Ο κύβος ερρίφθη: Στις 18 Δεκεμβρίου οι αρχιεπισκοπικές εκλογές για την ανάδειξη του Τριπρόσωπου από τον κυπριακό λαό

FILE PHOTO: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην κηδεία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, στη Λευκωσία. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Στις 18 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου που συνήλθε τη Δευτέρα.

Τις αποφάσεις ανακοίνωσε ο Τοποτηρητής του Θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ο οποίος ανέφερε πως στις 18 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του Τριπροσώπου από το λαό, το οποίο θα παραπεμφθεί στην Ιερά Σύνοδο.

Επίσης, αποφασίστηκε ότι, με τροποποίηση του καταστατικού, θα δημιουργηθεί ψηφοδέλτιο στο οποίο θα αναγράφονται τα ονόματα των υποψηφίων με τη φωτογραφία τους. Η υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνει στις 22 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Μητροπολίτη Πάφου ΓεώργιουQ

H ημερομηνία των αρχιεπισκοπικών εκλογών για ανάδειξη του “τριπροσώπου” από τον λαό κλείδωσε για την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022. Εάν υπάρξουν ανυπέρβλητες δυσκολίες, θα συνέlθει η Ιερά Σύνοδος για αλλαγή ημερομηνίας.

Δεύτερον, μετά από τροποποίηση του καταστατικού χάρτη θα δημιουργηθεί ψηφοδέλτιο με φωτογραφίες και ονόματα υποψηφίων.

Τρίτον, οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν την υποψηφιότητά τους στις 22 Νοεμβρίου 2022.

Τέταρτον, στα εκλογικά κέντρα θα προεδρέυουν κυβερνητικοί λειτουργοί, με την παρουσία εκπροσώπων των υποψηφίων.

Πέμπτον, η Ιερά Σύνοδος ανάθεσε την ευθύνη της ετοιμασίας των εκλογικών καταλόγων και της προετοιμασίας των εκλογών στον Ιωάννη Χαριλάου, διευθυντή Κεντρικού Εκκλησιαστικού Ταμείου.

Εξάλου η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών για να επιλυθούν τα όποια προβλήματα προκύψουν, σε σχέση με τον καταρτισμό εκλογικού καταλόγου.

Σύμφωνα με τον Πάφου Γεώργιο, αυτό θα συμβεί με την αφαίρεση των μη Ορθόδοξων Χριστιανών από τον εκλογικό κατάλογο του Υπουργείου Εσωτερικών και με την πρόσθεση σε αυτόν των αλλοδαπών ορθοδόξων με την υποβολή των απαράιτητων δικαιολογητικών.

Κύπρος: Επιταχύνουν τις προεκλογικές εκστρατείες οι υποψήφιοι Πρόεδροι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: