα…100 εκατομμύρια και οι νεκροί το 1,1 εκατομμύριο. Θέλετε μήπως και τα αντίστοιχα ελληνικά νούμερα για να πεταχτείτε από την καρέκλα σας; Η Ελλάδα μία χώρα μόλις 10 εκατομμυρίων αγγίζει πλέον τα 5,5 εκ. κρούσματα με(τραγική)αναλογία 34 χιλιάδων θανάτων! Ποιος ήταν επομένως ο πραγματικά αποτελεσματικός στην διαχείριση της πανδημίας;

Ο Μητσοτάκης τα κατάφερε στην αρχή και αποθεώθηκε ως Μωυσής επειδή εφάρμοσε την κινέζικη συνταγή μηδενικής ανοχής απολύοντας ακόμη και τους υγειονομικούς που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

  • Στην συνέχεια και με το μυαλό, όχι στους Ελληνες, αλλά τους Γερμανούς και τους λοιπούς τουρίστες, χαλάρωσε άρδην τους περιορισμούς, γεγονός που σε συνδυασμό με την αποψίλωση του εθνικού συστήματος υγείας και την άθλια κατάσταση των ΜΕΘ οδήγησε στις εκατόμβες νεκρών.

Οι Κινέζοι σήμερα χαλαρώνουν τα μέτρα με ένα επίσης σοβαρό σκεπτικό το οποίο εξήγησαν επισήμως. Η τελευταία μετάλλαξη «Ομικρον» με τις παραλλαγές της προκαλούν πολύ πιο ελαφριές μορφές νόσησης σε σχέση με την προηγούμενη «Δέλτα». Τα συμπτώματα είναι πολύ πιο ήπια και πλήττουν πρωτίστως το ανώτερο αναπνευστικό χωρίς να προκαλούν πνευμονίες και θανατηφόρες επιπλοκές.

Το βλέπουμε κι εμείς με τις δεκάδες χιλιάδες κρουσμάτων κάθε εβδομάδα που καταλήγουν όμως σε μικρό ποσοστό εισαγωγής ανθρώπων στις ΜΕΘ. Οι δυσανάλογοι θάνατοι είναι μια άλλη υπόθεση και επ΄ αυτών μάλλον θα πρέπει να απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός με τις χειρότερες υγειονομικές επιδόσεις στην Ευρωπαική Ενωση…

Επομένως οι Κινέζοι μοιάζουν να ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Εσφιξαν τα λουριά στην θανατηφόρο παραλλαγή και τώρα που η μετάλλαξη φθίνει προς πιο ηπιότερες μορφές νόσησης πασχίζουν να ξεκουράσουν τον πληθυσμό από τα περιοριστικά μέτρα και φυσικά να τονώσουν την οικονομία τους.

Με συγχωρείτε, αλλά αυτό δεν λέγεται ούτε αυταρχισμός, ούτε πολιτική ατζαμοσύνη. Υπεύθυνη πολιτική διαχείριση λέγεται, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Αν σε κάποιους δεν αρέσει επειδή βλέπουν την Κίνα ως εχθρό ή αντίπαλο είναι μια άλλη υπόθεση. Αλλά ας μη κάνουμε το άσπρο μαύρο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οταν αφαιρούνται σελίδες από βιβλία, αυτά δεν έχουν πλέον καμία αξία: Η δικαστική απόφαση για Ιγνατίου-Βενιζέλο που ξεγύμνωσε ένα “συγγραφέα”…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Οι αγελάδες μολύνουν, ζήτω τα …έντομα! Στην Ολλανδία απαλλοτριώνουν και κτήματα στο όνομα της …”Κλιματικής Αλλαγής”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: